تبیان، دستیار زندگی

طرح فروش گلابی به صورت اینترنتی

تلاش برای فروش کالا به هر کسی کار سودآوری نیست. شاید بتوانید مردها را قانع کنید که لوازم آرایش زنانه بخرند اما بازگشت هزینه‌ای که صرف تبلیغ آن می‌کنید منفی خواهد بود. خیلی بهتر است که لوازم آرایش را به زنان یا دختران جوانی که به دنبال مد بوده و مصرف کننده اصلی هستند، بفروشید.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : یگانه داودی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

یکی از مهم‌ ترین تصمیمات بازاریابی، مشخص کردن مشتریان بازار هدف است. نمی توانید تمام بازارها و یا حتی دو بازار متفاوت را با هم داشته باشید. برای مثال مادرها چیزی را دوست دارند که نوجوانان آن را دوست ندارند، ممکن است آماتورها چیزی را دوست داشته باشند که حرفه ای ها حتی برای استفاده آن خجالت بکشند. گاهی فقط باید انتخاب کنید، نمی توانید همه را راضی نگه دارید.

برای تشخیص بازار هدف باید این 5 سوال را پاسخ دهید:
1.مشتریان شما و مشتریان بالقوه‌ی شما چه کسانی هستند؟
۲. چه چیز به پایگاه مشتریان هدف شما انگیزه می‌دهد؟
۳. روال خرید مشتریان شما چیست؟ تکراری، ثابت‌ یا‌ یک‌مرتبه‌ای‌؟
۴. رشد مشتریان شما از کجا ناشی خواهد شد؟
۵. خودتان را چطور متمایز می‌کنید؟

در بازارهای رقابتی، حضور عرضه‌کنندگان گوناگون و محصولات متنوع، قدرت خرید و انتخاب مشتریان را بالا می‌برد. از این‌رو شرکت ها در تلاشند تا هر یک استراتژی‌های موفق تری نسبت به رقبا تدوین و به اجرا درآورند تا سهم بیشتری از بازار داشته باشند. این موضوع باعث می‌شود تا همواره عرضه کنندگان حاضر در یک بازار، حرکات یکدیگر را زیر نظر داشته باشند ودر مواقع حساس، تصمیمات آنی گرفته و شاید لازم باشد در یک مقطع به سرعت استراتژی خود را تغییر دهند. جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل رفتارها، برنامه‌ها و سیاست‌های هر رقیب و نتایج هر یک در پریودهای زمانی مختلف از اصلی‌ترین پژوهش‌هایی است که در حوزه‌ی بازاریابی می‌بایست انجام شود.

ضرورت محصول
بدون توجه به برنامه‌ها و رفتارهای رقبا در یک بازار ممکن است سیاستی که توسط یک سازمان اتخاذ می‌گردد مناسب و مقتضی آن شرایط و زمان خاص نباشد. در بازاریابی رقابتی، شرکت ها می‌بایست حرکتهای رقبا را زیر ذره‌بین کنترل کنند. بدون تجزیه و تحلیل رفتار رقبا، ممکن است تدوین و اجرای یک استراتژی، نوش داروی پس از مرگ سهراب باشد.

تعریف محصول
محصول تجزیه و تحلیل رقبا به جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات زیر می‌پردازد:
رقبا در چه وضعیتی قرار دارند؟
چه استراتژی‌هایی را به اجرا در آورده‌اند و هر یک دارای چه نتیجه‌ای بوده است؟
به چه برنامه‌هایی برای آینده می‌اندیشند؟
نقاط قوت و ضعف هر یک کدام است؟
و اطلاعاتی از این دست.

چگونه استراتژی فروش بنویسیم؟
استراتژی فروش شامل یک برنامه است که برند یا محصول یک شرکت را در موقعیت کسب مزیت رقابتی قرار می‌دهد. استراتژی‌های موفق فروش، به تمرکز روی مشتریان هدف و ارتباط با آن‌ها از روش‌های معنادار و مرتبط کمک می‌کنند؛ بنابراین نمایندگان فروش باید بدانند که محصولات یا سرویس‌های آن‌ها به حل مشکلات مشتریان کمک می‌کند یا خیر. در صورت استفاده و به‌کارگیری یک استراتژی موفق، نیروهای فروش می‌توانند درزمانی مناسب، مشتریان صحیح را هدف قرار دهند.
 
4 استراتژی فروش موفق
هر فروشنده ای و هر کسب و کاری دوست دارد فروش بیشتری داشته باشد. در این مطلب به چند استراتژی فروش موفق اشاره خواهیم کرد.

