تبیان، دستیار زندگی

محققان: مصرف مداوم گوشت و لبنیات برای اسپرم مضر است

محققان اعلام کرده‌اند که کاهش شمار اسپرم در مردان ارتباطی مستقیم با نوع رژیم غذایی آن‌ها دارد و با اصلاح رژیم غذایی می‌توان تعداد اسپرم‌ها را به حالت طبیعی برگرداند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
بخش تغذیه و آشپزی تبیان

گوشت

برخی مردان بعد از تلاش برای بچه‌دار شدن و عدم موفقیت در آن، تمام تقصیرها را به گردن همسران خود می‌اندازند اما زمانی که از سوی خانواده‌ها تحت فشار قرار می‌گیرند و به پزشک مراجعه می‌کنند تازه متوجه می‌شوند که کمبود تعداد اسپرم دلیل اصلی ناکامی در بچه‌دار شدن بوده است.

کم بودن تعداد اسپرم‌ها ارتباط مستقیم با نوع رژیم غذایی مردان دارد و با اصلاح مواد غذایی که در طول روز مصرف می‌شود، می‌توان تا حد زیادی تعداد اسپرم‌ها را به میزان طبیعی برگرداند.

رژیم غذایی تأثیر شگرفی روی تعداد و نیز کیفیت اسپرم‌ها دارد. رژیم غذایی سرشار از گوشت و لبنیات تنها برای دردهای ناحیه کمر مضر نیست بلکه تأثیر منفی خود را روی قسمت‌های دیگر بدن هم به جا می‌گذارد؛ از جمله این که مصرف این مواد تعداد، اندازه، شکل و تمرکز اسپرم‌ها را کاهش می‌دهد.

پزشکان به مردانی که از مشکل باروری رنج می‌برند، توصیه می‌کنند که از کشیدن سیگار و نزدیکی به دخانیات خودداری کنند؛ از لباس‌های زیر گشادتر استفاده کنند؛ از قرار دادن لپ‌تاپ روی پاها اجتناب کرده، رابطه جنسی را به حداقل برسانند تا اسپرم به اندازه کافی در بدن تولید شود.

دانشمندان معتقدند که باروری در چند سال اخیر در دنیا کاهش یافته است. بیشتر مردان از تأثیر رژیم غذایی روی تعداد اسپرم‌های خود بی‌اطلاع هستند. مطالعات گسترده صورت گرفته در دانشگاه روجستر ارتباطی را بین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مواد غذایی و افزایش کیفیت و تعداد اسپرم‌ها در مردان مشخص کرده است.

در تحقیقاتی که چندی پیش صورت گرفت مشخص شد مردانی که از گوشت‌های فرآوری شده به مقدار زیاد استفاده می‌کنند تا ۲۳ درصد تعداد معمول اسپرم‌ها در آن‌ها کاهش می‌یابد. از سوی دیگر، مصرف چربی‌های اشباع موجود در گوشت و لبنیات تا ۴۳ درصد تعداد اسپرم‌ها را کاهش می‌دهد

این تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف میوه‌ها و سبزیجات در مردان نابارور دو برابر کم‌تر از مردانی بود که قدرت باروری داشتند. مردانی که کم‌ترین میزان میوه و سبزیجات را در رژیم غذایی خود می‌گنجانند نسبت به مردانی که مقدار مصرف این مواد در رژیم روزانه آن‌ها بالاست، به مراتب تعداد و کیفیت اسپرم پایین‌تری دارند. در واقع، محققان معتقدند که حتی با مصرف میوه‌ها و سبزیجات می‌توان کیفیت و تعداد اسپرم‌ها را در مردان نابارور بهبود بخشید.

دانشمندان در سال ۲۰۱۱ دریافتند مردانی که غلات بیشتری شامل گندم، جو و جوی دوسر می‌خورند، تجمع اسپرم بالاتری دارند که همین امر، شانس باروری را در آن‌ها بالا می‌برد. از سوی دیگر، آن‌ها پنیر و فرآورده‌های لبنی را در فهرست مواد غذایی مخرب اسپرم قرار دادند. همچنین مصرف شیر می‌تواند اسپرم‌های سالم را هم از بین ببرد و در نتیجه باروری را کاهش دهد.

به طور کلی، در مردانی که روزانه دو وعده فرآورده‌های لبنی به‌ویژه پنیر و شیر کامل مصرف می‌کنند، اسپرم‌ها تحرک کمی دارند که قدرت باروری آن‌ها را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. همچنین مصرف مقدار کم آنتی‌اکسیدان‌ها در مواد مغذی با کاهش کیفیت اسپرم‌ها در ارتباط است.

در تحقیقاتی که چندی پیش صورت گرفت مشخص شد مردانی که از گوشت‌های فرآوری شده به مقدار زیاد استفاده می‌کنند تا ۲۳ درصد تعداد معمول اسپرم‌ها در آن‌ها کاهش می‌یابد. از سوی دیگر، مصرف چربی‌های اشباع موجود در گوشت و لبنیات تا ۴۳ درصد تعداد اسپرم‌ها را کاهش می‌دهد.

در ادامه، محققان به این نکته اشاره کردند که جایگزین کردن گوشت با پروتئین‌های گیاهی تا حد زیادی خطر ناباروری را در زنان کاهش می‌دهد. در واقع، مصرف مداوم گوشت منجر به کاهش احتمال بارداری و تکمیل فرآیند تخمک‌گذاری در زنان می‌شود. زنانی که از مکمل‌های آهن استفاده می‌کنند ۴۰ درصد بیشتر از زنانی که آهن مصرف نمی‌کنند در معرض ناباروری قرار دارند. کلسترول بالای موجود در گوشت بارداری را به تأخیر می‌اندازد یا حتی از وقوع آن جلوگیری می‌کند.

در بسیاری از جوامع در دنیا، به دلیل بالا رفتن میزان مصرف چربی‌های اشباع یافت شده در فست‌فودها، ناباروری افزایش یافته است اما با تغییر سبک زندگی به سمت مصرف غذاهای ارگانیک و طبیعی، می‌توان تا حد زیادی خطر ناباروری را کاهش داد.



منبع: سلامت آنلاین
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.