تبیان، دستیار زندگی

تولید قارچ خوراکی

مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش بینی می‌شود تا پایان امسال تولید قارچ خوراکی در کشور به ۱۵۰ هزار تن افزایش یابد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
خبر
به گزارش تبیان به نقل از خبرگزاری مهر، غلامرضا تقوی گفت: برای سال جاری ۱۰ هکتار افزایش سطح زیر کشت قارچ خوراکی هدفگذاری شده که از این سطح تا امروز ۷ هکتار آن محقق شده است.

تقوی پیش بینی کرد که با افزایش ۱۰ هکتاری سطح زیر کشت قارچ خوراکی، ۱۳ هزار تن به تولید و ۷ هزار تن به صادرات این محصول افزوده شود.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا آبان ماه ۹۷۵ تن قارچ خوراکی به کشورهایی مانند عراق و روسیه صادر شده است، ادامه داد: رقبای اصلی ایران در صادرات قارچ خوراکی چین، مجارستان و برخی کشورهای اروپایی هستند.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی، میزان تولید قارچ خوراکی در سال ۹۵ را ۱۳۷ هزار تن عنوان و خاطر نشان کرد: نزدیک به ۹۸ درصد این میزان تولید قارچ دکمه ای و ۲ درصد قارچ صدفی بوده است.

مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی افزود: میانگین عملکرد تولید قارچ در کشور ۲۰ کیلوگرم در متر مربع است و استان های تهران، البرز و اصفهان جزو استان های برتر تولید این محصول هستند.

تقوی، ایجاد تنوع در تولید گونه های قارچ را از برنامه های این دفتر اعلام و تصریح کرد: برنامه ساماندهی و توسعه دست کم چهار گونه قارچ ترافل، شاه صدف و قارچ صدفی، شی تاکه و گنودرما تدوین شده است و هر یک از این گونه ها از ارزش اقتصادی بالایی برخوردارند.

وی اصلاح و بازسازی و تجهیز واحدهای تولید قارچ و افزایش واحدهای تولیدی اسپان (بذر قارچ) را از دیگر برنامه ها در حوزه این محصول برشمرد.

مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاها دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی درباره مصرف سرانه قارچ گفت: مصرف سرانه این محصول در ایران برای هر نفر یک کیلوگرم است که تلاش می کنیم این عدد را در طول برنامه ششم توسعه به بیش از یک کیلو نیم کیلوگرم برسانیم.

وی با اشاره به اینکه متوسط مصرف سرانه جهانی قارچ خوراکی دو کیلوگرم و در اروپا چهار کیلوگرم است، تقویت انجمن تولید کنندگان قارچ کشور را از اقدام های موثر دانست و اظهار داشت: ما با همکاری این انجمن افزایش مصرف سرانه قارج خوراکی و ایجاد زنجیره های تولید در کشور را دنبال خواهیم کرد.

وی ادامه داد: این انجمن در چرخه صدور پروانه تاسیس و بهره برداری از واحد های تولید قارچ نیز ورود پیدا کرده و از ظرفیت های آن در زمینه آموزشی نیز استفاده خواهیم کرد.

تقوی گفت: ما همچنین در نظر داریم در زمینه آموزش تولید قارچ از تجربیات کشورهای پیشرو مانند چین و مجارستان استفاده کنیم.
منبع: خبرگزاری مهر