تبیان، دستیار زندگی
هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر ساخت باتری زیستی بود که بتواند با استفاده از انرژی های تجدید پذیر، انرژی الکتریکی مورد نیاز را تهیه کند. بنابراین پژوهشگران در پی ساخت باتری بودند که از ترکیبات آلی انرژی تولید می کند ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بیو باتری

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر ساخت باتری زیستی بود که بتواند با استفاده از انرژی های تجدید پذیر، انرژی الکتریکی مورد نیاز را تهیه کند. بنابراین پژوهشگران در پی ساخت باتری بودند که از ترکیبات آلی انرژی تولید می کند.

بخش پروژه های دانش آموزی - مهدی رحمانی

بیو باتری

دوازدهمین دوره از پروژه ‌های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال ‌های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ‌ها و ایده ‌های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ‌ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده ‌های جالب ، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده بروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح ‌های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: بیو باتری

نام ارائه دهنده/دهند گان: ملیکا یاری و فاطمه سالاری

زمینه و نوع پروژه: ایده های برگرفته از طبیعت

درجه سختی: متوسط

نام مدرسه: دبیرستان ادیب فرزانه

مقدمه

امروزه بسیاری از کارهای ما به کمک انرژی صورت می گیرد و همه ما نیاز به یک منبع تجدید پذیر که مزرات آن برای محیط زیست کمتر باشد و از نظر مادی هم به صرفه باشد. از نمونه موادی که این باتری می تواد با آن ها انرژی تولید کند گلوکز، باکتری، جلبک، میگو و غیره است. در آخر از زیست انرژی تولید می کند. انرژی زیستی نیرویی است که از تجزیه مواد آلی به دست می آید. این مواد گیاهی و جانوری به توده زیستی نیز موسوم هستند. توده زیستی ماده خام بسیار حیاتی در کشورهای جهان سوم به شمار می رود. از مواد گیاهی می توان برای پخت و پز، روشنایی و گرمایش استفاده نمود. هر ارگانیسم زنده ایی که انرژی خورشید را جذب نموده و به صورت کلروفیل در خود ذخیره می دارد بیوماس نامیده می شود.

بیوماس اصطلاحی است که در زمینه انرژی به جهت توصیف رشته ایی از محصولاتی که حاصل عمل فتوسنتز هستند به کار می رود.

از هزاران سال قبل برای گرم شدن و پختن غذا از هیزم استفاده می شده است در بعضی از کشورهای در حال رشد هنوز هم استفاده از هیزم تنها وسیله گرمایش و پخت و پز به شمار می رود. همچنین سوزاندن مواد زاید و زباله های خانگی در کشور های پیشرفته مرسوم است. برای این کار آن ها را در کوره های زباله سوزی می سوزانند و از این انرژی برای تولید الکتریسیته استفاده می کنند. از بیوگاز (گاز طبیعی که از تجزیه مواد گیاهی و فضولات حیوانات به دست می آید) نیز به عنوان سوخت استفاده می شود.

بیو باتری

هدف

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر ساخت باتری زیستی بود که بتواند با استفاده از انرژی های تجدید پذیر، انرژی الکتریکی مورد نیاز را تهیه کند. بنابراین پژوهشگران در پی ساخت باتری بودند که از ترکیبات آلی انرژی تولید می کند.

روش

دانش آموزان جهت انجام پژوهش حاضر ابتدا اقدام به تخمیر نیشکر یا ذرت برای تولید انواع الکل که می تواند جاگیزین سوخت های فسیلی مثل نفت و گاز باشد، کردند. برای این کار ابتدا 1200 عدد کرم ورمی کمپوست را تهیه نمودند و پس از تهیه کرم ها تغذیه آن ها را شروع کردند، دانش آموزان از باقیمانده غذاها مثل برنج، پسمانده های سبزیجات، تفاله چای، نان و بقیه بازمانده های خوراکی برای تغذیه کرم ها استفاده کردند. سپس کودهای تولید شده توسط کرم ها را که وزن آن به 800 گرم رسیده جمع آوری کردند. در ادامه مقدار 10 میلی گرم کود را داخل یک بشر ریخته و به مقدار 20 میل اتانول بر روی آن ریخته و در کنار آن در بشر دیگری همان مقدار کود را با 20 سی سی آب مخلوط کردند.

این دو محلول را به مدت دو هفته در آزمایشگاه قرار داده که یکی اتانول خالی، دیگری کود و اتانول و بعدی کود. بعد از گذشت دو هفته هر سه را با کبریت روشن کردند، ابتدا کود و آب خاموش شد، بعد اتانول خالی و در آخر اتانول و کود. پس دانش آموزان به این نتیجه دست یافتند که انرژی تولید شده توسط کود بیشتر است. بنابراین دانش آموزان از ترکیب کود و اتانول برای ساخت باتری استفاده کردند

مهارت های کسب شده

1. روش ایده یابی (بارش مغزی)

2. مهارت کار در آزمایشگاه (رعایت نکات ایمنی)

3.  آشنایی با مهارت کاربرد ابزار و وسایل مورد نیاز

4.  آشنایی با پروپوزال نویسی

5. آَشنایی با مقاله نویسی

6. آشنایی با تهیه پاورپوینت

7. آشنایی با نحوه جستجوی اطلاعات

8. آشنایی نحوه فیش برداری

9. مهارت ساخت پوستر علمی

10. مهارت انجام کارگروهی

تنظیم کننده: محبوبه همت