تبیان، دستیار زندگی

درمان سرفه خلط دار با درمان‌های خانگی

خلط اغلب همراه با سرماخوردگی و دیگر عفونت‌های سیستم تنفسی ایجاد می‌شود. خلط مسئله خطرناکی نیست اما اگر درمان سرفه خلط دار به موقع صورت نگیرد، ممکن است باعث مسدود شدن نایژه‌ها و خارش شده و در نهایت ریه عفونی شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
سرفه
درمان سرفه خلط دار خسته‌کننده است و گاهی بسیار طولانی‌مدت خواهد بود. اما درمان‌های خانگی مؤثری وجود دارد که سریعاً تأثیرگذار بوده و هیچ‌گونه عوارض جانبی نخواهند داشت. درمان سرفه خلط دار با ۱۰ درمان خانگی را در این قسمت برای شما آورده‌ایم.

۱- بخار

استنشاق بخار آب بهترین و آسان‌ترین راه برای رهایی از این مشکل است. استنشاق بخار به درون حفره‌های بینی کمک می‌کند تا خلط به حالت مایع تبدیل شده و تخلیه‌ی آن بسیار راحت شود.
روزانه ۲ بار حمام بخار بگیرید. دوش حمام را در بخار کنید و به مدت ۱۰ دقیقه در حمام بمانید تا خلط‌های جمع شده در بدن شما مایع شود. بعد از این حمام بدنتان را مرطوب کنید چون آب گرم چربی‌های ضروری پوست شما و رطوبت آن را از بین می‌برد.
روش دیگر هم بخور است. با استفاده از ریختن آب به درون یک کاسه بزرگ و قرار دادن حوله‌ای بر روی آن و استنشاق بخار در فاصله‌ی مناسب باعث شل شدن خلط‌ها و باز شدن ریه شما می‌شود.


۲- غرغره با آب نمک

غرغره آب نمک روشی ساده برای درمان خلط است. چون آب گرم باعث نرم شدن گلوی تحریک شده و خشک شما می‌شود و نمک کمک می‌کند تا باکتری‌هایی که باعث عفونت شما شده‌اند از بین رفته و خلط شما هم کاهش یابد و درمان سرفه خلط دار است.
روش استفاده:
– یک چهارم قاشق چای‌خوری نمک را با آب گرم مخلوط کنید.
– محلول را غرغره کنید.
– این روش درمانی را روزانه چند بار تکرار کنید.

۳- آب لیمو

لیمو برای نرم کردن خلط گلو ترکیب بسیار عالی است. علاوه بر این خواص ضد باکتری لیمو و ویتامین C بالای لیمو مقاومت بدن را در برابر عفونت افزایش می‌دهد.
روش استفاده:
۲ قاشق چای‌خوری آب لیمو و ۱ قاشق غذاخوری عسل را به آب داغ اضافه کنید. از این نوشیدنی ۳ بار در روز استفاده کنید تا گلوی شما نرم شده و خلط آن کاهش یابد.
روش ساده دیگری هم وجود دارد که می‌توانید در آن لیمو را برش داده و مقداری نمک و فلفل را بر روی تیکه‌های لیمو بپاشید و سپس تیکه لیمو را بمکید. این کار باعث می‌شود تا خلط‌ها از گلوی شما خارج شود. این روش را روزانه ۲ الی ۳ بار استفاده کنید.

۴- زنجبیل

زنجبیل ماده‌ای طبیعی و ضد انعقاد خون است و مدت‌هاست که برای درمان عفونت گلو و دستگاه تنفسی بدن مورد استفاده قرار گرفته است و برای درمان سرفه خلط دار معجزه می‌کند.
همچنین خواص ضدویروس، ضد باکتری و خلط آوری زنجبیل به دستگاه گوارشی در گلو و سینه شما کمک می‌کند تا راحت‌تر نفس بکشید.
روش استفاده:
یک قاشق غذاخوری از تیکه‌های زنجبیل تازه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. به مدت چند دقیقه بگذارید تا زنجبیل‌ها خیس بخورد و سپس ۲ قاشق چای‌خوری عسل به آن اضافه کنید. این دمنوش نرم کننده را چندین بار در طول روز بنوشید.
روش دیگری هم وجود دارد که می‌توانید با خوردن زنجبیل تیکه شده چندین بار در طول روز و اضافه کردن آن به وعده‌های غذایی همراه با غذا از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید.

۵- زردچوبه

زردچوبه خواص ضدعفونی‌کننده قوی دارد که خلط شما را به‌وسیله از بین بردن باکتری‌هایی که خلط آور هستند، کاهش می‌دهد. همچنین زردچوبه برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.

