بشقاب پرندهها
آیا بشقاب پرنده حقیقت دارد؟ آیا موجودات هوشمند سیارات دیگر سعی دارند با ساکنان کره زمین تماس برقرار کنند؟
ماه ژوئیه سالگرد واقعه «رزول» است. در سال ۱۹۴۷ ساکنان مزرعهای در شمال رزول در ایالت نیومکزیکوی آمریکا سقوط اشیای عجیبی در مزرعهشان را به پلیس گزارش دادند. تحقیقات رسمی نیروی هوایی آمریکا در مورد ماهیت این اشیا آن را قطعات یک بالن تجسسی تشخیص داد. اما بحث در مورد اینکه آیا قطعات پیدا شده در رزول متعلق به یک بشقاب پرنده بوده یا نه، همچنان ادامه دارد.
آیا تصور اینکه در گوشهای دیگر از جهان، موجودات هوشمند دیگری زندگی میکنند، خیلی دور از ذهن است؟ موجوداتی که از سیارات خود به کره خاکی ما سفر میکنند تا با ما تماس بگیرند. چنین احتمالی چندان بعید به نظر نمیرسد اما آنچه که در میان دانشمندان و مردم عادی اختلاف ایجاد کرده است ادعاهای مردم در مورد دیدن موجودات ماورای زمین و بشقاب پرندههای حامل آنهاست.
دانشمندان ناسا، در تحقیقات خود همواره کلیه گزارشهای مربوط به مشاهده اشیا پرنده ناشناس را یا بیاساس خواندهاند یا دلایل علمی برای بشقاب پرنده نبودن این اشیا ارائه کردهاند. بسیاری از اخترشناسان نیز میگویند که اشیا پرنده ناشناسی که مردم ادعا میکنند دیدهاند در واقع اجرام آسمانیاند. این پدیدهها را مى توان، بسته به محل و منشاء آنها، به چهار دسته تقسیم کرد:
- منشاء خارج از جو و درون منظومه شمسى
- منشاءجوى
- منشاء درون پوسته زمین
- منشاء خطای انسانی
در هر یک از این دستهها یک یا چند پدیده مرتبط با یوفو (اشیاى نورانى ناشناخته) دیده شده اســت که توضیح مختصرى در مورد هر یک ذکر مىشود.
1ـ پدیدههاى با منشاء خارج از جو و درون منظومه شمسى
- سیاره زهره : وضعیت سیاره نورانى زهره و نزدیکى موقعیتش به افق به گونهاى است که اگر با شرایط جوى خاصى، مانند ابر آلودگى، همراه شود شبیه به یک شى نورانى خمیده کشیده مىشود.
- قطعات ماهوارهها: که به هنگام ورود به جو در ارتفاعهاى گوناگون مىسوزند و گاهى هم به سطح زمین مىرسند.
- شخانهها یا آسمان سنگها: نادر دیده مىشوند. اما چون به صورت سوزان به سطح زمین مىرسند افراد عادى ممکن است آن را آنونا بدانند.
- بادها و فعالیتهاى خورشیدى: روى بار الکتریکى و رسانش الکتریکى جو تأثیر مىگذارند. این تأثیرگذارى اگر با شرایط مناسب جوى همراه باشد مىتواند پدیدههاى نورانى ایجاد کند. این نوع پدیدهها کمتر مطالعه شده است.
2ـ پدیدههاى با منشاء درون جو
- آذرخش گلولهاى: شاید بتوان آن را صاعقه گلولهاى نیز نامید، در اثر تخلیه الکتریکى ابرها مىتواند به وجود بیاید گر چه مطالعه قطعى آنها در انتظار انجام است.
3ـ پدیدههاى با منشاء درون پوسته زمین
- نور زلزله: فیزیکدانان و زمین شناسان در دو سال اخیر منشاء پدیدهاى را که معمولاً نور زلزله نامیده مىشد کشف کردهاند. به هنگام فعال شدن پوسته زمین، که معمولاً زلزله نتیجه مشهود آن براى ساکنان روى زمین است، ناهنجارىهایى در میدان مغناطیسى اطراف گسلها به وجود مىآید. همزمان با این ناهنجارىهاى مغناطیسى، یونها در محیط اطراف به وجود مىآیند. به دام افتادن این یونها در میدان مغناطیسى محل، گسل حرکت منظمى از سمت میدان مغناطیسى قوى به ضعیف همراه با تابش در طول موجهاى مختلف ایجاد مىکند. این حرکت بسیارى از مواقع نوسانى است، مانند صفحهاى نورانى که حرکتى نوسانى انجام مىدهد. مشابه این پدیده در آزمایشگاه، آینه پلاسما نامیده مىشود. حرکت این یونها، ممکن است در راستاى گسل یا محور عمود بر آن باشد.
