تبیان، دستیار زندگی

گزارش برگزاری چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی روابط عمومی ایران

چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی روابط عمومی ایران ۱۹ آذر ۹۶ در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : هومن بهلولی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
دکتر مهدی باقریان
به گزارش تبیان، در ابتدای این کنفرانس، دكتر مهدی باقریان دبیركل كنفرانس بین‌المللی روابط عمومی ایران، ضمن خیر مقدم به مدعوین و شرکت کنندگان، گفت: خداوند را شاكرم كه به من توفیق داد تا برای چهاردهمین بار در كنفرانس روابط عمومی در كنار شما باشم.
ابتدا دوست دارم از همۀ شما به خاطر حمایت و بودن در اینجا تشكر كنم. همچنین علاقمندم از همه عزیزانی كه تلاش كردند این كنفرانس به نحو شایسته ای سازماندهی و برگزار شود قدردانی نمایم.
من سالها آموخته‌ام كه اگر می‌خواهیم آینده بهتری برای روابط عمومی رقم بزنیم و فكر می‌كنم بسیاری از ما به همین علت اینجا هستیم، پس باید از روزمرگی فاصله بگیریم و وظایف‌مان را بازاندیشی كنیم و خلاقیت و نوآوری را محور و مركز برنامه ها و فعالیت های مان قرار دهیم.
موسسه كارگزار روابط عمومی به عنوان یك عضو جامعه روابط عمومی نمی تواند نسبت به این موضوع مهم بی تفاوت باشد و به همین دلیل و برای كمك به درك این فرآیند، موضوع كنفرانس چهاردهم به "خلاقیت، نوآوری و تمایز" اختصاص داده شد.
همان طور که همه می دانیم اگر خلاقیت و نوآوری وجود نداشته باشد حتی زندگی فردی و شخصی ما كسالت آور می شود.به همین دلیل است سعی می كنیم از امور تكراری كمی فاصله بگیریم و با ابتكار عمل زندگی را بهینه تر كنیم. حتی در طبخ غذا و نوع لباس پوشیدن و یا هر چیز دیگر كه به زندگی فردی ما مربوط می شود ممكن است تغییری ایجاد كنیم و از رویه های معمول فاصله بگیریم.
در زندگی سازمانی هم قاعدتا از چنین قاعده ای پیروی می كنیم. خلاقیت همان جایگاهی كه در زندگی فردی دارد با یك تفاوت اندك در زندگی سازمانی هم دارد.
در واقع اگر سازمان ها و شركت ها بخواهند به حیات خود ادامه دهند چاره ای ندارند جز این كه فراگردهای خلاقیت را در موسسات شان تقویت كنند و به موازات آن به اصلاح سیستم ها و فرایندها هم بپردازند.
اما برای ما شاغلان روابط عمومی موضوع خلاقیت یك موضوع كلیدی و حیاتی است. در واقع به همه بخش های روابط عمومی باید نیروی خلاقیت تزریق شود و با استفاده از فراگردهای خلاقیت در روابط عمومی انقلاب ایجاد كرد.
برای این كه بتوانیم هنر هشتم را از روزمرگی نجات بدهیم و روابط عمومی به جایگاه حرفه ای خودش برسد یك راهش این است كه یك بازنگری كامل در وظایف و بخش های مختلف روابط عمومی داشته باشیم هم در ساختارها و هم در فرایندها. خوشبختانه در این زمینه سه جلد كتاب استانداردهای روابط عمومی منتشر شده كه می تواند بسیار كمك كننده باشد.
متاسفانه رفتارهای ما شبیه یك مهره مارپله است. وقتی به سرمار می رسیم دوباره به دم مار سقوط می كنیم. معنی اش این است كه همیشه در یك دایره بسته در حال در جا زدن هستیم.
برای این كه ما بتوانیم از این وضعیت خودمان را نجات بدهیم باید نوآوری را در كوچكترین برنامه ها و فعالیت های خودمان دخالت بدهیم تا تاثیرگذاری كارهایی كه انجام می دهیم و پیامهایی که طراحی و مخابره می کنیم بالا و بالاتر برود.
برای مثال اگر می خواهیم تبلیغاتی داشته باشیم سعی كنیم خلاقانه تر باشد.
لذا اگر می خواهیم فعالیتهای ما تاثیرگذار شود باید وجه تمایز كارمان را پیدا كنیم.
