همه چیز درباره هپاتیت Bو C
کبد یکی از بزرگترین اندام های بدن است. کبد در سمت راست بالای شکم، پشت دنده ها قرارگرفته است. کبد وظایف مهمی بر عهده دارد که از جمله آنها می توان به این موارد اشاره کرد:
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : چهارشنبه 1396/06/22
- تصفیه مواد مضر از خون که این مواد از طریق مدفوع و ادرار از بدن خارج میشوند.
- تولید صفرا برای کمک به گوارش چربی های غذا.
- ذخیره گلیکوژن(قند و مواد مهم آن که بدن از آن برای ایجاد انرژی استفاده میکند)
درمان
تشخیص و درمان زودهنگام سرطان کبد باعث کاهش احتمال مرگ ناشی از این نوع سرطان میشود.هپاتیت نوعی بیماری است که منجر به التهاب (تورم)کبد میشود. آسیب طولانی مدت به بافت کبد احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش میدهد. هپاتیت را به طور معمول گروهی از ویروسها به نام ویروسهای هپاتیت ایجاد میکنند. ویروسهای هپاتیت B و C از علل عمده سرطان کبد در دنیا هستند. این ویروسها از طریق تزریق خون، داروهای تزریقی و فعالیت جنسی منتقل میشوند.
واکسیناسیون بر علیه هپاتیت B و C میتواند از ابتلا به سرطان کبد جلوگیری کند.
ابتلا
هپاتیت B در اثر تماس با خون، مایع منی یا مایعات دیگر بدن فرد مبتلا به ویروس هپاتیت B به وجود می آید. این عفونت بسیار وخیم است و به کبد آسیب وارد میکند و این آسیب گاه منجر به سرطان میشود. هپاتیت C نیز به کبد صدمه وارد میکند و منجر به سرطان میشود. در بیش تر افراد مبتلا به هپاتیت C سیروز کبد به وجود می آید. بانک های خون، همه ی خون های اهدایی را از نظر ابتلا به هپاتیت B و C آزمایش میکنند که این امر به طور قابل ملاحظه ای خطر ابتلای فرد به این ویروس از طریق تزریق خون را کاهش میدهد. علاوه بر توجه به عدم آلودگی محصولات خونی به این ویروس ها، مهمترین شیوه ها برای پیشگیری از عفونت با ویروس های هپاتیت B و C رعایت بهداشت فردی در تماس های جنسی و عدم استفاده از سرنگ های آلوده است.آفالتوکسین
آفالتوکسین، سم ناشی از قارچی است که روی مواد غذایی نظیر حبوبات، آجیل و نان که به درستی نگهداری نشده اند رشد میکند. افراد ممکن است از طریق مصرف گوشت قرمز یا محصولات لبنی حاصل از حیواناتی که غذای آلوده مصرف کرده اند در معرض آفالتوکسین قرار بگیرند. خطر ابتلا به سرطان کبد به دلیل مصرف غذاهای آلوده به افالتوکسین نیز افزایش مییابد.
منبع : ماهنامه کودک