تبیان، دستیار زندگی

۵ تأثیر شگفت‌انگیز آب روی سلامت مغز!

قرار نیست همه شما روزانه حتماً ۸ لیوان آب بنوشید. فقط کافی است مطمئن شوید که بدنتان هیدراته است و دچار کم آبی نشده‌اید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
بخش تغذیه و آشپزی تبیان

سلامت مغز و آب
اغلب شما از تأثیر نوشیدن آب بر سلامت اندام‌های حیاتی از جمله کبد و کلیه‌ها و قلب باخبرید اما کمتر کسی از تأثیرات این نوشیدنی شگفت انگیز بر سلامت مغز آگاه است.

افزایش سرعت فعالیت مغز: مغز به مقدار مناسب هیدراتاسیون برای عملکرد صحیح نیاز دارد. سلول‌های این ارگان نیاز به تعادل ظریف و دقیق بین آب و سایر عناصر دارند تا فعالیت کنند. چیزی که باید به آن آگاه باشید این است که هنگامی که از خواب بیدار می‌شوید، آب بنوشید. این لحظه از روز، زمانی است که سلول‌های مغز شما نیاز به هیدراتاسیون دارند و این نیاز را فقط آب می‌تواند تأمین کند نه قهوه و چای. حتی اگر در طول فرایند خواب شبانه تعریق نداشته باشید، از هم بدن شما مقادیری آب از دست می‌دهد. در طول تنفس‌های عمیق خواب شبانه، رطوبت بدن شما کاهش خواهد یافت بنابراین می‌توانید نیاز به نوشیدن آب با معده خالی را درک کنید.

کم‌آبی بدن باعث مجموعه‌ای از اختلالات می‌شود که بر بسیاری از زمینه‌های اساسی بقا تأثیر می‌گذارد. یکی از عواقب کم‌آبی کاهش چابکی شناختی است. از آنجا که تقریباً ۸۰ درصد از بافت مغزی از آب تشکیل شده است، ضروری است که آب کافی به آن برسانید

افزایش تمرکز: مغز شما اولین ارگانی است که کم آبی بدن را درک می‌کند و چابکی خود را از دست می‌دهد. در این لحظه تمرکز دشوارتر می‌شود و شما به سرعت به محرک‌ها واکنش نشان نمی‌دهید. هنوز مشخص نیست که قهوه یا چای به کاهش این وضعیت کمک می‌کنند یا نه با این حال شما باید هر ۴۵ دقیقه یکبار برای افزایش تمرکز و کارایی مغز، نوشیدن آب را در اولویت قرار دهید.

توازن خلق و خو و احساسات: ممکن است عجیب به نظر برسد اما نوشیدن آب با سلامت روان شما ارتباط نزدیک دارد. با نوشیدن آب از سموم و سلول‌های مرده خلاص می‌شوید و این روند فرایندهای شیمیایی شما را متعادل می‌کند و منجر به راه اندازی مجدد ذهنی می‌شود. نوشیدن آب بهترین راه برای از بین بردن اضطراب و استرس است.

خواب بهتر: حتی اگر فقط نصف لیوان آب قبل از رفتن به رختخواب بنوشید، این کار به افزایش کیفیت خواب شبانه کمک می‌کند. آب جریان خون به مغز را افزایش می‌دهد و باعث افزایش اکسیژن و هیدراتاسیون مغز می‌شود.

بهبود وضعیت حافظه: کم‌آبی بدن باعث مجموعه‌ای از اختلالات می‌شود که بر بسیاری از زمینه‌های اساسی بقا تأثیر می‌گذارد. یکی از عواقب کم‌آبی کاهش چابکی شناختی است. از آنجا که تقریباً ۸۰ درصد از بافت مغزی از آب تشکیل شده است، ضروری است که آب کافی به آن برسانید. آزمایشات بالینی نشان داده است که کمبود آب کارایی حافظه کوتاه مدت را پایین می‌آورد و به قدرت تمرکز آسیب می‌رساند.



منبع: سلامانه
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.