چگونه امام حسین علیهالسلام کشتی نجات لقب گرفتهاند؟
پیامبر گرامی اسلام درروایتی در توصیف امام حسین(علیه السلام) می فرمایند: مَكتوبٌ عَن یَمینِ العَرشِ: مِصباحٌ هادٍ وسَفینَةُ نَجاةٍ؛ در سمت راست عرش، نوشته شده است[كه او] چراغ هدایتگر و كشتى نجات است.(کمال الدین، شیخ صدوق، ص88، ح443) در مورد اینکه چگونه امام حسین(علیه السلام)، کشتی نجات هستند، در این نوشتار به برخی نکات اشاره می کنیم.
خطر غرق
این دنیا مملوّ از خطراتی است که از جانب شیطان و نفس امّاره، همواره گریبان گیر انسان است و می تواند منجر به غرق و هلاکت او و ایمانش شود. خداوند متعال برای نجات و ایمنی انسان ها، پیامبران و اولیاء خود را به سوی آنان گسیل داشته است.در یک مورد از آنها حضرت موسی(علیه السلام) برای هدایت قوم بنی اسرائیل و نجات آنان از ظلم فرعون، آنها را مخفیانه حرکت داد تا اینکه به رود نیل رسیدند. در اینجاست که قرآن کریم می فرماید: وَ إِذْ فَرَقْنا بِكُمُ الْبَحْرَ فَأَنْجَیْناكُمْ وَ أَغْرَقْنا آلَ فِرْعَوْنَ وَ أَنْتُمْ تَنْظُرُون؛ و هنگامى كه دریا را براى شما شكافتیم و شما را نجات بخشیدیم؛ و فرعونیان را-در حالى كه شما نظاره مى كردید- غرق كردیم.(بقره؛ 50)
عظمت مصیبت عاشورا باعث شده است که همه انسان های با وجدان، حول این مصیبت به نقطه اشتراک برسند. به همین دلیل است که روز به روز امام حسین (علیه السلام) شناخته شده تر می شود. این موضوع در مواقعی باعث شده ملّت ها با هم متّحد شده و علیه مستکبران یزیدی زمان خویش قیام کنند.
در این داستان، با معجزه عصای حضرت موسی (علیه السلام)، بنی اسرائیل از یک رودخانه بزرگ (یا دریا)، با پای پیاده عبور کردند. همه پیامبران الهی به دنبال نجات امّت خود از انواع خطرات انحراف و گمراهی بوده اند. این قصّه، در مورد امّت پیامبر خاتم، تفاوت دارد، زیرا ایشان آخرین پیامبر بودند، لذا باید از هر جهت، روش نجات امّت، به گونه ای تعریف شود که همه زمان ها را شامل شود و از قدرت و سرعت بیشتری برخوردار باشد. مسلّماً خطرات و فتنه ها، روز به روز پیچیده تر می شوند و ضرورت این نجات هم بیشتر است.
نقشه نجات امّت
پیامبر خدا، با دریافت قرآن کریم به عنوان معجزه جاوید، یک رکن از دو رکن هدایت را برای مردم به یادگار گذاشتند و رکن دوم آن، کسانی هستند که پس از آن حضرت بتوانند احکام الهی را به مردم تفهیم کنند و آنان، اهل بیت معصوم آن حضرت هستند.با رحلت پیامبر اکرم صلی الله و علیه وآله، با نقشه های شوم تبهکاران، مردم، پیرامون اهل بیت آن حضرت را خلوت کرده و خود را از حکومت الهی آنان محروم ساختند، تا اینکه کار به جایی رسید که تبلیغات و فهم کج از دین و دنیاگرایی، به اندازه ای سنگین شد که مردم، در بین دو راهی یزید بی دین و امام حسین (علیه السلام)، امام خود را بی یاور گذاشتند. امّا حرکت انقلابی امام حسین(علیه السلام) و شهادت عظیم ایشان و اهل بیت و یاران گرانقدرشان، سبک تازه ای در دفاع از دین را زنده کرد و تا ابد، نقشه حتمی و زود بازده نجات و رهایی از ظلمت های مادّی و معنوی را ارائه داد. تجربه ملّت های گوناگون، مُلهَم از واقعه عاشورای حسینی، منجر به پیروزی های متعدّد آزادی خواهان و سرنگونی طاغوت های بزرگی شده است.
پیامبر خدا، با دریافت قرآن کریم به عنوان معجزه جاوید، یک رکن از دو رکن هدایت را برای مردم به یادگار گذاشتند و رکن دوم آن، کسانی هستند که پس از آن حضرت بتوانند احکام الهی را به مردم تفهیم کنند و آنان، اهل بیت معصوم آن حضرت هستند.
گستره نفوذ نرم انقلاب حسینی
از آنجا که در قیام حسینی، منطق قیام علیه ظالم، با مظلومیّت و عواطف لطیف و منحصر به فرد آن، عجین شده است، لذا نفوذ این حماسه ماندگار را در طول و عرض تاریخ بی همتا ساخته، روز به روز بر خیل مشتاقان و ارادتمندان به انقلاب حسینی افزوده است. افراد زیادی تحت تأثیر حماسه حسینی خود را باز شناخته و به راه درست هدایت شده اند.عظمت مصیبت عاشورا باعث شده است که همه انسان های با وجدان، حول این مصیبت به نقطه اشتراک برسند. به همین دلیل است که روز به روز امام حسین (علیه السلام) شناخته شده تر می شود. این موضوع در مواقعی باعث شده ملّت ها با هم متّحد شده و علیه مستکبران یزیدی زمان خویش قیام کنند.