تبیان، دستیار زندگی

چگونه بدون مشکل به فرزند خود شیر دهم؟

 راه‌های خانگی برای رفع مشکلات شیردهی

برای رفع انساد سینه ، خونریزی و درد آن هنگام شیردهی ،راهکارهای خانگی وجود دارد مانند:شستشو ، ماساژ و کمپرس با آب سرد و گرم
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
شیر مادر

اولین و بهترین غذای نوزاد، شیر مادر است و شیردهی به نوزاد هم برای مادر و  هم برای نوزاد مزایای بسیاری دارد. اما گاهی اوقات خانم‌هایی که به نوزادشان شیر می‌دهند از کم بودن شیر، درد در نوک سینه، ترک یا خونریزی در این ناحیه شکایت دارند و گاهی این مشکلات را تحمل می‌کنند. علاوه بر راه‌هایی که پزشکان برای این مشکلات پیشنهاد می‌کنند، چند راهکار خانگی هم برای این مشکلات وجود دارد.

رفع انسداد سینه
انسداد سینه به کاهش تخلیهٔ شیر در صورت وجود مقدار زیادی شیر در سینهٔ مادر گفته می‌شود و معمولاً این مشکل به شکل احساس درد و تورم در سینه یا بی‌ًقراری نوزاد بروز می‌کند. مسدود شدن مجاری شیر دلایل متفاوتی دارد که از جملهٔ این‌ها می توان به مواردی مثل مشکلات مکیدن نوزاد، استفاده از پمپ شیری که به اندازهٔ کافی قوی نیست، خوابیدن روی شکم یا استرس زیاد مادر اشاره کرد. اگر شما دچار انسداد سینه شده‌اید، موارد زیر می‌تواند برای شما کمک کننده باشد:

شیردهی را از سینه‌ای شروع کنید که درد می‌کند: این کار باعث می‌شود که نوزاد با قدرت بیشتری شروع به مکیدن کند و باعث باز شدن مجرای سینه شود.

سینۀ دردناک را ماساژ بدهید: از اطراف نوک سینه شروع به ماساژ دادن بکنید به سمت نوک سینه بروید.

زمانی را برای استراحت اختصاص دهید: بعد از شیردهی حتماً زمانی را برای استراحت و خواب کوتاه اختصاص بدهید. این کار باعث کاهش استرس و افزایش آرامش شما می‌شود.

کمپرس گرم و سرد را امتحان کنید: امتحان کنید و ببینید که کمپرس سرد برای شما بهتر است یا کمپرس گرم. یکی از این دو می‌تواند در و ناراحتی شما را کاهش دهد.

رفع ترک و خونریزی نوک سینه
در مواجه با ترک و خونریزی نوک سینه، بهترین راه مراجعه به پزشک است. وجود ترک و خونریزی بعد از زایمان در این ناحیه طبیعی نیست و لازم است توسط پزشک معاینه شود. این مشکلات معمولاً در اثر خوب چفت نشدن پستان در دهان نوزاد، استفاده نادرست از شیردوش برقی یا برفک دهان نوزاد به وجود می‌آید و می‌توان توسط راه‌های زیر، تحت نظر پزشک این مشکل را رفع کرد:

چفت شدن دهان نوزاد به دور سینه را تصحیح کنید: جوری سینه را در دهان نوزاد بگذارید که بیشتر هالهٔ دور سینه در دهان نوزاد باشد. برای این‌کار بینی نوزاد را با نوک سینه در یک خط بگذارید و با باز شدن دهان او، سینه را در دهان نوزاد قرار دهید.

شیردهی را از سینه‌ای که کمتر آسیب‌دیده شروع کنید: اگر یک سینه سالم است یا کمتر آسیب دیده، شیردهی را از آن سینه شروع کنید. کودک شما از سینهٔ دوم کمتر شیر می‌خورد و این باعث می‌شود که درد کمتری داشته باشید.

نوک سینه‌ها را بشویید: به منظور جلوگیری از انتقال عفونت، بعد از هربار شیرخوردن نوک سینه را با آب بشویید و از زدن الکل، لوسیون یا عطر پرهیز کنید.

از لانولین طبی مخصوص مادران شیرده استفاده کنید: بعد از هر بارشیردهی، می‌توانید مقدار کمی از این پماد را به نوک سینه‌های خود بزنید. این پماد به بهبود زخم‌ها و تسکین دردهای شما کمک می‌کند. .

درد نوک سینه
دردناک شدن نوک سینه، بین مادران بسیار رایج است اما رایج بودن آن دلیل طبیعی بودن آن نیست و لازم است که توسط پزشک معاینه شوید. برای رفع درد نوک سینه بررسی کنید که نوک سینه درست در دهان نوزاد قرار می‌گیرد یا خیر. همچنین یک بار دیگر دستورالعمل استفاده از شیردوش را مطالعه کنید . ممکن است کلاهک شیردوش برای سینهٔ شما کوچک باشد. علاوه بر این شما باید نوک سینه را از نظر وجود تاول یا تبخال بررسی کنید و در صورت وجود هر کدام از آن‌ها یه پزشک مراجعه کنید.



 
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.