تبیان، دستیار زندگی

مروری کوتاه بر زندگانی آیت الله حائری شیرازی

پس از فوت امام راحل به عنوان اولین مخالف شورایی شدن رهبری سخنان مؤثری را در این مجلس ایراد کرد كه در نهایت به انتخاب رهبر معظم انقلاب منجر شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
مروری کوتاه بر زندگانی آیت الله حائری شیرازی

  آیت الله محمد صادق(محی الدین) حائری شیرازی در اسفند سال 1315 در شیراز در خانواده ای اصیل و روحانی كه به تعبیر وی « رغبتشان الی الله بود» به دنیا آمد؛ پدرش آیت الله عبدالحسین حائری ، مجتهد زاهد و عارفی بود كه جز به ضرورت سخن نمی گفت و مادرش بانویی مسلمان، پارسا و دین باروری بود كه در دوران منع حجاب و رضاخانی، نزدیك به 25 سال به اعتراض در خانه نشست .

آیت الله حائری تحصیلات كلاسیك خود را تا اخذ دیپلم ریاضی در شیراز طی كرد و در سال تحصیلی 35-34 به قصد شركت در كنكور و ورود به دانشگاه به تهران آمد . اما مأموران رژیم پهلوی ، وی را علیرغم داشتن همه شرایط برای ورود به دانشگاه به دلیل مسائل سیاسی از تحصیل در دانشگاه باز داشتند. او از آن پس، به خاطر درك وجود جوهر استقلال در روحانیت و نظام طلبگی (سال 1335) به تحصیل علوم حوزوی رو آورد.

دوره سطح را ابتدا در مدرسه منصوریه و مدرسه سید علاءالدین حسین و سپس مدرسه آقا باباخان طی کرد؛ در این دوره از محضر درس آیت الله بهاء الدین محلاتی و آیت الله شیخ محمد علی موحد بهره وافر برد. وی پس از فراغت از دروس سطح، برای ادامه تحصیلات حوزوی به قم هجرت كرد و در درس آیت الله العظمی بروجردی و همچنین درس آیت الله داماد و امام خمینی حاضر شد و به كسب فیض پرداخت.

ورود آیت الله حائری به عرصه مبارزات سیاسی به سال‌های پس از تبعید امام خمینی(ره) به تركیه باز می گردد كه به علت شدت تعلق خاط به حضرت امام خمینی(ره) قادر به ادامه تحصیل در قم نگردید و به شیراز مراجعت نموده و به تدریس دروس حوزوی و سامان دادن یك حركت فكری و فرهنگی به روز در مسجد شمشیرگرها پرداخت .

در طول 10سال جلسات مستمر دراین مسجد مبارزات سیاسی فرهنگی خود با رژیم را پی گیری نمود. و پس از تجربه سال‌ها زندان و تبعبد درسال 1353 به قم مهاجرت کرد. و این بار در كنار شهیدان آیت الله  بهشتی و قدوسی و آیت الله جنتی و مصباح یزدی كمر همت به تربیت طلاب علوم دینی در مدرسه حقانی بست كه بسیاری از خدمتگزاران فعلی نظام ثمره این سالیان اند.

پس از انقلاب جلسات درس منظمی را برای دانشجویان پیرو خط امام و دفتر تحكیم وحدت در محل لانه جاسوس اداره نمود و به دفاع از مبانی نظام پرداخت كه كتاب ولایت فقیه حاصل این جلسات میباشد. ایشان در دوره اول مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده اول شیراز به این مجلس راه یافت و ریاست كمیسیون اصل 90 را به عهده گرفت .

پس از شهادت شهید محراب حضرت آیت الله دستغیب در 20 آذر 1360 از جانب امام راحل به امامت جمعه شیراز منصوب شد.

حاصل سال‌ها امامت جمعه ایشان ایراد خطبه های محققانه و تشكیل جلسات مستمر علمی با اساتید حوزه و دانشگاه حول محور علوم انسانی اسلامی است؛ تقدیم بیش از بیست عنوان كتاب و ارایه مقلات تخصصی در حوزه اقتصاد اسلامی از دیگر ثمرات این سالیان است. 

ایشان در دوره اول، دوم و چهارم خبرگان رهبری به نمایندگی از مردم فارس به مجلس خبرگان راه یافت و پس از فوت امام راحل به عنوان اولین مخالف شورایی شدن رهبری سخنان مؤثری را در این مجلس ایراد کرد كه در نهایت به انتخاب رهبر معظم انقلاب منجر شد.

منبع: رسانیوز