تبیان، دستیار زندگی

سه خوراکی نخوردنی!

براساس توصیه پزشکان، پس از شش ماهگی نوزاد، بهتر است مادران علاوه بر شیردهی، آرام‌آرام خوراکی های ساده و مکملی را بر پایه توصیه‌های تغذیه‌ای مخصوص کودکان به آنها بدهند
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 
خوراکی های کودک


 خوراکی هایی که برای کودکان در این دوره مفید نیستند، اشاره می‌شود.

آبمیوه‌های صنعتی به جای آبمیوه طبیعی
برخی از والدین این تصور را دارند که آبمیوه‌های معروف به پاکتی در واقع همان میوه‌هایی است که به طریقی آب آنها گرفته و بسته‌بندی شده است! در آبمیوه‌های صنعتی گرچه مقادیری میوه طبیعی استفاده می‌شود اما اسانس‌ها و افزودنی‌ها و نگهدارنده‌هایی همراه است که برای بدن و سیستم گوارش کودک و بخصوص نوزادان مناسب نیست.

علاوه بر این باید به یاد داشت که مقدار مجاز آبمیوه طبیعی هم بیش از یک لیوان فقط براساس توصیه پزشک مجاز است. با این حال اگر کودکتان به سنی رسیده است که می‌تواند میوه بخورد، بهتر است به جای آبمیوه به او میوه دهید تا فیبر میوه را نیز دریافت کرده باشد.

چای به جای آب
آب سالم و طبیعی می‌تواند علاوه بر رفع تشنگی و تأمین آب بدن کودک به مقاوم کردن بخش‌هایی از بدن برای مبارزه با بعضی از بیماری‌ها بخصوص یبوست اطفال مفید باشد، اما برخی والدین با این تصور که چای هم در دسته‌بندی مایعات قرار می‌گیرد ممکن است در سنینی که فرزندشان تازه خوردن غذاهای مکمل را شروع کرده، به جای آب مقداری چای به او بدهند. واقعیت این است که گرچه چای برخی مواد مفید برای بدن بزرگسالان را در خود دارد ولی به‌دلیل داشتن کافئین کودکان مناسب نیست.

البته در سنین بالاتر و نزدیک به یک‌سالگی که سیستم گوارش کودک بهتر رشد کرده می‌توان فقط مقدار کمی چای در فواصل چند روزه به کودک داد. از دادن دمنوش یا جوشانده نیز باید خودداری کرد، مگر آن‌که پزشک متخصص اطفال نوشیدن مقداری معین از نوعی خاص را بلامانع دانسته باشد.

  پفک و چیپس
بعضی از والدین در سال‌های بعد از یکی دو سالگی هوس می‌کنند خوراکی هایی مقدار کمی پفک یا چیپس به کودکشان بدهند. این کار کاملا نادرست است، زیرا این خوراکی نه‌ تنها ارزش غذایی چندانی ندارد، بلکه ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای سیستم گوارش آنها شود و در سنین بالاتر میل به خوردن موادی از این دست را در کودک تقویت کند.

به‌طور کلی تا یک سالگی مصرف ماهی، عسل، پنیر، سفیده تخم‌مرغ، شکلات، بادام‌زمینی، میگو، نمک و ادویه‌جات، تُرشی‌ها، نوشابه‌های گازدار،  خربزه، کیوی، انواع توت، نخود و لپه و اسفناج توصیه نمی‌شود.

اصولی که در تغذیه تکمیلی باید رعایت شود
۱٫    موادغذایی باید از نظر مقدار و نوع، به‌تدریج به غذای شیرخوار اضافه شود.

۲٫    ابتدا از یک نوع غذای ساده شروع شده، به‌تدریج به مخلوطی از چند نوع خوراکی برسیم.

۳٫    از مقدار کم شروع و به‌تدریج بر مقدار آن افزوده شود. بین اضافه کردن مواد خوراکی مختلف حدود ۵ تا ۷ روز فاصله لازم است.

۴٫    اضافه کردن با فاصله یک به یک مواد سبب می‌شود اگر کودک ناسازگاری به یک ماده غذایی داشت، شناخته شود و همچنین دستگاه گوارش کودک فرصت پیدا می‌کند به غذا عادت کرده و طعم غذاهای جدید را بشناسد.

۵٫    غذا باید ابتدا رقیق بوده و غلظت آن کمی ‌بیشتر از شیر مادر باشد؛ سپس به‌تدریج بر غلظت آن افزوده شود. سفت کردن تدریجی خوراکی سبب یاد گرفتن عمل جویدن می‌شود.

۶٫    اگر در شروع غذای تکمیلی، شیرخوار به غذای خاصی بی‌میل بود، در خوردن آن نباید پافشاری کرد؛ می‌توان یک تا دو هفته آن غذا را حذف و سپس مجدد آن را پیشنهاد کرد.

منبع: نبض ما
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.