تبیان، دستیار زندگی
به دلیل گستردگی اشكال و احجام هندسی، دانش آموزان برای موضوع این پروژه حجم هندسی كره را در نظر گرفتند كه با الهام از كره زمین می باشد. كره یک جسم هندسی کاملاً گرد در فضای سه بعدی است. برای نمونه توپ یک کره است...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جهان كروی (مینیمال)

به دلیل گستردگی اشكال و احجام هندسی، دانش آموزان برای موضوع این پروژه حجم هندسی كره را در نظر گرفتند كه با الهام از كره زمین می باشد.

بخش پروژه های دانش آموزی - مهدی رحمانی

جهان كروی (مینیمال)

دوازدهمین دوره  از پروژه ‌های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال ‌های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ‌ها و ایده ‌های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ‌ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده ‌های جالب ،علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور،  زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح ‌های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: جهان كروی (مینیمال)

نام ارائه دهنده/دهند گان: زهرا آقا طاهر و هستی كدخدایی

زمینه و نوع پروژه: عکاسی

درجه سختی: متوسط

نام مدرسه: مجتمع آموزشی دخترانه ضحی

مقدمه

در عكاسی مینیمال، ساده گرایی حرف اول را می زند. عکاس تمام زواید و حواشی صحنه را حذف کرده و تمرکز خود را بر سوژه و ارتباط بین عناصر بصری به جا مانده در صحنه قرار می دهد و سعی می کند تا تمامی پیام خود را با همان یکی دو عنصر باقی مانده به بیننده انتقال دهد. اشکال و احجام هندسی تشکیل دهنده میز، صندلی، دیوار های خانه و ... آنقدر برای ما تکرار شده اند که به نوعی برای مغز و قوه بصری مان اهمیت پیدا می کنند و بدون این که بدانیم، چشم ما گرایش خاصی به جهش و نگاه کردن به آن ها دارد. ذهن افراد بالغ بیش از کودکان مملو از اشکال و سطوح هندسی متفاوت است و در این شلوغی مغز برای تمرکز به اولویت ها می اندیشد و سعی بر کنار گذاشتن اشیای کم اهمیت تر از لحاظ هندسی و نگاه به اشکالی که در آدمی نوعی ثبت و تکرار شده اند دارد. یکى از تم های عکاسى خیابانى، عکاسى مینیمال از هندسه خیابان است. جایى که معمارى شهرى نظم بصرى خاصى را انتقال می دهد و از این رهگذر بیننده را وادار می نماید در عبور مجدد، با کشف هندسه خیابان در جستجوى زیبایى باشد.

هدف

به دلیل گستردگی اشكال و احجام هندسی، دانش آموزان برای موضوع این پروژه حجم هندسی كره را در نظر گرفتند كه با الهام از كره زمین می باشد. كره یک جسم هندسی کاملاً گرد در فضای سه بعدی است. برای نمونه توپ یک کره‌ است. کره مانند دایره که در دو بعد ست، در فضای سه بعدی یک کاملاً متقارن در گرداگرد یک نقطه ‌است. تمام نقاطی که بر سطح کره جای دارند در فاصله یکسان از مرکز کره قرار دارند. فاصله این نقطه ‌ها از مرکز کره، شعاع کره نام دارد. بلندترین فاصله از دو سوی کره (که از درون کره عبور کند) قطر کره نام دارد. قطر کره از مرکز آن نیز می‌ گذرد و در نتیجه اندازه آن دو برابر شعاع است.

جهان كروی (مینیمال)

روش

هدف دانش آموزان از پروژه حاضر این بود كه حجم كره را در مقیاس های مختلف و اشیا متفاوت و حتی بناهای کروی در فضاهای متفاوت، به وسیله دوربین DSLR و گوشی های موبایل عكاسی كنند و عمیق تر و هندسی تر به محیط پیرامون خود بنگرند. لازم به ذكر است نقش نور در بازنمایی حجم و خصوصیات آن قابل تامل است. توجه به میزان تیرگی و روشنی برجستگی ها و فرورفتگی ها و ایجاد سایه هایی که در اثر تابش نور شکل می گیرد قابل اهمیت است. در عکاسی نیز به وسیله نور می توان سوژه را تخت و یا حجمی نشان داد.

مهارت ‌های کسب شده

1. روش ایده یابی (بارش مغزی)

2. مهارت کار در آزمایشگاه (رعایت نکات ایمنی)

3.  آشنایی با مهارت کاربرد ابزار و وسایل مورد نیاز

4.  آشنایی با پروپوزال نویسی

5. آَشنایی با مقاله نویسی

6. آشنایی با تهیه پاورپوینت

7. آشنایی با نحوه جستجوی اطلاعات

8. آشنایی نحوه فیش برداری

9. مهارت ساخت پوستر علمی

10. مهارت انجام کارگروهی

11. آشنایی با شیوه های مختلف عکاسی

12. آشنایی با نرم افزارهای ویرایش عکس

13. آشنایی با ایفیکت های مختلف عکس

تنظیم کننده:محبوبه همت