برای مثال وجه تمایز این كنفرانس چیست؟ یا وجه تمایز فلان رویداد یا اطلاعیه مطبوعاتی چیست؟ لذا ما باید در همه كارها، وجه تمایز كاری كه انجام می دهیم را پیدا كنیم و اگر چنین كاری كردیم قطعا به نتیجه دلخواه هم می رسیم.
معنی روابط عمومی خلاق همین است. یعنی پیامی که طراحی می کنید، خدماتی كه شما ارایه می دهید، برنامه یا كارزاری كه اجرا می كنید باید بگونه ای باشد كه حمایت و نظر مردم را جلب كند و اگر چنین كاری كردیم به هدف موردنظر دست پیدا كردیم.
من اعتقاد دارم "نقطه عطف" هدف غایی همه فعالیت های روابط عمومی است. نتایج مطالعات هم نشان می دهد كه خلاقیت، نوآوری و تمایزی که منجر به "نقطه عطف" می شود یك عنصر مهم در فرایند برنامه ریزی و کاری روابط عمومی است. بنابراین سازمانهایی كه به مردم خدمت ارایه می دهند باید روابط عمومی خلاقی داشته باشند و ایجاد روابط عمومی خلاق، به مدیر خلاق هم نیاز دارد.
خلاصه این كه فعالیتهای ما باید بگونه ای باشد كه اگر روز روزگاری آن كار متوقف شد مردم نبود آن را متوجه بشوند. پس باید كاری كنیم كه كارهای ما به عنوان یك "میراث" ارزشمند برای مخاطبان و مشتریان ما تلقی شود همان چیزی كه ما نامش را "نقطه عطف" گذاشتیم.
نکته‌ای که در پایان می‌خواهم به عنوان جمع بندی ارایه کنم این است که روابط عمومی بیش از هر زمان و عرصه دیگری نیازمند و تشنه خلاقیت و نوآوری است. به همین دلیل شاغلان روابط عمومی باید زمان زیادی را به خلاقیت اختصاص دهند.
محمد مهدی مظاهری
سپس محمد مهدی مظاهری؛ رئیس مؤسسه فرهنگی اکو و رئیس کنفرانس بین المللی روابط عمومی ایران، با اشاره به اینکه خداوند خلاق است و خلاقیت را دوست دارد، گفت: انسان‌ها هم می‌توانند صفت خلاقیت را دارا باشند، به‌نحوی که خلاقیت را در امور و فعالیت‌هایشان به کار گیرند.
وی افزود: بحث خلاقیت در رسانه و روابط عمومی، دانش، هنر و پیشرفت در جوامع بشر را که همان خلاقیت و نوآوری است، به منصه ظهور خواهد رساند، لذا خلاقیت در فکر و اندیشه در جوهره انسان وجود دارد.
رئیس مؤسسه فرهنگی اکو بابیان اینکه مقدمه پیشرفت و ترقی دیگر وسایل سخت‌افزاری نیست؛ چراکه عقل پویا و خلاقیت می‌تواند ایده‌های نوین را به ما ارائه دهد، خاطرنشان کرد: امروز جامعه با راه حل های گذشته قابل حل نیست. ازاین‌رو نیاز به خلاقیت و نوآوری در همه عرصه‌ها لازم است که باید در همه فعالیت‌ها به‌ویژه روابط عمومی‌ها به کار گرفته شود.
مظاهری در ادامه بابیان اینکه منابع طبیعی محدود و پایان‌پذیر است، تصریح کرد: کشورهای توسعه‌یافته دیگر اقتصاد خود را بر اساس صنایع سخت و معادن و انرژی بنا نمی‌گذارند، بلکه سیستم‌های اقتصادی خود را بر اساس سیستم‌های دانش‌بنیان و علم و فناوری قرار می‌دهند.
وی ادامه داد: آنچه بر پایه دانش و خلاقیت است در عرصه اقتصادی خود را حفظ کرده و سعی می‌کند سهم خود را در این بخش بیشتر کند.
رئیس مؤسسه فرهنگی اکو گفت: در بخش مالی فناوری، نوآوری و هنر می‌تواند اقتصاد خلاق را به وجود آورد و طبق همین تعریف و تلفیق اقتصاد با فناوری و فرهنگ، اقتصاد خلاق شکل خواهد گرفت.
