تبیان، دستیار زندگی

استفاده از استخوان به جای پلاتین در ترمیم استخوان شکسته

محققان، روشی جدید برای ترمیم استخوان­‌های شکسته با استفاده از قطعات استخوانی دیگر ابداع کردند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 
استفاده از استخوان به جای پلاتین در ترمیم استخوان شکسته
استفاده از استخوان به جای پلاتین در ترمیم استخوان شکسته
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، در برخی مواقع، تنها راه ترمیم شکستگی استخوان، استفاده از پیچ‌­های فلزی یا همان پلاتین است تا استخوان شکسته بهبود پیدا کند.

البته استفاده از یک تکه فلز داخل بدن می­‌تواند منجر به عوارض مختلف شود. محققان در حال حاضر از نوعی پیچ ساخته شده از استخوان انسان استفاده می­‌کنند.این پیچ‌­ها در چندین بیمارستان به کار گرفته شده است.

پیچ‌­های جراحی معمولی برای ترمیم شکستگی استخوان از تیتانیم یا فولاد ضد زنگ ساخته شده­‌اند و همراه با صفحات فلزی برای تثبیت شکستگی هستند. به خصوص اگر استخوان شکسته در پا یا مچ پا باشد.

استفاده از این روش می­‌تواند عوارض زیادی داشته باشد، از جمله اینکه بدن این شی خارجی را قبول نکند و منجر به التهاب و درد شود و یا اینکه بیمار به فلز آلرژی داشته باشد، حتی گاهی عفونت باکتریایی هم در استخوان ایجاد خواهد شد.

بدتر از همه انجام جراحی­‌های بعدی برای برداشتن این پیچ‌­هاست.کلاوس پاستل، متخصص ارتوپدی در اتریش قصد داشت مواد جدیدی برای پیچ‌­های جراحی آزمایش کند و در نهایت پیچ‌­های ساخته شده از استخوان انسان را اختراع کرد.

Shark Screw از قوی­‌ترین، سخت­‌ترین و طولانی‌­ترین استخوان در بدن ساخته شده است.

بر خلاف فلز، این پیچ‌­های استخوانی لازم نیست که برداشته شوند.در واقع پس از حدود شش هفته، به بافت استخوانی بیمار وارد و باعث کاهش احتمال بروز عفونت و پس­زدگی می‌­شود.محققان عنوان کردند که یک سال بعد از پیوند با اشعه ایکس هم دیده نخواهد شد.

محققان در حال حاضر در حال توسعه بر روی پیچ‌­های تخصصی برای جراحی پاها و فک هستند که جراحی با آن‌ها بسیار مفید است.در جراحی فک، پیچ­‌های مورد نیاز بسیار کوچک هستند و طول آن‌ها ۲۰ میلی­‌متر است که باید مقاومت زیادی در برابر فشار داشته باشند.

بر همین اساس اهداکنندگان عضو می­‌توانند استخوان­‌هایشان هم کاربرد داشته باشد.
منبع:سلامتی/سلامت/ارتوپدی و سلامت
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .