تبیان، دستیار زندگی

زندگی شکستنی است؛ با احتیاط حملش کنید

بگومگو در زندگی همه همسران تا حدی وجود دارد، اما آنچه رابطه را خراب میکند، نه فقط دعوا و مرافعه، بلکه تمسخر، تحقیر و توهیــن است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
همسرف عصبانیت، زندگی، دعوا، تمسخر، روابط زناشویی،خانواده ایرانی، ازدواج و خانواده، عشاق موفق همسرف عصبانیت، زندگی، دعوا، تمسخر، روابط زناشویی،خانواده ایرانی، ازدواج و خانواده، عشاق موفق
آنچه به رابطه مؤثر شمـا با همسرتان آسیب می زند، ژست های خصمانــه، مشت های گره کـــرده و دندان های به هم فشرده است. هربار که چنین اتفاقی می افتد، بیشتر احساس بیگانگی و جدایی می کنید و بر خشم، رنجش و سرخوردگی شما از همسر و زندگی مشترک تان افزوده می شود.
مهارت های ارتباطی خوب، یکی از مهم تریـــن عوامـــل رضایتمندی و خشنودی همسران از روابــــط زناشـویی است. بنابراین به نفع همسران است که هرچه زودتر مهارت های ارتباطی مؤثر را به عنوان عامل پیشگیری کننده از مشکلات زناشویی یاد بگیرند و منتظر نمانند تا بعد از فرو رفتن در بحران، به بهبود مهارت ارتباطی خود بپردازند.

هنگام گفتگو با همسرتان از کلمـات دوپهلو و قضاوت گر استفاده نکنید
منظور تکه پرانی و متلک گویی است؛ کلماتی که به همسرتان می فهماند ناقص و ناکامل است. «هیچ تلاشی نمی کنی... رفتارت بچگانه است... بی فکرتر از تو ندیدم... حرف مفت می زنی... چرند نگو...» اینها کلماتی تهاجمی اند که تیشه به ریشه احساس ارزشمند بودن می زنند و این کلمات جایی در رابطه همسران دلسوز و با محبت ندارند.

برچسب کلی نزنید
برچسب های کلی یعنی زیر سؤال بردن کل هویت همسر . کلماتی مثل «تنبل... بی عرضه... خودخواه... بی مصرف...» توجه داشته باشید که نوک پیکان حمله به سوی رفتار همسرتان نیست، بلکه متوجه شخصیت اوست. پیامی که این کلمات منتقل می کنند این است که همسرتان آدم بدی است، نه در این لحظه، بلکه همیشه. برچسب های کلی در لحظه ای که بر زبان جاری می شوند، صحیح و عادلانه به نظر می رسند؛ گویی تنبیه شایسته ای هستند، اما نتیجه آنها از دست رفتن اعتماد و صمیمیت است و قطعا ضربه ای بزرگ بر روابط زناشویی شما وارد می کنند.

گذشته هایی را که هرگز باز نمی گردد، مدام مرور نکنید
ارتباط پاک و سالم به مسئله ای می پردازد که در حال حاضر مطرح است در حالی که ارتباط توهین آمیز از گذشته استفاده می کند تا طرف مقابل را تحقیر کند. «تو هفته پیش و یک ماه قبل در خانه خواهرت این کار را با من کردی و تازه عید هم همین کار را کرده بودی.» پیام این است: «تو بدی، تو بدی، تو بدی. همیشه همین کار خطا را انجام داده ای و قرار هم نیست اوضاع بهبود یابد.» البته گاهی ممکن است با نگاه به گذشته استفاده مفید از آن کرده و به عنوان تجربه ای بزرگ آن را مرور کنید... اما اگر گذشته های دور را معمولاً با این هدف زنده می کنید که از آن علیه همسرتان استفاده کنید، در واقع مدرک جمع می کنید تا بر جدی بودن تقصیرات همسرتان مهر تأیید بزنید. این قاعده کلی را آویزه گوش کنید: وقتی عصبانی هستید، هرگز گذشته های دور را زنده نکنید. خشم باعث می شود از گذشته نه به عنوان منبعی برای بهترکردن اوضاع کنونی، بلکه به عنوان یک چماق استفاده کنید و خواسته یا ناخواسته رابطه تان را خدشه دار کنید.

همسرتان را با دیگران مقایسه نکنید
ارتباط پاک باعث می شود همسرتان در مورد خودش احساس خوبی پیدا کند. این نوع ارتباط برای کمک طراحی شده و نه آسیب زدن. هدف آن حل کردن است نه راندن و طرد کردن. مقایسه کردن نه تنها چیزی را حل نمیکند، بلکه با این کار شما رسماً به همسرتان حمله کرده و لذتِ داشتن یک ارتباط سالم و با نشاط را از خود و همسرتان دریغ می کنید.

از تهدید کردن همسرتان بپرهیزید
تهدید اساساً این پیام را منتقل می کند: تو بدی و من می خواهم تو را مجازات کنم. «اگر به خانه مادرت رفتی، انتظار نداشته باش وقتی برگشتی اینجا باشم... حالا هرطور دوست داری با خانواده من رفتار کن، نوبت منم می رسه.» پیام «تو بدی» به اندازه کافی دردناک هست، اما آسیب رساندن با قصد قبلی، برای رابطه شما بی نهایت ویران کننده است.

بهتر است هنگام عصبانیت با همسرتان گفتگو نکنید
وقتی عصبانی هستید با اعلام عصبانیت خود به همسرتان از او بخواهید که زمان گفتگو و ارتباط خود را با یکدیگر به زمانی غیر از آن موکول کنید. در یک ارتباط سالم و سازنده، حتماً دو سوی تعامل باید در حالت تعادل باشند تا نتایج بهتری عایدشان شود؛ عصبانیت وضعیتی ایجاد می کند که نه تنها شما، بلکه همسرتان نیز در آن آسیب خواهد دید.
و در آخر، فراموش نکنید که؛ زندگی شکستنی است، پس با احتیاط حملش کنید.
منبع : نو عروس

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.