GSM؛ محبوبترین استاندارد تلفن همراه
"GSM"جیاسام، یك اختصار پذیرفتهشده برای استاندارد "سیستم بین المللی ارتباطات همراه" محسوب میشود كه در اصل از عبارتی فرانسوی گرفته شده است و همانندHICAP،Mobiletex GPRS وPALM از محبوبترین و رایجترین استانداردهای تلفن همراه در سراسر دنیا به شمار میرود.
این استاندارد در حال حاضر توسط بیش از 2 میلیارد نفر در 212 كشور استفاده میشود كه در نوع خود یك رقم باورنكردنی است و باعث میشود تا كاربران با استفاده از قابلیتRoaming یا امكان حضور همزمان در دو نقطهی متفاوت ارتباطی، بتوانند از گوشی همراه خود در هر شهر و كشوری استفاده كنند. این استاندارد با نمونههای مشابه قبلی خود تفاوتهایی عمده دارد و از جملهی آنها میتوان به كیفیت دیجیتالی برقراری مكالمات با تلفن همراه اشاره كرد كه به عبارتی یك سیستم نسل دوم تلفن همراه تلقی میشود.
این واقعیت، موید آن است كه ارتباطات دادهیی به وسیلهی جیاسام، برای استفاده در پروژهی مشترك نسل سوم گوشیهای همراه نیز كاربرد خواهد داشت.
از دیدگاه اكثر مصرف كنندگان و كاربران، مزیت اصلی و عمدهیGSM در افزایش كیفیت برقراری تماسهای تلفنی و همچنین كاهش نرخ مكالمات و نیز سرویسهای جانبی مثل پیام كوتاه یاSMS است.
همچنین از دید اپراتورهای شبكه، مزیت و برتری این استاندارد، امكان به كارگیری لوازم و تجهیزات جانبی گوشیهای همراه با ماركهای مختلف در یك مجموعه است چرا كه طراحی باز این استاندارد به عملكرد چندوجهی ارتباطی كاربر كمك میكند.
همزمان با گسترش و تولید نسخههای جدیدی از این استاندارد، همخوانی و كارآیی مناسب با گوشیهای اوریجینال و استانداردهای قدیمیترGSM نیز حفظ شده است برای مثال قابلیتهای ارسال داده به شكل بستهیی در نسخهی 97 جی اس ام نیز به مجموعهی امكانات قبلی اضافه شده و از ابزارهایGPRS یا سرویس رادیوی عمومی همراه استفاده نموده است. سرعت ارسال و انتقال بالاتر دادهها نیز همراه با تكنولوژی جدیدEDGE یا نسخهی آزمایشی بستهی سرعت انتقال دادهی افزایش یافته برایGSM در 99 امین تولید این استاندارد برای كاربران ارایه شده است.
تاریخچهیGSM
گسترش گوشیهای سلولی تلفن همراه در اوایل دههی هشتاد میلادی در اروپا، رو به زوال نهاد. عدم وجود استانداردسازیهای تكنولوژیكی، سران اجلاس وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات كشورهای اروپایی را در سال 1982 با هدف توسعهی یك استاندارد واحد برای گوشیهای همراه كه در سراسر قاره، قابل استفاده باشد، وادار ساخت تا به ساخت گروه ویژهی تلفن همراه (GSM) مبادرت ورزند.نخستین شبكهی استاندارد جیاسام نیز در سال 1988 و در فنلاند افتتاح شد. در سال 1989، مسوولیت مدیریت استاندارد به موسسهی استانداردهای ارتباطات سیار اروپا (ETSI) واگذار شد و فاز نخست راهاندازی شبكههایGSM در سراسر قاره نیز به سال 1990 بهرهبرداری شد.
در پایان سال 1993، بالغ بر یك میلیون كاربر از طریق 70 سرویس دهنده در 48 كشور در سراسر اروپا از سرویسهای جیاسام استفاده میكردند.
منبع :خبرگزاری سلام
مطالب مرتبط :
1.ارتباط شبكه اینترنت با بهره گیری از تكنولوژی بهنام Bluetooth