استراتژی فروش رو به بالا (Up selling)
یکی از روش های فروش بیشتر تکنیک فروش رو به بالاست. در این روش شما محصول گرانتری را به مشتری پیشنهاد می کنید و اگر بتوانید در این معرفی موفق عمل کنید به احتمال زیاد او این خرید را انجام میدهد. بعنوان مثال فروشنده کت وشلوار به مشتری می گوید، «شما که میخواهید 400 هزارتومان هزینه کنید و این جنس را بردارید، چرا 50 هزار تومان بیشتر هزینه نمی کنید و این مدل را نمی برید، علاوه بر دوخت بهتر، گارانتی هم دارد.»

استراتژی فروش متقاطع (Cross Selling)
رستوران های مک دونالد با استفاده از این روش فروش خود و البته سود خود را توانست بالا ببرد. آنها به فروشنده ها یاد دادند که هر فردی که همراه غذا سیب زمینی سرخ شده سفارش نمی دهد به او بگویند: « سیب زمینی سرخ کرده هم میل دارید؟»
زمانی که مشتری خریدی را انجام میدهند، اگر محصولی با مبلغ بسیار کمتر به او پیشنهاد کنید به احتمال فراوان می پذیرد. وقتی گوشی موبایل 800 هزار تومانی می خریم دیگر خرید یک قاب 20 هزارتومانی و لیبل 15 هزارتومانی و رم 30 هزارتومانی رقم چندانی برایمان محسوب نمی شود.
با استفاده از این تکنیک می توان حاشیه سود را بالا برد.

از نمونه های رایگان استفاده کنید.
زمانی که کسب و کار از نمونه های رایگان محصولات و یا خدماتش استفاده می کند، مشتریان به خرید ترغیب می شوند. وقتی یک شیرینی فروش،به شما یک کیک می دهد، شما هم از او ممکن است چند کیلو شیرینی بخرید.
استفاده از این روش می تواند برروی ایجاد اعتماد مشتری و فروش بیشتر تاثیر فوق العاده ای بگذارد.

منافع را بفروشید.
منافع آن چیزی است که مشتری از خرید محصول شما عایدش می شود. اگر بدانید کاربرد محصول یا خدمات شما در زندگی و کسب وکار مشتری چیست و مشتری اصلاً برای چه به محصول شما احتیاج دارد، به راحتی می توانید با معرفی آن محصول را بفروشید. فراموش نکنید خانمی که محصولات آرایشی میخرد عملاً بدنبال خرید زیبایی است.
پس باید بفهمید که محصول شما چه منافعی برای مشتری دارد و آن منافع را به مشتری معرفی کنید

روش های جذب سرمایه گذار برای آغاز یک کار
شروع یک تجارت چالش ها و مسائل مختلفی دارد که کسی که می خواهد وارد عرصه کار و تولید شود باید مرد میدان این مسائل باشد و تلاش کند هریک از مشکلات را با تدبیر و به بهترین شکل حل نما ید.
به گزارش بانکی دات آی آر، دشوارترین قسمت آغاز یک کار جذب سرمایه گذار است. اگرشما فرد ثروتمندی باشید می توانید با اتکا به منابع خودتان راسا کارتان را راه اندازی کنید اما حقیقت این است که تعداد افرادی که اینچنین هستند محدود است و در اغلب موارد نیاز به سرمایه گذار داریم در این گزارش راه های جذب سرمایه گذار را مطرح می کنیم.

طرح فروش گلابی به صورت اینترنتی
1.ارائه ایده های تجاری مناسب و تخصصی
برای جذب سرمایه گذاران باتجره باید ایده تجاری تخصصی و مدونی داشته باشید تا بتوانید نظر سرمایه گذار را جلب کنید. در این صورت می توانید با خیال راحت به سراغ سرمایه گذاران متخصص در حرفه خودتان بروید و مطمئن باشید در شرایطی که کار شما را قابل تجاری سازی ببینند و از بازگشت سرمایه شان مطمئن شوند در تجارت شما سرمایه گذاری می کنند.

2.آشنایی قبلی
سعی کنید اول به سراغ کسانی بروید که با آنها آشنایی قبلی دارید . سرمایه گذاران درحکم شرکای کاری شما خواهند بود پس دقت کنید افراد مناسب را انتخاب کنید.درصورتی که می خواهید شریک جدید بگیرید اگر فرهنگ و خلقیات افراد جدید با اعضای پیشین گروه شرکا سازگار نیست از دعوت گروه اول به همکاری خودداری کنید.

3.صبور و انتقاد پذیر باشید
موفقیت در یک تجارت در گرو ایجاد اعتماد متقابل است برای این کار باید صبور باشید و سعی کنید اعتماد طرف مقابلتان را جلب کنید در این مسیر اگر مورد انتقاد قرار گرفتید و یا اینکه نظرات کارشناسی معتبری از سوی سرمایه گذار مطرح شد حتما آنها را بپذیرید و به کار ببندید.