مظاهری اظهار داشت: در دنیای امروز روابط عمومی نقش مهم خود را ایفا کرده و رسالت خود را محقق نمی‌کند؛ چراکه روابط عمومی خلاق راه میانبر راه رسیدن به مقصد است، ضمن اینکه روابط عمومی توسعه‌یافته باید ویژگی‌های خلاق را داشته باشد.
وی بابیان اینکه با تقویت فعالیت‌های خلاقانه از سوی روابط عمومی‌ها باید اقتصاد خلاق و درآمدزا در کشور به حرکت درآید، افزود: مبنای اقتصاد خلاق، فرهنگ و آموزش و فناوری است و از طرف دیگر قلب اقتصاد خلاق هم خلاقیت و مالکیت معنوی است.
رئیس مؤسسه فرهنگی اکو خاطرنشان کرد: روابط عمومی خلاق و هنرنما محل طرح ایده‌های جدید برای دستیابی به اهداف سازمانی است.
مظاهری در پایان تأکید کرد: برای برون‌رفت از چالش‌های پیش رو روابط عمومی‌های حرفه‌ای چاره‌ای جز همراه شدن با ویژگی‌های خلاقانه ندارند.

رونمایی کتاب
کتاب روابط عمومی دانش محور و مدیریت محتوا رونمایی شد
در این کنفرانس، کتاب روابط عمومی دانش محور و مدیریت محتوا کار مشترک حسن بشیر و مهدی باقریان رونمایی شد.
این کتاب 170 صفحه ای در قطع وزیری توسط انتشارات کارگزار روابط عمومی منتشر شده است.
این کتاب دارای 11 مقاله علمی و پژوهشی است که برخی از 11 مقاله این کتاب که در حوزه محتوای روابط عمومی و مدیریت دانش محور می‌باشند، در سیزدهمین کنفرانس بین‌المللی روابط عمومی ایران که در تاریخ 19 دی ماه 1395 برگزار شده بود، ارائه و بقیه با ارزیابی کمیته علمی کنفرانس از مقالات واصله برای انتشار در این کتاب انتخاب شدند.

تجلیل
تجلیل از 10 روابط عمومی فعال با اعطاء کاپ خلاقیت
در مراسم افتتاحیه چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی روابط عمومی ایران با اعطاء کاپ خلاقیت از 10 روابط عمومی فعال تجلیل به عمل آمد.
در این مراسم که با حضور جمعی از شخصیت‌ها در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد از رضا طاهری رییس روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، حمیدرضا عظیمی مدیر مرکز ارتباطات و روابط عمومی بانک شهر، داود طالبی مدیر بانک توسعه تعاون، محمد ناظمی هرندی مدیر محترم روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، روابط عمومی بانک مهر اقتصاد، سیدعلی میرافضلی رییس روابط عمومی مس منطقه کرمان، مسعود میرمحمدی مدیر روابط عمومی شرکت جهان فولاد سیرجان، حسنعلی ذوالفقاری مدیرکل دفتر روابط عمومی شرکت مخابرات استان تهران و عادله مهرابی مدیر روابط عمومی شهرداری قزوین تجلیل به عمل آمد.
در این کنفرانس یک نشست تخصصی با عنوان «پژوهش و تجربه» در نظر گرفته شده که در آن 2 مقاله برگزیده و همچنین تجارب مدیران روابط عمومی در خصوص خلاقیت و نوآوری ارایه شد.
علاوه بر معرفی مقالات برتر، کتاب مجموعه مقالات کنفرانس که در برگیرنده 10 مقاله علمی در خصوص روابط عمومی دانش محور و مدیریت محتواست منتشر و در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.
علی دارابی
در ادامه، علی دارابی؛ معاون امر استانی سازمان صدا و سیما بر روی سن آمده و گفت: امروز ما اگر در عرصه عصر رسانه‌ها و قرن ۲۱ شاهد بروز شبکه‌های مجازی و بروز و ظهور آنها هستیم، به دلیل آن است که فضای واقعی و ابررسانه‌ها به وجود آمده‌اند.
وی افزود: بروز و ظهور تکنولوژی‌های نوین ارتباطی و شبکه‌های جدید مجازی و رسانه‌های دیجیتال نقش مهمی در شکل‌گیری افکارعمومی ایفا می‌کنند، چرا که در عصر ترافیک رسانه‌ها و فن ارتباطی خاص قرار گرفته‌ایم و برای انتقال پیام، روابط عمومی‌های یک شاخص بزرگ مدیریتی تلقی می‌شوند.
این معاون سازمان صدا و سیما تصریح کرد: ثمن‌ها و سایر نهادها در جامعه در بخش دولتی و غیردولتی اگر احساس مسئولیت کرده و ظرفیت‌های خود را بشناسند، می‌دانند که وظایف روابط عمومی‌ها بسیار سنگین است.
این معاون امور استان‌های سازمان صدا و سیما اظهار داشت: متأسفانه روابط عمومی در عصر رسانه در عرصه نظری و عملی از تعابیر و کارویژه‌های روابط عمومی فاصله گرفته، لذا برای پاسخ به این مهم باید دو موضوع را مدنظر قرار دهیم که روابط عمومی را برای چه می‌خواهیم و آنها از چه چیزی رنج می‌برند.
دارابی خاطرنشان کرد: ما روابط عمومی را می‌خواهیم که تصویر روشنی از مؤسسه و سازمان‌مان را در نزد افکارعمومی تبیین کنند، ضمن اینکه با سایر سازمان‌ها و نهادها ارتباط برقرار کنند.
وی افزود: روابط عمومی‌ها باید به دلیل تکثر و تنوع تقاضاها، آنها را دسته‌بندی کنند، ضمن اینکه یک روابط عمومی باید در زمینه پالایش و غربالگری اقدامات سازمان رصد خوبی داشته تا در زمینه کاهش منازعات و افزایش بهره‌وری گام بردارد که همه اینها تنها از سوی یک روابط عمومی خلاق قابلیت اجرا دارد.
وی گفت: متأسفانه روابط عمومی در جامعه فعلی دچار روزمرگی شده است و استانداردها و آمادگی آموزش لازم را ندارد، به همین دلیل نیاز به انگیزه دارند، ضمن اینکه متأسفانه در برخی دستگاه‌ها سیستم ارباب رعیتی وجود دارد، از این رو روابط عمومی خلاق و کارآمد در وهله اول باید بتواند از خود صیانت کرده و برنامه‌های خود را به مسئولان آن سازمان بقبولاند.
این معاون سازمان صدا و سیما با اشاره به چند شاخصه روابط عمومی خلاق، اظهار داشت: روابط عمومی‌ها باید برپایه مناسبات انسانی پایه خود را بگذارند و مشارکت‌جویی را در دستورکار خود قرار دهند.
دارابی افزود:‌ اگر در گذشته با مخاطبان خود منفعل بوده‌ایم، وضعیت امروز تغییر کرده، چرا که مخاطبان ما فعال هستند و خلاق و پرسشگر.
وی گفت: در روابط عمومی خلاق باید مسئله دسترسی مخاطب و جلب اعتماد و مشارکت‌های آنها را در دستورکار داشت و برای آن برنامه‌ریزی کرد.
دارابی تأکید کرد: استفاده از تکنیک‌ها و روش‌های گروهی توسط روابط عمومی‌ها بسیار مهم است، ضمن اینکه روابط عمومی‌ای موفق است که بتواند با شاخصه‌های لازم، خود را از دیگر روابط عمومی‌ها متمایز کند.
وی در پایان گفت: باید تلاش کرد با شاخصه‌های خلاقانه، نوآورانه و هنری، روابط عمومی خلاق و حرفه‌ای پایه‌گذاری کرد.

مقالات برتر
مقالات برتر چهاردهمین کنفرانس روابط عمومی ایران معرفی شد
هیات داوران چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی روابط عمومی ایران، مقالات برتر این کنفرانس را معرفی کرد.
مقالات «نقش رسانه در ترویج فرهنگ خلاقیت و نوآوری» تالیف لیلا سپاسگزار دانشجوی دکتری رشته علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی، «ایده خلاق و ارایه یک الگوی کاربردی: بایسته‌ها و ساز و کارهای جریان سازی خبری در روابط عمومی» تالیف افشین محمدی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، «سنتز پژوهی نقش رسانه در هویت ملی» تالیف منصور شیخ الاسلامی کندلوس دانشجوی دکتری رشته علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی و «بررسی چالش‌ها و موانع الکترونیزه شدن روابط عمومی‌ها در ایران» تالیف نصراله مؤتمن دانشجوی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات برگزیده شدند.
سعید رضا عاملی
در ادامه، حجت‌الاسلام سعیدرضا صدر عاملی؛ عضو شورای عالی فضای مجازی بر روی سن آمد و  با اشاره به لزوم انتقال روابط عمومی قدیم به روابط عمومی جدید، گفت: ظهور فناوری‌های جدید این شرایط را ایجاد کرده است تا از روابط عمومی حضوری عبور کرده و با استفاده از ارتباط شبکه‌ای به روابط عمومی 2 فضایی انتقال پیدا کنیم.
وی ادامه داد: این بازنگری در مدل‌های مدیریتی به منظور رسیدن به حکمرانی خوب برخواسته از الزامات ارتباطی جدید است و توجه ویژه‌ای به کیفیت زندگی و افزایش رضایت‌مندی دارد.
عضو شورای عالی فضای مجازی به شاخص‌های روابط عمومی خلاق در تعالی سازمان پرداخت و افزود: شاخص‌های روابط عمومی را می‌توان به روابط عمومی 2 فضایی، داده مبنا، پیشرفت‌گرا و عملکرد براساس شناخت مساله و حل آن تقسیم کرد، این روابط عمومی همیشه معطوف به کمال بوده و به دنبال ایجاد و شادی نشاط اجتماعی است.
حجت‌الاسلام صدر عاملی یادآور شد: برای رسیدن به روابط عمومی خوب خلاقیت می‌بایست در مسیر 5 انتقال قرار گیرد، این مسیرها شامل انتقال از روابط عمومی مبهم به شفاف، انتقال از روابط عمومی کند و تاخیری به روابط عمومی به لحظه و قابل دسترس، انتقال روابط عمومی احساسی و توجیه کننده به روابط عمومی واقعیت‌گرا و عقلانی، انتقال از روابط عمومی خاموش به پاسخگو و انتقال از روابط عمومی موردی به روابط عمومی سیستمی یا الگوریتمی می‌باشد.
وی افزود: یکی از ویژگی‌های امروز جهان معاصر تنهایی و خاموشی افراد در ارتباطات است و روابط عمومی می‌بایست از طریق تقویت ارتباطات به کاهش انزوا و تنهایی اجتماعی افراد برسد.
عضو شورای عالی فضای مجازی ابراز داشت: در مورد رسیدن به خلاقیت درست عمومی ناشی از تامین اعتماد در جهان باید خلاقیت را در بخش‌هایی همچون تغییر در نگرش فضای سازمان، تغییر در ساختار سازمان، تغییر در ارتباطات سازمانی درون‌زا انگاره‌های ذهنی منفی درباره قومیت‌ها و جایگاه سازمانی پیگیری کرد.
حجت الاسلام صدر عاملی با بیان اینکه فضای مجاز فضای باز تولید است، خاطرنشان کرد: فضای مجازی یک فضا بازنمایی محسوب می‌شود و اگر ما از این فضای دوم در کنار فضای اول رسانه استفاده کنیم قطعا یک روابط عمومی موفق خواهیم داشت.
وی بیان کرد: ایجاد یک قابلیت بین فضا رسانه و فضا مجازی امروز امکان‌پذیر شده است، ما نباید فضای مجازی را به قیمت ضعیف شدن ارتباطات انسانی رها کنیم، روابط عمومی 2 فضایی براساس اقدامات یک سازمان دسته‌بندی می‌شود.
عضو شورای عالی فضای مجازی در خصوص خلاقیت و تاثیر آن در کار گفت: خلاق کوانتوم، خلاقیتی است که کسی تا به حال آن را خلق نکرده است و خلاقیت باید منشاء پیشرفت بشود و اگر خلاقیت نباشد موجب پسرفت نیز ممکن است بشود.
حجت الاسلام صدرعاملی ابراز کرد: روابط عمومی دریافت موضوعات متعدد است و خلاقیت باید این مشکل را که در هر عرصه روابط عمومی رخ می‌دهد را کشف کند، خلاقیت باید وضعیت بهتری را در روابط عمومی ایجاد کند، اینکه ما بتوانیم یک راه حلی را ارائه کنیم که شادابی و نشاط بیشتری را برای اعضاء ایجاد کند یک راه‌حل تسهیل روابط است.
