تبیان، دستیار زندگی

دو عبارت فراموش شده از خطبه غدیر

از خطبه غدیر ما عبارت «مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلَاهُ؛ هرکس من مولای او هستم؛ پس این علی مولای اوست.»
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
خطبه غدیر
 بسیاری از عبارت‌های آن خطبه بلند حتی برای شیعیان نشنیدنی مانده است. در آن خطبه بود که پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌وآله) مردم را مورد خطاب قرار داد و فرمود:
«فَأُعْلِمَ كُلَّ أَبْیَضَ وَ أَسْوَدَ أَنَّ عَلِیَّ بْنَ أَبِی طَالِبٍ ع أَخِی وَ وَصِیِّی وَ خَلِیفَتِی وَ الْإِمَامُ مِنْ بَعْدِی الَّذِی مَحَلُّهُ مِنِّی مَحَلُّ هَارُونَ مِنْ مُوسَى إِلَّا أَنَّهُ لَا نَبِیَّ بَعْدِی وَ هُوَ وَلِیُّكُمْ مِنْ بَعْدِ اللَّهِ وَ رَسُولِه؛ پس سفید و سیاه بداند که علی‌بن‌ابی‌طالب برادر من و جانشین من و امام پس از من است. جایگاه او برای من مانند هارون نسبت به موسی است مگر آنکه او بعد از من پیامبر نیست بلکه ولیّ شما بعد از خدا و رسول خداست.»( الاحتجاج،ج۱،ص۵۹)
باز در ادامه همین خطبه حضرت محمد(صلی‌الله‌علیه‌وآله) فرمودند: «مَلْعُونٌ‏ مَلْعُونٌ‏ مَغْضُوبٌ‏ مَغْضُوبٌ مَنْ رَدَّ عَلَیَّ قَوْلِی هَذَا وَ لَمْ یُوَافِقْه؛ ملعون است ملعون است مغضوب است مغضوب است کسی که این گفته مرا رد کرده و با آن موافقت نکند.»(همان،ص۶۰) حال با شنیدن و دیدن این عبارات باز کسی می‌تواند مولا را در عبارت نخستین به معنای دوست بداند؟! و چرا اهل سنت بر ندیدن لفظ وصی و خلیفه در خطبه اصرار دارند؟!
منبع:
کانال نشر معارف قرآن و حدیث

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.