4. بین دسترسی و موفقیت تفاوت وجود دارد.
عده زیادی از سرمایه گذارها حاضرند به سخنان شما گوش داده و برنامه تجاری تان را مطالعه کنند. اما از این مرحله که مرحله دسترسی به سرمایه گذار است تا مرحله موفقیت یعنی هنگامی که او چک را به نام شما و برای تامین مالی پروژه امضا می کند تفاوت زیادی وجود دارد.

5.امنیت سرمایه گذاری
امنیت سرمایه گذاری و احساس امنیت تفاوت های ظریفی نهفته است و سرمایه گذاران بیش و پیش از اینکه به اصل امنیت نیاز داشته باشند باید احساس امنیت را در خود احساس کنند؛ احساسی که با تعامل شما و سرمایه گذار حاصل می شود.

6.استفاده از تبلیغات
استفاده صحیح از ابزار های تبلیغاتی یکی از راهکار های مناسب برای جلب سرمایه گذار است اما باید دقت کنید هرحرفه وکار تازه ای روش های تبلیغاتی خاص خودش را می خواهد یک تجارت الکترونیک شیوه های متفاوت تبلیغاتی با یک تجارت در حوزه محصولات غذایی نیازدارد.

7.دردسترس باشید
یکی از اقدامات ویژه ای که در رابطه با سرمایه گذاران باید رعایت کنید در دسترس بودن است. شما همیشه باید برای پاسخگویی به سرمایه گذارتان آماده و در دسترس باشید.
تلفن همراه خاموش، حضور در جلسات مداوم و مسائلی از این دست سرمایه گذار را فراری می دهد.

8.قرارداد حرفه ای ببندید
قرارداد سرمایه گذاری از پیدا کردن سرمایه گذار و متقاعد کردن او به مشارکت سخت تر است. قرارداد را جدی بگیرید و از یک وکیل یا فرد آشنا به حقوق تجارت بخواهید قرارداد محکم و همه جانبه ای را تنظیم کند. به اصطلاح جنگ اول به از صلح آخر است پس از ابتدا یک قرارداد حرفه ای ببندید و به این ترتیب از مشکلات احتمالی بعدی بکاهید.

برای مثال طرح فروش گلابی به صورت اینترنتی
تعیین بازار هدف فروش:
( چه کسانی از من گلابی می خرند؟ )
تأمین منابع در خصوص محصول:
( از چه طریقی از من گلابی می خرند ؟ )
بررسی رقبا: ( چه کسانی در این راه رقیب داخلی و خارجی من هستند ؟ )
تحقیق در مورد مجوز های احتمالی: ( برای این کار نیاز به چه مجوز هایی دارم ؟ )
مثال: مجوز از اتحادیه صنف بار فروشان میوه و تره بار و غیره...
استراتژی فروش: توضیح کامل در مورد نحوه فروش و روش های خلاقانه و منحصر بفرد که باعث افزایش فروش می گردد.
مثال: ارائه گلابی در بسته بندی زیبا ، ارائه اشانتیون در ازای خرید بیش از X خرید ( استراتژی یکی بخر دو تا ببر )
سرمایه شروع و راه های جذب: برای شروع این فعالیتن چه سرمایه ها و منابعی نیاز دارید ؟
مثال: هزینه سایت ، هزینه کارمند ، هزینه انبار ، .... )
نحوه ارسال: چگونه محصول خود را به مشتری برسانیم ؟
مثال: پیک موتوری ، ...
درآمد زایی و بازگشت سرمایه: باتوجه به هزینه ها و قیمت خرید و هزینه های بالاسری و محاسبه زمان بازگشت سرمایه و سوددهی

طرح فروش گلابی به صورت اینترنتی
باتوجه به سود و سرمایه اولیه بازگشت سرمایه مشخص و زمان آن مشخص می شود .
خدمات و پشتیبانی: به مشتریان و مصرف کنندگان ، چه خدمات و سرویس هایی در ازای خرید محصول می دهم؟

گروه آموزشی سمپل (سامان پندار لوتوس)

مطالب مرتبط:
" ایده شو، دیده شو" چیست؟ ، جلسه اول
" ایده شو، دیده شو" چیست؟ ، جلسه دوم
" ایده شو، دیده شو" چیست؟ ، جلسه سوم
" ایده شو، دیده شو" چیست؟ ، جلسه چهارم
" ایده شو، دیده شو" چیست؟ ، جلسه پنجم
" ایده شو، دیده شو" چیست؟ ، جلسه ششم
" ایده شو، دیده شو" چیست؟ ، جلسه هفتم
" ایده شو، دیده شو" چیست؟ ، جلسه هشتم


تنظیم: زینب شاه مرادی