تبیان، دستیار زندگی

عقاید باییت

من همان واسطه كبری هستم و چنان كه داخل شدن به خانه جز از آن در جایز نیست، همچنین داخل شدن در خانه نبوت و ولایت جز از باب روا نیست و من آن باب هستم . اصولا وجه تسمیه در باب هم از همین ویژگی و طرز فكرمی باشد و از همین جهت است كه پیروان وی را( بابی) و مسلكشان را بابیه می گویند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
عقاید باییت

عقاید باییت شامل چه باورهایی است؟

فرقه بابیت توسط شخصی به نام علی محمد شیرازی متولد 1235 قمری پایه گذاری شد. او كه تحت تاثیر شیخ احمد احسایی و سیدكاظم رشتی از شیخیه بود، مدعی شد كه همان گونه كه رسیدن به خدای تبارك و تعالی جز از طریق رسالت و ولایت ممكن نیست، رسیدن به این مراتب هم جز از طریق واسطه مشكل و غیرممكن است و من همان واسطه كبری هستم و چنان كه داخل شدن به خانه جز از آن در جایز نیست، همچنین داخل شدن در خانه نبوت و ولایت جز از باب روا نیست و من آن باب هستم . اصولا وجه تسمیه در باب هم از همین ویژگی و طرز فكرمی باشد و از همین جهت است كه پیروان وی را( بابی) و مسلكشان را بابیه می گویند. وی كمی بعد مدعی شد كه مهدی موعود است و ناجی تشیع.

برخی از اصول عقاید او و پیروانش بدین شرح است:

1-وجوب نسخ قرآن و احكام آن. 2-حرمت تعلیم و تعلم و تدریس تمامی كتب و علوم مگركتاب های باب. 3-حج باطل و منسوخ است. 4-روزه نوزده روز است ازاول طلوع خورشید تا هنگام غروب و عید نوروز جمشیدی ایرانی عید فطراست. 5-ازدواج مشروط به رضا زوجین است و رضایت ولی یا وكیل و یاشهود معتبر نیست. 6-مطهرات:آتش ، هوا، آب، خاك و كتاب خداست. 7- طلاق به دست مرد است نه زن. 8-رفع حجاب زن و تساوی حقوق زن و مرد. 9- آزادی ارتباط زنان با مردان بیگانه. 10-حلال بودن رباخواری. 11- حرمت نماز جماعت. 12- حلال بودن موسیقی و تراشیدن ریش.و... در این باب نگا: تاریخ جامع بهاییت، همان، ص 340 - 69، فصل های سوم تا دهم و فتنه باب اعتضاد السلطنه، توضیحات و مقالات به قلم عبدالحسین نوایی، انتشارات بابك تهران، چاپ دوم، 1351 شمسی، مجموع كتاب.
منبع:پرسمان
 
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .