تبیان، دستیار زندگی

گزارش برگزاری چهارمین همایش سراسری روابط عمومی های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

چهارمین همایش سراسری روابط عمومی های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با شعار «روابط عمومی، رسانه های نوین، تدبیر نوین» روز یکشنبه 96/7/23، برگزار شد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : هومن بهلولی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
آذری جهرمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
تأکید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر تسلط روابط‌عمومی‌ها به سواد رسانه‌ای
مهندس آذری جهرمی در چهارمین همایش روابط عمومی های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بر تسلط روابط‌عمومی‌ها به سواد رسانه‌ای تأکید کرد.
 ما دو وظیفه داریم اول اینکه زمینه و بستر اطلاع‌رسانی را برای فعالان اطلاع رسانی فراهم کنیم و دوم اینکه فعالیت‌های خودمان را اطلاع رسانی کنیم.
وی افزود: اصلاح و تغییر در وضعیت روابط عمومی باید از درون مجموعه شروع شود و نظام اطلاع‌رسانی که به بازخورد افکار عمومی بی‌توجه باشد از بین می‌رود. روابط عمومی‌ها باید تلاش کنند تا سازمان خودتان رادریابند و باید خواسته‌ها و انتظارات افکارعمومی را عملا ًدر برنامه‌های سازمان دخالت دهند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهارداشت: روابط عمومی‌های سه دسته اند؛ گروهی فقط دنبال ایجاد سکوت هستند، عده‌ای روابط عمومی مدیر هستند و گروهی هم وظیفه اطلاع رسانی و اطلاع گیری را به معنی واقعی انجام می‌دهند که تلاش کنید تا از نوع سوم باشید.
آذری جهرمی عنوان کرد: فضای مجازی زمینه بسیار ارزشمندی برای کسب نظرات مردم و افکار عمومی است که باید مورد توجه روابط عمومی های مجموعه باشد.
وی گفت: در کنار مزایای فراوان فضای مجازی آسیب‌هائی هم وجود دارد که منکر آن نیستیم و خیلی هم برای ما مهم است و باید آسیب‌ها شناسائی و راهکار مناسب در قبال آنها اتخاذ شود.
آذری جهرمی درپایان تصریح کرد: فضای مجازی از بین برنده خرده فرهنگ‌ها نیست بلکه تقویت کننده خرده فرهنگ هاست.

نماینده مردم تهران در مجلس: روابط عمومی ها به وسیله شبکه های اجتماعی ، مخاطبان خود را در انتشار مطالب مشارکت دهند
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، گفت : روابط عمومی ها با توجه به نیاز سازمان ها و دستگاه ها خود می توانند برای مخاطبان خود پیام مناسب را داشته باشند و آنان را در مسیر انتشار اطلاعات مشارکت دهند.
پروانه مافی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در چهارمین همایش روابط عمومی های وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات با اشاره به اطلاع یابی و اطلاع رسانی به عنوان یکی از وظایف روابط عمومی ها ، گفت : اطلاع یابی و اطلاع گیری به اندازه اطلاع رسانی اهمیت دارد و به دست آوردن اطلاعات و پرداختن آن کمتر از انتشار خبر نیست.
وی به ظهور اینترنت اشاره کرد و افزود : با وجود اینترنت در روش های اطلاع گیری تفاوت های بسیاری ایجاد شده است و در گذشته روابط عمومی ها کمتر در جریان یک رابطه دو طرفه بودند اما امروزه در جریان یک رابطه دوطرفه هستند و روابط عمومی ها نباید از این عرصه دور بمانند.
مافی یکی از تغییرات اساسی در این عرصه را حضور شبکه های اجتماعی دانست و تاکید کرد : این شبکه ها فارغ از اینکه ظرفیت های ارزش افزوده اقتصادی را در جوامع ایجاد می کنند در روابط انسانی هم تاثیر بسیاری داشته اند و میزان این نفوذ نیز هر روز عمیق تر می شود.
وی تنوع در شبکه های اجتماعی را باعث ایجاد جذابیت برای کاربران این شبکه ها بیان کرد و اظهارداشت: اگر تحلیل محتوای هدفمند و مطابق با روش های نوین در این حوزه وجود داشته باشد می تواند برای روابط عمومی ها راه گشا باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی شبکه های اجتماعی را فرصت ویژه ای برای روابط عمومی ها دانست و تصریح کرد : از آنجایی که این شبکه ها دردسترس همگان است ، کارشناسان روابط عمومی با توجه به نیاز سازمان ها و دستگاه های خود می توانند برای مخاطبان خود پیام مناسب را داشته باشند و آنان را در مسیر انتشار اطلاعات، مشارکت دهند.
وی تصریح کرد : روابط عمومی ها برای پیشرفت در این حوزه نیاز به برنامه ریزی و حرکت هدفمند دارند و باید اطلاعات صحیحی را در اختیار مخاطبان قرار دهند تا اعتماد سازی شود و رابطه مشارکتی مناسبی بین سازمان و مخاطب ایجاد کند .
مافی شبکه های اجتماعی را دارای محبوبیت بالایی دانست و افزود : امروزه این شبکه ها، یکی از مهمترین و به روزترین منابع اطلاعاتی مردم هستند به طوری که مردم کمتر به سمت روزنامه ها می روند .
وی در ادامه اظهار داشت: حجم تولید مطالب در شبکه اجتماعی تلگرام در یک سال از تمام مطالب تولید شده از ابتدای ایجاد وب فارسی بیشتر است و هر کاربر ایرانی به طور متوسط در 18 کانال عضویت دارد که مجموع تعداد اعضای این کانال ها ،720 میلیون نفر است و هر کاربر نزدیک به 30 هزار مطلب را را در طول یک سال از کانال های تلگرامی دریافت می کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی سرعت تولید و انتشار این حجم اطلاعات را به سیل انتشار اطلاعات تشبیه کرد و گفت: این حجم تولید اطلاعات باعث شده مدت زمانی که هر کاربر به یک مطلب متمرکز باشد به یک دقیقه رسیده است و مطالعه عمیق و دقیقی انجام نمی شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه کاربران در این فضا بیشتر تیترها را مشاهده می کنند، افزود:‌ کارشناسان روابط عمومی ها می توانند با انتخاب تیترهای هوشمندانه در کمترین زمان ممکن، اطلاعات مناسب را به مخاطبان خود برسانند و اگر این درایت وجود نداشته باشد، دیگران این جای خالی را پر می کنند و اخبار نادرست منتشر می شود.
مافی حضور در این عرصه را برای روابط عمومی ها الزامی دانست و افزود : برای همین منظور کسانی که در این عرصه فعالیت می کنند نیاز دارند که آموزش های لازم را در این زمینه فرا گیرند.

معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد: اطلاعات را به صورت پیش دستانه در اختیار مردم قرار دهیم
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، گفت : مدل ارتباطی در روابط عمومی ها باید ارایه اطلاعات به صورت پیش دستانه باشد.
دکتر حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارمین همایش روابط عمومی های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تصویب قانون دسترسی آزاد به اطلاعات در سال 88، گفت: این قانون یک قانون انقلابی است و با تمام قوانینی که ما با آنها سرو کار داریم ، از این زاویه که رابطه بدهکاری حکومت و دولت به مردم است؛ بسیار متفاوت است.
وی تصریح کرد : مطابق این قانون دستگاه های حکومتی و دولتی و همچنین بخش خصوصی که خدمات عمومی ارایه می کنند موظف هستند در صورت درخواست شهروندان اطلاعات مورد نیاز را در اختیار قرار دهند و موظف به انتشار اطلاعات هستند به غیر از اسنادی که دارای طبقه بندی حفاظتی است.
وی تاکید کرد: بر اساس این قانون به دلیل اهمیت وزارت ارتباطات، در کمیسیون رسیدگی به شکایات دو نماینده از وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات حضور دارند و این به دلیل پیوند دولت الکترونیک و دسترسی به اطلاعات است و به همین منظور در دسترسی آزاد به اطلاعات این وزارتخانه باید پیشانی دیگر دستگاه ها در این حوزه باشد.
انتظامی با بیان اینکه ما با یک چالش طولانی مدت فرهنگی در زمینه ارایه اطلاعات مواجه هستیم ، افزود : دستگاه های دولتی اصولا علاقه ای برای دسترسی دادن مردم به اطلاعات ندارند به دلیل اینکه تصور می کنند با این کار اقتدار آنان از بین می رود .
وی با تاکید بر اینکه دولت دکتر روحانی به اجرایی شدن این قانون اصرار دارد، اظهار داشت : با توجه به تصویب این قانون در دولت گذشته اما آیین نامه های اجرایی این قانون در دولت یازدهم تدوین شد و سامانه ای برای ارایه اطلاعات دستگاه های مختلف طراحی شده است، همچنین با توجه به اینکه 450 دستگاه مشمول اجرای این قانون هستند؛ تاکنون 90 دستگاه به این سامانه پیوسته اند.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، تصریح کرد : به واسطه اجرای این قانون روابط عمومی ها به جایگاه اصلی خود باز می گردند به این معنی که رابطه منطقی بین مردم و دستگاه ها ایجاد می کنند و نماینده مردم در دستگاه های مربوطه می شوند.
وی با تاکید بر اینکه در مدل ارتباطی باید ارایه اطلاعات به صورت پیش دستانه باشد ، اظهار داشت : با این مدل ارتباطی بسیاری از سوء تفاهم ها ایجاد نمی شود.
انتظامی با اشاره به اینکه فساد با بگم بگم ها ریشه کن نمی شود، افزود : مشکل فساد با شفافیت حل می شود و این قانون پیشانی شفافیت است و مدیر دولتی موظف است اطلاعات درخواستی مردم را ارایه دهد و این اطلاعات را نیز باید منتشر کند.
وی پاسخگویی و کارآمدی را از دیگر کارکردهای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات دانست و تاکید کرد : این قانون کمک می کند که ما به عنوان روابط عمومی وظیفه قانونی خود را به درستی انجام دهیم و اطلاعات به صورت پیش دستانه در اختیار مردم قرار می گیرد.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دسترسی آزاد به اطلاعات را حق منتقدان حکومت و دولت بیان کرد و افزود: منتقدان، دولت را با اطلاعاتی که ما در اختیارشان قرار داده ایم نقد می کنند نه با اطلاعاتی که امکان دارد از پایه نادرست باشد.
وی تاکید کرد: دستگاه ها از اطلاعات مورد نیاز مردم مطلع هستند و روابط عمومی ها باید تلاش کنند که این اطلاعات را در اختیار مردم قرار دهند و نیازی نیست که منتظر درخواست از طرف مردم باشیم البته، در ابتدا این کار با مقاومت هایی روبرو می شود.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنان خود ، سیاست عمومی دولت را دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات عنوان کرد و گفت : امیدوارم به جایگاهی برسیم که به معنای واقعی و نه شعاری پاسخگوی مردم باشیم و حق آنان را به جا آوریم.