4ـ منشاء انسانی
امروزه بنا به گزارشها و فاش شدن بسیاری از اسناد رسمی میفهمیم که این بشقاب پرندهها ساخت خود انسان های زمینی است! البته اگر از تمامی داستان های تخیلی صرفنظر کنیم. پس دیگر نباید از دیدن بشقاب پرندهها تعجب کرد زیرا وجود دارند و تعدادشان هم کم نیست ولی ساخت خود انسان های زمینی هستند. اکثر آنها برای مقاصد نظامی و جاسوسی طراحی میشوند که البته کاربردهای فراوان دیگری دارند. اگر روزی بشقاب پرنده ای را دیدید که جلوی شما آمد و پرسید: «آیا میتوانید انگلیسی صحبت کنید؟» تعجب نکنید. نه به خاطر به یاد نداشتن زبان انگلیسی بلکه به خاطر این که ممکن است شما «سایفر» را دیده باشید.
سایفر یک پرنده بدون سرنشین و عمود پرواز، ساخت شرکت «سیکورسکی» آمریکا است که با تکنولوژی بشری ساخته شده و افراد هوشمند غیرزمینی (در صورت وجود!) نقشی در طراحی و ساخت آن ندارند. هر شخصی که این پرنده آهنی را در آسمان ببیند بدون گمان فکر میکند که یک بشقاب پرنده فضایی را دیده و چه بسیار افرادی که، با گزارش دیدن بشقاب پرنده در محل های آزمایش سایفر، موجبات خنده مهندسان شرکت سیکورسکی را فراهم کردند.
این موجود شبه فضایی خصوصیات خاصی دارد. قطرش حدود ۹۹/۶ متر، مساحت ملخ اصلی ۴/۲ مترمربع و وزن بارگذاری شده ۱۱۴ کیلوگرم است. سایفر با توانی که موتور AR-801 برایش به وجود میآورد، میتواند تا ارتفاع هشت هزار متر پرواز کند. نیروی این موتور ۳۷ هزار وات است که میتواند سرعتی معادل ۱۴۴ کیلومتر در ساعت بگیرد.
سایفر به دلیل حجم کم سوخت، تنها سه ساعت در آسمان است و در این مدت باز هم به دلیل گنجایش سوختش ۵۸ کیلومتر پرواز میکند. سایفر مانند هلی کوپتر «کومانچی» از سیستم هدفگیری خودکار و سامانه هدایت الکتریک (fly-by-Wire) که محصول مشترک شرکت بوئینگ و سیکورسکی است بهره میبرد.
توانایی نشستن روی سطوح با زوایه ۱۵ درجه و فراز و فرود آنی به طول ۱۲ فوت را دارد که قابلیتی منحصر به فرد است. بلند شدنش کاملاً عمودی است و از راه دور هم کنترل میشود. این پرنده بدون سرنشین است. پس نشست و برخاست و بازگشت آن به مبدأ به صورت خودکار است. تنها با فشردن یک دکمه بازگشت، سایفر در هر نقطه ای و مکانی که باشد به خانه خود برمی گردد.
طراحی سایفر به گونه ای است که هم برای مقاصد نظامی و هم غیرنظامی کاربرد دارد. در اولین آزمایش هایی که در سپتامبر سال ۱۹۹۷ در محل آموزش ارتش آمریکا در ویرجینیا انجام شد، این پرندهی خارق العاده، بسیار هوشمند بود و در تست های پروازیاش توانست تمامی بمب های عمل نکرده در ایالت ایندینیا را پیدا کند و حتی به کمک مگنومترهایش تونل های زیرزمینی، لوله های زیرگذر و سازه های زیرسطحی را مشخص و ردگیری کند.
در منطقه آزمایش شهری واقع در ایالت جورجیا (Mout)، سایفر بر فراز خیابانها به پرواز درآمد و از درون پنجرهها حتی تا طبقات دوم عکسبرداری کرد و توانست اهداف به اندازه یک آدم را شناسایی کند. در آزمایش سال ۱۹۹۶ در مدرسه پلیس ایالت آلاباما از فراز آدمک های مصنوعی (به عنوان آشوب طلب) از ارتفاع ۱۵۰ متری گاز اشک آور رها کرد. همچنین از سقف ساختمانی یک بسته ۵۰ کیلویی را برداشت و تا مقصدش (آشیانه اش) با خود حمل کرد.
