تبیان، دستیار زندگی

تجلیل از 770 نفر از مولفین كتاب های درسی پایه 11 در هفته آینده

تالیف كتاب مدیریت و سلوك خانواده برای پایه 12 در سال آینده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 زینب شاه مرادی - مرکز یادگیری تبیان
تالیف كتاب مدیریت و سلوك خانواده برای پایه 12 در سال آینده
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی از تجلیل770 نفر از مولفین كتاب های درسی پایه 11 در هفته آینده خبرداد و افزود: كتاب درسی مدیریت و سلوك خانواده برای پایه دوازدهم در سال آینده تالیف می شود.
به گزارش مركز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، پیش از ظهر امروز حجت الاسلام بهرام محمدیان در نشست خبری با اعضای رسانه در سالن سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اظهاركرد: كتاب‌های جدید التالیف با برنامه درس ملی همسو است .
وی از استقرارپایه یازدهم با كتاب‌های جدید در سال تحصیلی 97-96 خبرداد و افزود: در هفته آینده از770 نفر از مولفان كتاب‌های درسی پایه یازدهم تجلیل می‌شود و نمایشگاهی نیز در حاشیه مراسم تجلیل از كتاب‌های جدید التالیف سال‌های اخیر و همچنین دستاوردهای سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، در دارالفنون برگزار می‌شود .
محمدیان گفت: با استقرار پایه دوازدهم در سال تحصیلی 98- 97 روند انتشار كتاب‌های جدید التالیف متوقف می‌شود اما فرآیند بازنگری كتاب‌های درسی كه پس از 5 سال صورت می‌گیرد همچنان ادامه خواهد یافت .
وی ادامه داد: درفرآیند بازنگری كتاب‌های درسی براساس سه مقوله 1- اسناد بالادستی 2- تحقیقات و پژوهش های انجام شده درخصوص محتوای كتاب های مذكور و 3- مطالعات بین المللی و مطالعات تكمیلی ، عمل می شود .
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تصریح كرد: آموزش و پرورش از همه دستگاه‌ها و نهادها خواسته است نیازهای ملی خود را جهت گنجاندن در كتاب های درسی ارائه كنند كه البته پیشنهادات آنان تحت شرایطی از جمله نیاز ملی بودن موثر واقع می شود .
وی از تالیف درس مدیریت و سلوك خانواده برای پایه دوازدهم در سال آینده خبرداد و خاطر نشان كرد: آموزش خانواده ، ازدواج، سئوالات و مشكلات مربوط به دوره نوجوانانی از جمله موضوعاتی است كه در این كتاب به آن پرداخته می شود .
محمدیان اظهاركرد: برای تعالی مدرسه، كتاب درسی شرط لازم است اما شرط كافی نیست زیرا باید زیر ساخت‌های مورد نیاز فراهم شود بنابراین ضروری است همزمان با تغییر كتاب‌های درسی، برنامه های حرفه‌ای معلمان نیز ارتقا یابد و تمهیدات لازم نیز فراهم شود .
وی ادامه داد: در دوره ابتدایی مهم ترین ركن علاوه بر كتاب‌های درسی، تجهیزات، منابع و نیروی انسانی است .
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی عنوان كرد: در سال های اخیر، ارتقای نیروهای ابتدایی رو به تحلیل رفته است و جذب نیروهای جدید الورود نه براساس شایستگی ها بلكه براساس تصمیمات اقتضایی صورت می گیردو با ادامه این رویه، دوره ابتدایی بهسازی نمی شود .
وی افزود: با توجه به حساس بودن دوره ابتدایی باید بهترین نیروها در این دوره جذب شوند و تنها فارغ التحصیلانی در این مقطع به كار گرفته شوند كه در دانشگاه‌های تربیت معلم و دانشگاه فرهنگیان دوره‌های تخصصی را گذرانده باشند .
محمدیان تصریح كرد: برخی دوره ابتدایی را دوره كارآموزی می پندارند درصورتی كه چنین نیست اگر دراین دوره از نیروهای شایسته تری بهره مند شویم دانش آموزان دارای مهارت بیشتری وارد دوره متوسطه می شود و نرخ ماندگاری دانش آموزان در دوره متوسطه افزایش می یابد چرا كه دانش آموزان و والدینشان در دوره ابتدایی سرخورده نمی شوند .
وی جلوگیری از ورود نیروهای ناكارآمد به دوره ابتدایی را ضروری دانست و خاطر نشان كرد: اگر درجذب نیرو مخصوصا در دوره ابتدایی دقت بیشتری شود تكرار پایه كمتری را خواهیم داشت و هزینه كمتری را نیز متحمل می شویم .
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش گفت: برای تقویت خلاقیت ها، مهارت ها، فرصت های یادگیری برای دانش آموزان نیازمند تفویض اختیار به مدیران مدرسه هستیم تا آنها بخشی از برنامه هایشان را خودشان تولید كنند.


منبع: پایگاه جامع اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش