لالجین، شهر آمیخته با سفال که مردمانش با سرانگشتان هنر، خاک و آب را در هم می آمیزند و با کیمیاگری، جلوه هایی زیبا و خیره کننده می آفرینند، این روزها با جولان محصولات چینی دست و پنجه نرم می کند و می کوشد این وصله ناجور را از پیکره وجودی خود پاک کند.
انسان هنوز نتوانسته از تمام قابلیتهای وجودی خود بهره ببرد، اما بیشک در راستای اهداف خود، کوشا و خستگیناپذیر است. ارادهی انسان بر هر چیزی که تعلق بگیرد، ناممکن را به ممکن بدل خواهد کرد. مردی که به سراغش میرویم ارادهای پولادین دارد
رابطهی بین انسان و طبیعت، تنگاتنگ و تأثیر گذار است. پیوندی که هر قدر هم بدان بیتوجه باشیم، در نهایت ناچار به پذیرش آن هستیم. معماری خوش فکر با طراحی خانهای متفاوت، آشتی با طبیعت را سرلوحهی کار خود قرار داده است.
آثار باستانی و معماری کهن، همچون نگینی بر تارک تمدن بشری میدرخشند. متأسفانه بسیاری از این شاهکارهای معماری به مرور زمان محو شده و اکنون تنها خرابههایی از آنها برجای مانده است. هنرمند ایتالیایی راهی متفاوت برای احیای یکی از این بناها یافته که در ادامه به مرور آن خواهیم پرداخت.
دو هنرمند آثار خود را با نگاه به هنرهای ایرانی مانند سفالینه ها و کاشی کاری که بیشتر در زمینه هنرهای تزیینی گذشته کارکرد داشتند، به نمایش گذاشته و تلاش کرده اند تا در دنیای معاصر جایگاهی برای این هنرها فراهم کنند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: نمایشگاه صنایع دستی و سوغات استان سمنان در محل دائمی نمایشگاه ها برپا شده است.
هنر سفالگری ایرانی، یکی از قدیمی ترین صنایع دستی این مرز و بوم است که امروزه نیز بسیار از کشورها، از جمله اروپایی ها، خواهان آن هستند اما متاسفانه در حال حاضر ، این هنر وضعیت خوبی در کشور ندارد و بسیاری از کارگاه های سفال سازی بسته شده اند.
هنر سفالگری از جمله کهن ترین صنایع دستی کشور است که در کنار ارزش های فرهنگی و تاریخی ، همچنان قابلیت تجاری و اقتصادی خود را حفظ کرده است. ولی متاسفانه با وجود تمامی هشدارها مبنی بر تلاش در حفظ این صنعت، همچنان شاهد بی مهری مسئولین در حمایت از آن هستیم.
استاد انوشفر، از هنرمندان بنام و شاخص در عرصه هنر سفالگری است. در این نوشتار می توانید ضمن آشنایی با این هنرمند از آخرین برنامه ها و فعالیت های هنری وی آگاه شوید.
روز یکشنبه گذشته انجمن نوپای سفال و سرامیک که ریاست هیات مدیره آن را آقای بهزاد اژدری بر عهده دارد رسما تعطیل شد. در این نوشتار به اظهار نظرات و علل آن خواهیم پرداخت.
هزاران سال است کاشیهای فیروزهای، لاجوردی و آبی در بناهای باشکوه ایرانی از شوش و تخت جمشید تا مسجد کبود تبریز و مسجد جامع اصفهان میدرخشند. اما امروز هنر کاشیکاری ایرانی میرود تا در مهد شکوفاییاش به فراموشی سپرده شود.
رییس انجمن هنرمندان سفال و سرامیک نبود بودجه و برخی مشکلات اجرایی را عامل برگزار نشدن دوسالانه سفال و سرامیک عنوان کرد و گفت: علاوه بر لزوم توجه به دوسالانه ها، انجمن های هنری به حمایت بیشتری نیاز دارند.