سوپ مرغ گرم برای درمان خلط مفید است. سوپ مرغ گرم مسیرهای تنفسی را مرطوب کرده و مخاط جمع شده در گلوی شما را نازک می‌کند. سوپ مرغ همچنین باعث نرم شدن گلوی تحریک شده می‌شود و گلو را آرام می‌کند

روش استفاده:
– یک قاشق چای‌خوری زردچوبه به یک لیوان شیر داغ اضافه کنید. این نوشیدنی را یک بار در روز به هنگام صبح و قبل از خواب بنوشید.
– یک و نیم قاشق چای‌خوری زردچوبه را با یک یا دو لیوان آب روزانه ۲ الی ۳ بار بخورید.
– یک قاشق غذاخوری زردچوبه و به مقدار لازم نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید. این محلول را روزانه چند بار غرغره کنید.

بیشتر بخوانید:
شیر طلایی: نوشیدنی که زندگی‌تان را عوض می‌کند

۶- سوپ مرغ

سوپ مرغ گرم برای درمان خلط مفید است. سوپ مرغ گرم مسیرهای تنفسی را مرطوب کرده و مخاط جمع شده در گلوی شما را نازک می‌کند. سوپ مرغ همچنین باعث نرم شدن گلوی تحریک شده می‌شود و گلو را آرام می‌کند.
مقداری سوپ مرغ را حداقل ۲ الی ۳ بار در روز میل کنید تا خلط گلوی شما پاک شود. برای افزایش فواید این سوپ، مقداری سیر و زنجبیل را به سوپ اضافه کنید. سوپ خانگی اغلب اوقات از سوپ‌های کنسرو شده که مواد نگهدارنده دارند بسیار مفیدتر است.

۷- فلفل قرمز

فلفل قرمز به بدن شما کمک می‌کند تا خلط انباشته شده در نایژه‌ها و گلوی شما تخلیه شود. همچنین طبیعت گرم و محرک فلفل قرمز برای کاهش درد سینه و نرم کردن گلوی تحریک شده مفید است.
روش استفاده:
مواد زیر را با هم ترکیب کنید:
– یک چهارم قاشق چای‌خوری فلفل قرمز و زنجبیل رنده شده، یک قاشق غذاخوری عسل و سرکه‌ی سیب و ۲ قاشق غذاخوری آب
– این مخلوط را روزانه ۲ الی ۳ بار بنوشید تا خلط شما کاهش یابد.

۸- عسل

عسل خواص ضدویروسی، ضد باکتری و ضد قارچی دارد که آن را به عنوان درمان خانگی بسیار عالی برای نرم کردن گلوی تحریک شده و پاک‌سازی خلط گلو، تبدیل می‌کند. فلفل برای درمان عفونت گلوی شما مفید است و همچنین عسل غشاهای مخاطی را نرم می‌کند. این ترکیب را روزانه ۲ مرتبه برای یک هفته انجام میل کنید.
روش استفاده:
یک قاشق غذاخوری عسل را به آب گرم اضافه کنید. این نوشیدنی را روزانه چند مرتبه بنوشید. شما از خواص پزشکی و سلامتی عسل بهره‌مند می‌شوید و همچنین آب گرم باعث نازک شدن غشای مخاطی شما می‌شود و در درمان سرفه خلط دار مؤثر است.

۹- پیاز

درمان سرفه خلط دار با پیاز در دسترس ترین کاری است که می‌توانید انجام دهید. پیاز خواص بی‌نظیر آنتی‌بیوتیکی، ضدالتهابی و خلط آور دارد که کمک می‌کند تا گلوی شما نرم شده و خلط آن از بین برود.
همچنین پیاز کمک می‌کند تا سیستم ایمنی شما بهبود یافته و فرآیند درمان سریع‌تر شود. شما می‌توانید تونیک با پیاز و شکر درست کنید تا خلط را روان‌تر کرده و در نتیجه‌ی آن خلط راحت‌تر خارج می‌شود.
روش استفاده:
– یک پیاز کوچک را شسته و خرد کنید.
– پیاز را با ۲ قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید و برای نیم ساعت کنار بگذارید. این ترکیب در این زمان باعث می‌شود تا حالتی مایع به خود بگیرد.
– یک قاشق غذاخوری از این تونیک آماده شده هر ۲-۳ ساعت میل کنید.

۱۰-هویج

هویج برای درمان سرفه خلط دار و دیگر وضعیت‌های این چنینی بسیار مفید است. هویج منبع غنی از ویتامین C است. هویج آنتی‌اکسیدان قوی است که سیستم ایمنی بدن ارتقا داده و مقاومت بدن به انواع عفونت‌ها را بیشتر می‌کند. علاوه بر این هویج حاوی مواد مغذی زیاد و ویتامین‌هایی است که علائم سرفه نظیر خلط را کاهش می‌دهد.
روش استفاده:
– آب ۴ الی ۵ هویج را بگیرید.
– مقداری آب به آن اضافه کنید تا رقیق شود. سپس ۲ الی ۳ قاشق چای‌خوری عسل را با آن ترکیب کنید.
– این نوشیدنی را در طول روز میل کنید تا خلط گلویتان از بین برود.

بیشتر بخوانید:
هویج برای مقابله با سرماخوردگی و آنفلوانزا


منبع: نبض ما

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.