تبیان، دستیار زندگی

قوانین ربات های نمایشگاهی، سیزدهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

در این لیگ دانش آموزان به صورت آزاد اقدام به نمایش ربات های خود در فضایی نمایشگاهی خواهند نمود.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : یگانه داودی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
دانش آموزان تمامی مقاطع تحصیلی می توانند در این مسابقه شرکت کنند.
قوانین ربات های نمایشگاهی، سیزدهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

1.     موضوع مسابقه

در این لیگ دانش آموزان به صورت آزاد اقدام به نمایش ربات های خود در فضایی نمایشگاهی خواهند نمود. بدیهی است ضمن موارد ذکر شده در قوانین، هرچه این ربات ها بتوانند در صنعت و حل معضلات شهری بیشتر کاربرد داشته باشند امتیاز بالاتری کسب خواهند نمود.

2.    نحوه ارزیابی و امتیازدهی
         ربات های نمایشگاهی رباتها در 5 بخش ارزیابی می شوند. این 5 بخش شامل موارد زیر است:
1)      نوآوری در طرح (30)
ربات های بخش نمایشگاهی باید تا حد ممکن از ایده های جدید استفاده کرده باشند. به عنوان مثال ربات جاروبرقی هوشمند امتیاز بالایی در این قسمت نمی تواند کسب کند مگر اینکه در مواردی مانند مکان یابی، خالی کردن اضافات، فرایند شارژ، پیدا کردن موانع ثابت و نظایر آن از ابتکارات جدیدی استفاده کرده باشد. 

2)     هوشمند بودن سازه (20)
چنانچه ربات توانسته باشد از سنسورهای مختلفی در ربات استفاده کرده باشد ودرجه هوشمندی ربات را افزایش داده باشد، امتیاز بالایی در این قسمت خواهد گرفت. در این قسمت الکترونیک و برنامه نویسی ربات مورد ارزیابی قرار می گیرد.  نیاز نیست که ربات حتماً بخش الکترونیک و برنامه نویسی داشته باشد. ممکن است رباتی هوشمند نباشد اما سایر موارد امتیاز دهی به اندازه ای قوی باشد که جبران این بخش را بنماید.

3)    نکات برجسته مکانیکی (20)
ربات می بایست تا حد ممکن توانایی حرکت داشته باشد. این حرکت می تواند حرکت به روی زمین و یا حرکت اجزای ربات باشد. لزوماً این حرکت نمی بایست هوشمند باشد. در این قسمت مکانیسم ربات مستقل از سایر بخشها ارزیابی می شود. 

4)     کاربردی بودن طرح  و اجرای درست موارد خواسته شده (15)
در این بخش بررسی می گردد آیا ربات ساخته شده و ایده اولیه طرح مناسبی بوده است یا نه . به عنوان مثال ایده "رباتی که قادر است چوب کبریت را روشن کند" ایده  کاربردی نیست. چون فرایند های ساده تر و ایمن تر و مفیدی تری برای ایجاد شعله وجود دارد.  همچنین ربات ساخته شده می تواند کار مورد نظر را انجام دهد یا نه. به عنوان مثال ربات جاروی برقی آیا می تواند زباله ها را از روی زمین بردارد ویا اینکه می تواند محیط را به خوبی پویش کند. 

5)     تسلط سازندگان بر سازه و توانایی پاسخ دادن به سوالات هیئت داوران (15) 
هییت داوران در روز داوری سوالاتی از شرکت کنندگان در مورد ایده و نحوه کار ربات می پرسند. سازندگان ربات می بایست توضیحات قابل قبول برای هیئت داوران ارائه دهند.

بخش پروژه های دانش آموزی تبیان، تنظیم: نسرین صادقی