تبیان، دستیار زندگی
هدف از پژوهش حاضر خلق آثار عکاسی با تاکید بر نور و انتزاعی شمردن آن بود...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بازی با نور در عکاسی

هدف از پژوهش حاضر خلق آثار عکاسی با تاکید بر نور و انتزاعی شمردن آن بود

بخش پروژه های دانش آموزی - مهدی رحمانی

بازی با نور در عکاسی

دوازدهمین دوره از پروژه ‌های دانش آموزی تبیان  نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال ‌های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ‌ها و ایده ‌های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ‌ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده ‌های جالب ، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور،  زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح ‌های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: بازی با نور در عکاسی

نام ارائه دهنده/دهند گان: زهرا جعفری، حسنا رضایی، مریم غضنفری

زمینه و نوع پروژه: هنر و عکاسی

درجه سختی: دشوار

نام مدرسه: دبیرستان غیر دولتی نرگس

مقدمه

عکاسی در واقع همان ثبت نور است، و نور مهمترین عنصر در عکاسی می باشد. فناوری عکاسی حاصل تلاش 200 ساله اخیر بشر است. و نور عاملی می باشد که از زمان تولد هنر عکاسی تا کنون با او همراه بوده و مهمترین مرکز توجه عکاسان بوده است.

نگارندگان در این پژوهش قصد دارند تا با بررسی دقیق نور و تاثیرات این عنصر حیات بخش، بر محیط اطراف و همچنین چگونه دیده شدن اشیاء، به بیان اهمیت نور و نقش آن در خلق آثار عکاسی بپردازند. در این پژوهش با نگاهی دقیق تر به ویژگی های فیزیکی نور و تاثیر آن ها بر اجسام و به مواردی مانند بازگشت نور از سطح اجسام، تغییر جهت نور با عبور از اجسام شفاف و نیمه شفاف، سایه ها و نقش آن ها در عکاسی پرداخته خواهد شد.

بازی با نور در عکاسی

در این پژوهش با اتکا به تکنیک عکاسی و همچنین مبانی نظری در حوزه عکاسی انتزاعی، همچنین با تاکید و محوریت عنصر نور به عنوان اصلی ترین عنصر در عکاسی پس از انجام تحقیقات، به صورت عملی به موضوع پرداخته خواهد شد. و پژوهشگران به زبان تصاویر ثبت شده، یافته ها و آثار هنری خود را ارائه دادند.

هدف

هدف از پژوهش حاضر خلق آثار عکاسی با تاکید بر نور و انتزاعی شمردن آن بود.

روش

در این پژوهش روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی بود. نگارندگان پس از مطالعه منابع موجود در زمینه عکاسی و موضوع مورد پژوهش، با تحلیل نتایج به دست آمده و به کار گیری آن ها به عکاسی پرداخته و ایده ها و دانش خود را در این زمینه به صورت عملی و با ارائه آثار عکاسی معرفی و توصیف کردند. در این پژوهش دو نوع ابزار گردآوری اطلاعات خواهیم داشت. در بخش نظری با استفاده از منابع مکتوب و اسناد کتابخانه ای این بخش از تحقیق انجام خواهد شد. و در بخش عملی این پژوهش، ثبت ایده نگارندگان با استفاده از مشاهدات عینی و به صورت آثار عکاسی ارائه شد.

مهارت ‌های کسب شده

1. روش ایده یابی (بارش مغزی)

2. مهارت کار در آزمایشگاه (رعایت نکات ایمنی)

3.  آشنایی با مهارت کاربرد ابزار و وسایل مورد نیاز

4.  آشنایی با پروپوزال نویسی

5. آَشنایی با مقاله نویسی

6. آشنایی با تهیه پاورپوینت

7. آشنایی با نحوه جستجوی اطلاعات

8. آشنایی نحوه فیش برداری

9. مهارت ساخت پوستر علمی

10. مهارت انجام کارگروهی

11. آشنایی با شیوه های عکاسی

تنظیم کننده: محبوبه همت