تبیان، دستیار زندگی

وصیت نامه شهید غلامشاه ذاكری

امر به معروف و نهی از منکر را فراموش نکنید ، خودسازی کنید تا گفتار شما مورد قبول واقع شود. تقوا را پیشه خود سازید تا دنیا شما را فریب ندهد و از آخرت که دنیای جاویدان است دور نسازد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 
 
شهید غلامشاه ذاكری
بخشی از وصیت نامه شهید غلامشاه ذاكری


از پاسداری خوب پاسداری کنید و این راه را باید با مبارزه با نفس و جهاد اکبر انجام داد تا بتوانیم بر نفس و دشمن درونی غالب شویم...

باید خودتان را تزکیه کنید و پلیدی ها و کثافت ها را از روان خود دور کنید و روح خود را از رذایل بزدایید.

پاسدار باید در جامعه الگو باشد. شما عزیزان پاسدار که همه چیز خود را برای اسلام داده اید باید اصلاح کنید اعمال و سکنات خود را و نفس خود را، تا بتوانید مصلح شوید چرا که جامعه احتیاج به افراد مصلح دارد.

پس لازمه اصلاح رسیدگی به احوال خود است تا بتوانیم زمینه اصلاح جامعه را بوجود آوریم و زمینه جهاد و شهادت که بهترین مرگ هاست در خود بوجود آوریم.

درباره شهید
سردار شهید غلامشاه ذاكری در تاریخ بیست و پنجم بهمن ماه سال هزار و سیصد و سی و نه در خانواده ای اصیل و متدین در جزیره قشم دیده به جهان گشود.

حضور وی در خانواده ای كه متولی امور مسجد و حسینیه علی ابن ابیطالب علیه السلام كه اولین ملجا و پناهگاه شیعیان در شهر قشم است، روح او را با عشق به اهل بیت عصمت وطهارت آشنا ساخت از طرفی ملاقات با روحانیت مبارز با رژیم طاغوتی پهلوی كه همواره با خانواده وی در ارتباط بودند، بصیرت سیاسی او را روز به روز افزون می ساخت.

وی از معدود دانش آموزانی بود كه توانست تحصیلات خود راتا پایان دوره متوسطه با موفقیت تمام به پایان برساند. غلامشاه علاوه بر تلاش در زمینه های علمی و مطالعات غیر درسی با عضویت در تیم بسكتبال آرش قشم آمادگی جسمانی و نشاط خود را در بین دیگر همسالان و دوستان حفظ نموده و از طرفی ورزش را وسیله ای برای ایجاد الفت بین جوانان شیعه و سنی قرار داده بود.

با اوج گیری نهضت حضرت امام خمینی (ره) ایشان با تشكیل گروه ها چند نفری از جوانان آگاه و انقلابی شیعه و سنی و برگزاری جلسات پنهانی راه را برای روشنگری جوانان و آمادگی آنان برای مبارزه با رژیم پهلوی هموار می ساخت علاوه بر این ایشان با پخش اعلامیه های حضرت امام در شهر قشم پیام های هدایت گرانه ایشان را به گوش مردم قشم می رساند.
شهید ذاکری در کنار همرزمان
با پیروزی انقلاب شهید ذاكری زندگی خود را وقف یاری و خدمت به محرومان و همچنین نهادینه ساختن انقلاب در جزیره قشم و تاسیس نهادهای همچون كمیته امداد امام خمینی ، جهاد سازندگی ، نهضت سواد آموزی ، تبلیغات سپاه در جزیره قشم ساخت و پس از مدتی مسئولیت این نهادها را به جوانان متعهد و انقلابی واگذار نمود كه این عمل در آینده ای نزدیك موجب تربیت كادر مدیریتی از جوانان بومی و ایجاد روحیه خودباوری در بین آنان شد.

در نخستین روزهای تولد انقلاب عده ای راه را برای انحراف از مسیر الهی امت باز دیدند و با ایجاد فتنه ای بزرگ در جزیره قشم اقدام به ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی و تجزیه طلبی نمودند و این مسئله شهید ذاكری را برای ایجاد نقش جدیدی در انقلاب آماده ساخت و آن پیوستن ایشان به سپاه پاسدارن بود ، لذا وی با تدبیری سپاه را از طریق تاسیس تبلیغات سپاه وارد شهر قشم ساخت و پس از حساسیت زدایی اقدام به شناسایی و دستگیری عوامل ضد انقلاب در جزیره قشم نمود و توانست از ایجاد تنش بین شیعه و سنی جلوگیری كند.

مسائل و رخ دادهای جزیره قشم نتوانست روح تشنه شهید ذاكری را از حضور در جبهه های حق علیه باطل و همراهی با دیگر رزمندگان غافل سازد از همین رو در سال شصت و دو با شركت در عملیات خیبر توانست فصل جدیدی از تجربه و مهمتر از آن كسب روحیه شهادت طلبی و ایثار را در خود بارور سازد.
 
شهید ذاكری كه تا آن زمان توانسته بود توانایی خود را در مدیریت نهادهای انقلابی و حل بحران ضد انقلاب  در جزیره قشم اثبات كند در سال شصت وسه به معاونت سپاه قشم درآمد و پس از آن به عنوان پنجمین فرمانده سپاه در جزیره قشم ایفای مسئولیت نماید.

شهید ذاكری در مسئولیت جدید خود توانست تعریف واقعی سپاه را برای مردم قشم بازگو نماید و آن نبود مگر مردم مداری و در خدمت مردم بودن سپاه و این موفقیت جدید توانست سپاه را به عنوان پناهگاه و مامن مردم جزیره تبدیل كند.

نقش شهید ذاكری در پشتیبانی از جبهه را می توان به دو بخش تقسیم كرد بخش اول مربوط به تشكیل ستاد پشتیبانی از جنگ در جزیره قشم بود كه با درخواست وی توسط حاج تراب ذاكری پدر شهید كه از معتمدین شهر قشم بود تاسیس گردید و هم از طریق جذب و آموزش و اعزام نیروهای بسیج.

هر چند شهید ذاكری به عنوان فرمانده سپاه قشم در منطقه حساس تنگه هرمز اجازه حضور در جبهه های نبرد را نداشت اما قلب و روح او بیاد معنویت و شور و شوق رزمندگان اسلام و مهمتر از آن شهادت در راه معشوق بود كه به قول دوستان آن را از نمازهای شبش در كنار قبور شهدا می شد فهمید.
شهید ذاکری و فرزندش


تاب و توان غلامشاه در دوری از جبهه وصف ناپذیر بود بالاخره به هر صورتی كه بود توانست فرمانده سپاه استان را راضی كند كه به جبهه برود.

رئیس ستاد گردان چهارصد و بیست و دو یا زهرا كه از گردانها خط شكن لشكر ثارالله بود مسئولیت جدید غلامشاه در جبهه بود هر چند كه خود او عنوان یك رزمنده غواص را بیشتر دوست داشت .  به گفته یكی از همرزمان شهید ذاكری  ابتكار ساخت اشنوگرد با توپ پینگ پنگ توسط غلامشاه مطرح شد كه بعدها توسط دیگر لشكرها نیزمورد تقلید قرار گرفت از دیگر كارهای ایشان نامگذاری مستعار خود به عنوان مصطفی در روز عید مبعث بود كه وی را در جبهه به این نام می شناختند.

پس از چند ماه تمرین در آبهای اروند آن هم در زمستان رزمندگان آمادگی خود را برای اهداف عملیاتی كربلای چهار آماده كرده بودند. اما آنچه كه غلامشاه علاوه بر آن خود را آماده كرده بود، آمادگی برای شهادت بود.

او حتی در شب عملیات خبر شهادت خود را به همرزمان داده بود، پس از شروع عملیات و پیشروی به سمت اهداف از پیش تعیین شده گلوله ای دست شهید را مجروح می سازد اما نمی تواند در اراده شهید تزلزلی ایجاد كند چرا كه اگر او برای مداوا به عقب برمی گشت روحیه تمام گردان تضعیف می شد دست خود را با چفیه اش می بندد و دوباره به پیشروی ادامه می دهد اما موج گلوله ها و تركش های دشمن امان را از رزمندگان گرفته بود چون آنها از جریان عملیات آگاهی یافته بودند و حتی می دانستند كه نیروهای خودی از كدام محور و معبر می خواهند حمله كنند و به همین خاطر بود كه رگبار تیربارها و گلوله های خمپاره و آرپی جی دشمن تمامی نداشت تا اینكه سفیر رجعت غلامشاه سینه او را شكافت و او را در چهارم دی ماه شصت و پنج درنقطه وصال خود ، جزیره ام الرصاص به آرزوی دیرینه اش كه وصال معبود بود رسانید و چه خوش این آیه قرآن معنی پیدا كرد:

"ان الله اشتری من المومنین انفسهم واموالهم بان لهم الجنه"
منبع:فاتحان