وی ادامه داد: روابط عمومی اگر یک هدف متعالی داشته باشد می‌تواند پیشرفت کند، خلاقیت موجب می‌شود کلیشه و تکرار از بین برود، خلاقیت نیاز دارد که یک عرصه جدیدی برای زندگی ایجاد کند، یک سازمان و روابط عمومی آن باید از انتشار اخبار هیجانی که او را از کار دور کند فاصله پیدا کند.
عضو شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: مردم امروز در فضای مجازی خود زندگی خود را انجام می‌دهند و تنهایی و انزوا منشا بدبختی شده است، ما نیازمند یک تبادل احساسات در محیط هستیم، روابط عمومی‌ها برای موفقیت در کار خود باید میزان تنهایی افراد را بشناسند.
وی در پایان گفت: روابط عمومی و مدیریت نباید به عنوان بلندگوی یا بوق تبلیغاتی سازمان باشند.
دکتر بشیر
سپس، دکتر حسن بشیر؛ دبیر کمیته علمی چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی روابط عمومی ایران، به منظورارائه جمع بندی سخنرانی های این کنفرانس بین المللی گفت: تمایز عنصر اصلی خلاقیت است لذا می‌توان دال احساسی و مرکزی آن را تمایز اعلام کرد. ضمن اینکه شناخت انسان از خود و تمایز با دیگران اولین گام شناخت جهان به حساب می‌آید که از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: انقلاب خلاقیت در ارتباط تصویری و خلق کاراکترها در جهان و ارائه تصویری جذاب و قابل فهم بسیار مهم است. به همین دلیل باید تلاش کرد تا جامعه ما با روابط عمومی‌ها تعامل بیشتری پیدا کند.
دبیر کمیته علمی چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی روابط عمومی ایران تصریح کرد: اگر در غرب پروپاگاندا و انحراف در چهره‌سازی از طریق روابط عمومی و افکار عمومی صورت می‌گیرد اما در جامعه ما این امر لزوماً باید به شفافیت منجر شود تا اقبال بیشتری به روابط عمومی‌ها صورت گیرد.
وی بر لزوم حل خلاقانه مسائل تأکید کرد و گفت:‌ پیام چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی روابط عمومی حل خلاقانه مسائل و لزوم تمایز روابط عمومی‌ها از دیگران است. ضمن اینکه می‌توان در حل مسئله و طرح سؤال هم تجدیدنظر کرد. همچنین سطح تجزیه و تحلیل خود را بالا برده و تفکر خود را در این راستا تغییر داد.
بشیر بر لزوم استفاده از پیشران‌های ارتباطی تأکید کرد و افزود: باید به خوبی تشخیص دهیم که چه چیزی قابلیت تقدیر دارد لذا از نظر رفتاری و اعلام خلاقیت و شایستگی فرایندی در این مسیر باید کنترل‌های لازم صورت گیرد.
وی تأکید کرد: ارتباطات شفاف و خلاق‌محور بسیار مهم است.
دبیر کمیته علمی چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی روابط عمومی ایران گفت:‌ فرایند خلاقیت همان فرایند تفکر است ضمن اینکه توانایی ایجاد تفکر جدید و تبدیل فکر به ایده قابل ارائه و عملیاتی هم بسیار مهم است که در نهایت می‌تواند این خلاقیت به تولید تفکر منجر شود.
بشیر تصریح کرد: نیازمند سواد رسانه‌ای و عدالت در این فضا در جامعه فعلی هستیم. همچنین انتقال روابط عمومی سنتی به مدرن و استفاده از فضای مجازی و عقلگرا و همچنین انتقال روابط عمومی ساکت به روابط عمومی خلاق‌گو و رمزگشایی به موقع از سخنان مطرح در جامعه و ارتباط روابط عمومی سنتی به سیستماتیک هم بسیار مهم است.
در این کنفرانس برگزیدگان این دوره از جشنواره هدایای خود را شامل بلیط رفت و برگشت شرکت حمل و نقل ریلی فدک از فرزاد مدیرکل روابط عمومی این شرکت دریافت کردند.
علاوه بر معرفی مقالات برتر، کتاب مجموعه مقالات کنفرانس که در برگیرنده 10 مقاله علمی در خصوص روابط عمومی دانش محور و مدیریت محتواست منتشر و در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.