طرح سکوی عملیاتی چند منظورهی امنیتی ـ حفاظتی برای مقاصدی مثل کنترل، ترابری، نظامی و شناسایی محیط در اوایل سال ۱۹۹۲ شروع شده است. شرکت سیکورسکی مدل جدیدتری با نام «سایفر ۲» ملقب به اژدهای جنگنده ساخته است که میتواند ۲۰ کیلوگرم بار را به مدت دو ساعت حمل کند. وزن آن ۱۰۰ کیلوگرم و حداکثر سرعت آن ۲۳۰ کیلومتر در ساعت است. تنها تفاوت ظاهری آن با مدل قبلی بال های مجاور است. به هرحال شرکت سیکورسکی یک قرارداد ۴۶/۵ میلیون دلاری برای ساخت دو فروند پیش مدل و چهار ایستگاه زمینی با نیروی دریایی آمریکا منعقد کرد و به سرعت در فاصله کمی پس از انعقاد قرارداد اول، یک قرارداد دیگر به ارزش ۷۶/۳ میلیون دلار برای تولید ۱۵ فروند مدل استاندارد با نیروی دریایی بست.
یکی از عمده تفاوت های سایفر با دیگر محصولات شرکت سیکورسکی، صرفنظر از شکل عجیب آن، حذف ملخ دم آن است. چرخش ملخ باعث ایجاد گشتاوری در جهت چرخش میشود که توسط ملخ دم، نیرویی خلاف جهت برای خنثی کردن این گشتاور اعمال میشود. ولی در سایفر، ملخ پایین را، با سیستم عکس کننده انتقال نیرو به موتور حاصل میکند تا این گشتاور را خنثی کند. این موجود شگفت انگیز شاید برای شرکت های غربی پدیده ای جدید باشد ولی برای روسها خیر!
از سال ۱۷۵۴ که میخاییل لوموتولف طرح خود را کشید تا سال ۱۹۴۷ که کاموف مدل Ka-8 خود را ساخت و حتی مدل های Ra-50 (کوسه سیاه) و غیره، همیشه ملخ هم محور، استفاده میشد و دم تنها برای پایداری عرضی بود. حال اگر هلیکوپترها دایره ای شکل باشند، دیگر به دم هم احتیاجی نیست و از این جا به Ka-137 میرسیم یعنی توپ پرنده روسها که در سال ۱۹۹۸ ساخته شد. این توپ پرنده که برای کارهای تحقیقاتی، مراقبت از لوله های نفت و گاز، اکتشافات محیطی، کنترل ترافیک و عملیات ضد تروریست (مانند سایفر) طراحی شده بود، از یک موتور پیستونی آلمانی با توان ۴۸ کیلووات بهره میبرد. قطر ملخ مرکزی آن ۳/۵ متر و ارتفاع ۸۸/۱ متر داشت. وزنش نسبت به سایفر بیشتر است (۲۸۰ کیلوگرم) و حداکثر سرعت ۱۷۵۴ کیلومتر در ساعت و برد ۵۳۰ کیلومتر و سقف پروازی پنج هزار متر دارد. از لحاظ عملکرد از سایفر بهتر است، ولی اندازهی بزرگتری دارد.
نتیجه گیری
همیشه پاسخ من به آنهایی که قسم میخورند با چشمان خودشان بشقاب پرندهای را دیدهاند که در آسمان ظاهر شده و ناگهان پس از چند دقیقه ناپدید شده، این است که : چرا باید موجوداتی هوشمند و پیشرفته از نظر فناوری، این همه وقت و انرژی صرف کنند که به دیدن ما بیایند، اما پس از چند دقیقه بدون پیاده شدن و حتی معرفی خود اینجا را ترک کنند؟ آنها میتوانند دست کم مدتی در مداری اطراف زمین بمانند، سپس اینجا را ترک کنند. در این مدت، بدون شک ما آنها را در رادارها ردیابی میکنیم. اما هیچ راداری هرگز بشقابهای پرنده را ردیابی نکرده، اگر چه برای این کار بسیار سعی شده است. سرانجام این که، هربار که ما نوری عجیب را میبینیم، دلیل بر این نیست که از شیای ناشناخته و مسافرانی از اعماق فضا تابش شده است؛ در بسیاری موارد، علت دیدن بشقاب پرنده، فقط بازتاب نورخورشید از چالههای هوایی است که همهی هوانوردان با آن آشنا هستند.نویسنده : علیرضا سرمدی