تبیان، دستیار زندگی

کلیاتی درباره اکنکار

پال توئیچل فعالیت خود را با روزنامه‌نگاری‌ شروع‌ كرد و با نام‌های‌ مختلف‌ برای‌ نشریات‌ دوره‌ای‌ گوناگون قلم‌ می‌زد. در همین‌ زمان‌ بود كه‌ به‌ توضیح‌ و تبیین‌ گروه‌های‌ گوناگون‌ دینی‌ پرداخت. وی‌ از طریق‌ نوشته‌هایش‌ در نشریات‌ دوره‌ای‌ و نامه‌هایش‌ به‌ همسر دومش‌، گیل‌ آتكینسون[8]‌ به‌ معرّفی‌ اكنكار پرداخت‌ و خود را به‌ عنوان‌ نهصد و یكمین‌ استاد اك‌ معرفی‌ كرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :


کلیاتی درباره اکنکار

لطفا راجع به آموزه های اکنکار و وضعیت آن در ایران و زندگی پال توئیچل، توضیح دهید که به چه نحو می باشد؟
اکنکار از فرقه‌های نوپدیدی است که توسّط پال توئیچل در سال 1965 بنیان‌گذاری شد. بسیاری از تعالیم اكنكار برگرفته از آموزه‌های رادهاسوامی هندی است.

اکنکار[1] از فرقه‌های نوپدیدی است که توسّط پال توئیچل[2] در سال 1965 بنیان‌گذاری شد. بسیاری از تعالیم اكنكار برگرفته از آموزه‌های رادهاسوامی هندی است.
متن‌ مـقـدّس‌ عرفان اكنكار، ‌شریعت‌ كی‌‌‌ـ‌ ‌ســوگماد[3] نام دارد. امّا مروّج اصلی تعالیم اكنكار،‌ آثار پال‌ توئیچل‌ است. در كتاب‌هایی همچون: «اكنكار كلید جهان‌های‌ اسرار»‌ ، «سرزمین‌های دور» و«دفترچة معنوی»، «اك-ویدیا دانش باستانی پیامبری»، «دندان ببر» و آثاری‌ از هارولد كلمپ‌ نظیر «هنر رؤیابینی‌ معنوی»، «نسیم تحوّل» ، «از استاد بپرسید».‌ مطابق‌ آنچه‌ در سایت‌ رسمی‌ اكنكار‌ آمده،‌ اعضای‌ آن – اكیست‌ها-[4]‌‌ در یك‌صد كشور دنیا پراکنده‌اند و تعداد آنها بیش از هشتادهزار نفر است.
این فرقه در ایران نیز طرفدارانی دارد.
پال توئیچل در معرّفی مکتب اكنكار می­گوید: من رهبر معنوی جهان هستم. قبل از من، 970 استاد دیگر وجود داشته­اند که در طول تاریخ حیات بشر همواره مردم را به سوی اک[5] راهنمایی می‌کردند.
پیروان و حامیان اکنکار، آیین خود را طریقی عرفانی برای جویندگان و عارفان حقیقی پروردگار می‌دانند، که حتّی می‌توان از آن به‌عنوان علمی کاملاً دقیق برای یافتن ذات برتر در کائنات یاد کرد.
اکنکار مدّعی است که نزدیك‌ترین مسیر به سوی خداوند است و مدّعی است که ماهانتا[6] (استاد زندة اكنكار) توسّط سوگماد[7] (خداوند) انتخاب می‌شود و هر استاد زنده اک، جانشین خود را تربیت می‌کند.
پال توئیچل فعالیت خود را با روزنامه‌نگاری‌ شروع‌ كرد و با نام‌های‌ مختلف‌ برای‌ نشریات‌ دوره‌ای‌ گوناگون قلم‌ می‌زد. در همین‌ زمان‌ بود كه‌ به‌ توضیح‌ و تبیین‌ گروه‌های‌ گوناگون‌ دینی‌ پرداخت. وی‌ از طریق‌ نوشته‌هایش‌ در نشریات‌ دوره‌ای‌ و نامه‌هایش‌ به‌ همسر دومش‌، گیل‌ آتكینسون[8]‌ به‌ معرّفی‌ اكنكار پرداخت‌ و خود را به‌ عنوان‌ نهصد و یكمین‌ استاد اك‌ معرفی‌ كرد.
او مدّعی‌ شـد كـه‌ تـعـالیمی‌ از اساتید وایراگی‌ اك[9]‌ دریافت‌ كرده‌ كه‌ از جمله‌ آن‌ها یك‌ راهب‌ تبتی‌ به‌ نام‌ ربازار تارز[10] بود.
اكنكار به‌ طور رسمی‌ در 22 اكتبر 1965 در سان‌دیاگو كالیفرنیا به‌ صورت‌ یك‌ سازمان‌ غیرانتفاعی‌ تأسیس‌ شد. در سال‌ 1971 پال‌ توئیچل‌ درگذشت‌.

داروین‌ گـــراس[11]‌ بــه‌ عنوان‌ نهصد و هفتاد و دومین‌ استاد اك‌ جانشین‌ او شد.
داروین گراس‌ باعث‌ نزاع‌های‌ زیادی‌ دربارة‌ اكنكار شد؛ چرا كه‌ بسیاری‌ از طرفداران‌ این‌ آیین،‌ وی‌ را ‌ـ ‌با اینكه‌ از سوی‌ هیئتی‌ از اعضای‌ اكنكار، از جمله‌ همسر پال‌ توئیچل‌ به‌ این‌ سمت‌ انتخاب‌ شده‌ بـود‌‌، شایستة‌ جـانـشینی‌ استاد پیشین‌ نمی‌دانستند.
سرانجام‌ گراس‌ تمامی‌ اختیارات‌ و مسئولیت‌هایش‌ را كه‌ به‌ استاد زنده‌ اك‌ مربوط‌ می‌شد، از دست‌ داد و هارولد كلمپ‌ به‌ عنوان‌ نهصد و هفتاد و سومین‌ استاد زندة‌ اك‌ جانشین‌ وی‌ شد. همچنین‌ دعاوی‌ حقوقی‌ چندی‌ میان‌ گراس‌ و اكنكار مبنی‌ بر استفاده‌ گراس‌ از واژه‌هایی‌ كه‌ حق‌ تألیف‌ آن‌ با اکنكار بوده‌ است‌، مطرح‌ شد.

--------------------------------------------------------------------------------

[1]. Eckankar.
[2] .Paul Twitchell.
[3]. Shariyatki-Sugmad.
[4]. پیرو یا مرید اکنکار، کسی که پیام اکنکار را منتشر می‌کند. چلای استاد اک در قید حیات که مطابق قوانین اک مشغول فعالیت است.
[5]. در واژه‌نامه اکنکار، ذیل «اک» آمده است: جریان رسای زندگی است. حقیقت و تناقض ابدی هر دو در درونش نهفته است، کلید تعالیم مذهبی و فلسفی را دربرمی‌گیرد. جریان نیروی زندگی، علم مربوط به آگاهی کامل که حامل تجربه‌های سفر روح است. ادراک خداشناسی، ریسمانی که تمام موجودات را در تمام عوالم و جهان‌های آفرینش در تمامی زمان‌های مختلف و حتی فراتر از تمام زمان‌ها به یکدیگر پیوند می‌دهد. نیروی زندگی، معرفت به خویشتن، روح مقدّس، سرچشمة همة اینها، خالق تمام اشیاء، نیروی بزرگ شکل‌دهنده که در تمام خلاقیت‌ها عمل می‌کند، در همه جا هست.
[6]. Mahanta.
[7]. Sugmad.
[8]. Gail Atkinson.
[9]. Vairagi Exk Masters.
[10]. Rebazar Tarz
[11]. Darwin Grass.

منبع:پرسمان
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .