مونالیزا، نقاشی ای از رنگ روغن بر روی یک پنل چوبی که توسط نقاش نامدار ایتالیایی، مجسمه ساز و معمار، لئوناردو داوینچی کشیده شده است و با کمی اختلاف نظر، مشهورترین نقاشی جهان از گذشته تا به امروز است.
شهرت هنرش جهانی بوده تا جایی که شاه عباس صفوی آثار او را به پادشاهان ممالک دیگر پیشکش میکرده است اما نه تنها مجموعهای از آثار او در کشور ما وجود ندارد بلکه خانهای که او در آن زندگی میکند هم رو به نابودی است.
«به جا آوردن مراسم و مناسک حج»، یکی از آثار به نمایش درآمده در موزه ی ملی ایران است که در قالب تک برگی مصور از یک نسخه ی خطی است که در تالار صفوی بخش دوران اسلامی این موزه به نمایش درآمده است.
گسترش فرهنگ ترکی- اسلامی در آذربایجان در قرن نهم هجری قمری، سبب پیدایش آثار هنری ماندگاری شد؛ آثاری که با معماری های باشکوه و نقش های غنی توجه همگان را به خود جلب می کند.
بهداد لاهوتی از هنرمندان عرصه مجسمه سازی و از اعضای شورای هنری رویداد «بهارستان» در آخرین اظهارنظر خود نکات جالبی در مورد ویژگی آثاری که باید به چنین رویدادهایی فرستاده شود گفته و معتقد است بهتر است کارهایی با پیچیدگیهای اجرایی نداشته باشیم زیرا آثار در ف
با پایان یافتن نهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، کماکان مسئله کپی بودن یا نبودن یکی از آثار جشنواره که اتفاقا جایزه هم گرفت، ادامه دارد. بالاخره پس از یک سکوت طولانی شورای هنری جشنواره و علی مرادخانی، معاونت وزارت ارشاد نسبت به این حادثه واکنش نشان داده اند
یکی از حواشی داغ جشنواره هنرهای تجسی فجر، جایزه ای است که به کاظم خراسانی برای اثری تعلق گرفت که امروز کپی بودن آن از روی یک اثر ترکی و یا اصل بودنش نقل محافل هنری است. مجید ملانوروزی، جمشید حقیقت شناس و خود هنرمند در شفاف سازی این موضوع مطالبی گفته اند.
نوروزخوانی از ملودی های کهن به حساب می آید و از نظر مضمون بخشی از موسیقی آئینی مازندران است . زمان مناسب خواندن این آواز از نیمه دوم یا سوم اسفندماه تا نوروز است و به ندرت تا دهه نوروز هم ادامه می یابد و بعد از آن مراسم نوروز خوانی تمام می شود.
گاردین نوشت: تحقیقات جدید نشان می دهد «لیزا دل جیوکُندو» با پرتره معروف «مونالیزا» یا «لبخند ژکوند» مدل نقاشی «لئوناردو داوینچی» از دارویی ترکیبی از «ترشح حلزون» استفاده می کرده که در آن دوران برای درمان بیماری سفلیس استفاده می شده است.
یک پژوهشگر موسیقی نواحی با معرفی تعدادی از استادان و هنرمندان پیشکسوت این عرصه، نسبت به خطر نابودی کامل بخشی از گنجینه موسیقی نواحی کشورمان بر اثر بی توجهی به آنها هشدار داد.
خواهر زنده یاد ایرج بسطامی - خواننده موسیقی ایرانی - که اقدام به تاسیس یک موسسه در کرمان و گرفتن مجوز یک موسسه دیگر در تهران به نام برادرش کرده است، گفت: آرامش من در این است که اگر نتوانستم در دوران حیاتش به او خدمت کنم، حالا این کار را انجام دهم.
به تازگی کاوش های ثمر بخشی در تنگ کافری استان ایلام انجام گرفته و منجر به شناسایی یک بنای فاخر دوران ساسانی با طاق های قوسی شکل، طاقچه ها، پایه ستون های برجای مانده با تزیینات گچ بری، آجرهای تزیینی، سفال ها و قطعات شیشه های رنگین شد.