ساخت سطل آشغال بدون بو
دانش آموزان در این پروژه قصد دارند که با طراحی یک سطل زباله که توسط مواد طبیعی برای آن بو گیر تعبیه شده است از بوی بد جلوگیری کنند و مانع از جذب حشرات موذی و موش ها که می توانند ناقل بیماری باشند، شوند.
بخش پروژه های دانش آموزی - مهدی رحمانی
دوازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب ، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.
نام ایده: ساخت سطل آشغال بدون بو
نام ارائه دهنده/دهند گان: تارا اسدی و مبینا مومنی
زمینه و نوع پروژه: محیط زیست
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: دبیرستان فرزانگان 8 تهران
مقدمه
زُباله یعنی پسمانده و باقیمانده از تولید یا تغییر شکل چیزهای دیگر و نیز آنچه که قبلاً استفاده شده و دیگر به آن احتیاجی نیست. به محل دفن زبالههای جامد اصطلاحاً خاکچال گفته میشود. زباله به مجموعه مواد ناشی از فعالیت های انسان و حیوان که معمولاً جامد بوده و به صورت ناخواسته و یا غیر قابل استفاده دور ریخته می شوند اطلاق میگردد. این تعریف به صورت کلی در برگیرنده همه منابع، انواع طبقه بندی ها، ترکیب و خصوصیات مواد زاید بوده و به چهار دسته کلی زباله های شهری، زباله های صنعتی و زباله های خطرناک و زباله های بیمارستانی تقسیم می گردند.
سطل های زباله در تماس با انسان قرار دارند و بسیاری از بیماری ها را می توانند به انسان منتقل کند و همچنین حیواناتی نظیر موش که ناقل بیماری های مختلف هستند، به علت طراحی غلط این سطل ها تهدید بزرگی برای انسان به شمار می آیند.
هدف و روش
دانش آموزان در این پروژه قصد دارند که با طراحی یک سطل زباله که توسط مواد طبیعی برای آن بو گیر تعبیه شده است از بوی بد جلوگیری کنند و مانع از جذب حشرات موذی و موش ها که می توانند ناقل بیماری باشند، شوند. پس از جمع آوری اطلاعات در مورد انواع مختلف بوگیرها و نحوه عملکرد آن ها دانش آموزان چند ماده طبیعی را انتخاب کردند و برای ساخت این سطل زباله به کار گرفتند. مراحل اجرای این پروژه به این گونه بود که بر روی در یک سطل مواد بوگیر طبیعی را که به صورت مایع در آورده شده است در اسپری هایی به طوری تعبیه کردند که در هر بار باز و بسته کردن در سطل مواد بوگیر روی محتویات سطل زباله اسپری شود و بوی نامطبوع آن از بین برود.
مهارت های کسب شده
1. روش ایده یابی (بارش مغزی)
2. مهارت کار در آزمایشگاه (رعایت نکات ایمنی)
3. آشنایی با مهارت کاربرد ابزار و وسایل مورد نیاز
4. آشنایی با پروپوزال نویسی
5. آَشنایی با مقاله نویسی
6. آشنایی با تهیه پاورپوینت
7. آشنایی با نحوه جستجوی اطلاعات
8. آشنایی نحوه فیش برداری
9. مهارت ساخت پوستر علمی
10. مهارت انجام کارگروهی
تنظیم کننده: محبوبه همت