درمان پوسیدگی دندان با استفاده از عصاره هندوانه
در این پروژه دانش آموزان تصمیم گرفتند به درمان پوسیدگی دندان با استفاده از عصاره هندوانه بپردازند.
بخش پروژه های دانش آموزی - مهدی رحمانی
دوازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب ، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده بروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.
نام ایده: درمان پوسیدگی دندان با استفاده از عصاره هندوانه
نام ارائه دهنده/دهند گان: حنانه سیدی
زمینه و نوع پروژه: پزشکی
درجه سختی: متوسط
نام مدرسه: فرزانگان 4
مقدمه
نتایج پژوهش ها نشان می دهد که پرکردن دندان ها با مواد رایج در دندان پزشکی ها موجب مسمومیت بدن به علت وجود سرب و جیوه می شود. حتی عوارضی مانند ضعف حافظه، قلب و… را نیز می توان از دیگر مضرات پر کردن دندان ها برشمرد. مضرات و آسیب هایی که ترکیبات شیمیایی به همراه دارند، به اثبات رسیده است.
محققان به تازگی دریافته اند داشتن بیش از هشت دندان پر شده در دهان می تواند به افزایش میزان جیوه در جریان خون بدن انسان منجر شود. به گفته محققان جیوه نوعی سم است اما قدرت آسیب زایی آن به مقدارش بستگی دارد. از این رو اگر تنها یک دندان پر شده داشته باشید مشکلی ایجاد نخواهد شد اما اگر این تعداد به بیش از هشت دندان برسد، خطر عوارض این ماده در بدن افزایش پیدا خواهد کرد. در دهان هر فرد به طور طبیعی انواع میکروب ها وجود دارد ولی همه میکروب های موجود در دهان، پوسیدگی را به وجود نمی آورند. وقتی مدتی دندان تمیز نشود، میکروب ها بر روی دندان لایه ای را تشکیل می دهند که پلاک میکروبی نام دارد.
پلاک میکروبی لایه نرم و غلیظی است که از مقدار زیادی باکتری های مختلف و سلول های موجود در دهان تشکیل می شود و چنان بر سطح دندان می چسبد که به آسانی با آب شسته نمی شود. هر چه زمان بیشتر می گذرد، انواع مختلفی از میکروب ها وارد پلاک میکروبی می شوند و بیماری زایی آن را بیشتر می کنند. اگر میکروب ها های دندان کشته شود دندان مانند دیگر استخوان ها خود را ترمیم می کند. بر خلاف کاری که دندان پزشک ها انجام می دهند. این کار دندان پزشک ها که عصب دندان را می کشند موجب از دست رفتن استحکام دندان در دراز مدت خواهد شد. اگر شما می بینید که دندان تان ترمیم نمی شود علت این است که دندان شما باکتری دارد، این باکتری ها همواره دندان های شما را می خورد.
هدف
روش های به کار گرفته شده برای درمان پوسیدگی دندان، موجب آسیب دیدن سایر بخش های بدن می شود. امروزه مضرات مواد به کار گرفته شده در ترمیم دندان ها و حتی دهان شویه های شیمیایی و خمیر دندان ها اثبات شده است. از این رو با توجه به خواص درمانی هندوانه ابوجهل دانش آموزان تصمیم گرفتند به درمان پوسیدگی دندان با استفاده از عصاره هندوانه بپردازند.
روش
در این روش دانش آموزان تا با بهره گیری از خواص فوق العاده گیاهان دارویی و با توجه به اصول طب سنتی، روش های درمانی را در حوضه دهان و دندان بهبود ببخشند. دانش آموزان با مطالعه منابع اطلاعاتی موجود به این نتیجه دست یافتند که عصاره زیتون و هندوانه ابوجهل برای درمان بیماری های دهان و دندان مناسب هستند. بنابراین ابتاد عصاره گیاهان مورد نظر را گرفتند تا محلول مورد نظر بر پایه روغن زیتون ساخته شود. سپس آزمایش های گسترده ای بر روی محیط کشت های دندان انجام دادند و نتایج آزمایش ها را مکتوب کردند.
مهارت های کسب شده
1. روش ایده یابی (بارش مغزی)
2. مهارت کار در آزمایشگاه (رعایت نکات ایمنی)
3. آشنایی با مهارت کاربرد ابزار و وسایل مورد نیاز
4. آشنایی با پروپوزال نویسی
5. آَشنایی با مقاله نویسی
6. آشنایی با تهیه پاورپوینت
7. آشنایی با نحوه جستجوی اطلاعات
8. آشنایی نحوه فیش برداری
9. مهارت ساخت پوستر علمی
10. مهارت انجام کارگروهی
تنظیم کننده: محبوبه همت