تبیان، دستیار زندگی
رئیس انجمن یورو نورولوژی ایران با اشاره به تنبلی مثانه ناشی از نگه داشتن طولانی مدت ادرار، به مهم ترین مشکلات مربوط به بی اختیاری مردان و مشکلات آن اشاره کرد...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تنبلی مثانه در افراد شاغل پرکار

رئیس انجمن یورو نورولوژی ایران با اشاره به تنبلی مثانه ناشی از نگه داشتن طولانی مدت ادرار، به مهم ترین مشکلات مربوط به بی‌اختیاری مردان و مشکلات آن اشاره کرد.

بخش سلامت تبیان

دستگاه ادراری

دکتر مهری مهراد، فوق تخصص مثانه و رئیس انجمن یورو نورولوژی ایران با اعلام هشداری جدی مبنی بر عواقب نگهداری طولانی مدت ادرار به‌ویژه در افراد شاغل پرکار گفت : هر چند اختلالات یورونورولوژی یا مثانه عصبی عموما به صورت عارضه ای از بیماری های بسیارشایع در ایران همچون دیابت و مشکلات مغزی و نخاعی ایجاد می شود، اما نگه داشتن طولانی مدت ادرار بویژه در شاغلین پرکار و علی الخصوص مردان ، به مرور زمان منجر به بروز این اختلال به صورت تنبلی مثانه می شود.

وی تاکید کرد : موضوع بی اختیاری ادرار در مردان و به ویژه تنبلی مثانه به قدری شایع و حساس است که متاسفانه این عارضه به علت عدم آگاهی عمومی و یا کم توجهی به آن روز به روز در حال گسترش بوده به گونه ای که هم اکنون بسیاری از مردان و زنان شاغل را تهدید می‌کند.

نباید بیش از 2 ساعت ادرار در مثانه باقی بماند، زیرا مداومت در این مساله اولین جرقه های ابتلا به تنبلی مثانه را در افراد بویژه مردان شاغل روشن می کند

بنابراین توجه به علائمی همچون تکرر ادرار، به تاخیر افتادن زمان دفع ادرار آن هم در شرایطی که مثانه پر است و یا ادرار قطره ای زنگ خطری است که می تواند از عارضه ای به عنوان تنبلی مثانه و بی اختیاری ادرار خبر دهد.

درمان قطعی بی اختیاری ادرار در مردان

مهراد بیان کرد: بی اختیاری ادرار در مردان نسبت به زنان خیلی کمتر مورد اطلاع رسانی و پیگیری قرار گرفته است در حالیکه نباید به هیچ عنوان از این مساله به راحتی  گذشت زیرا بر خلاف تصور اغلب افراد ، از نظر پزشکی  این عارضه  ای کاملا جدی است  و هر گونه کم توجهی نسبت به پیشگیری از بی اختیاری و یا بی تفاوتی به  علائم بروز آن همچون حس فوریت ادرار می تواند آسیب های واقعا جبران ناپذیری را به سیستم عصبی مثانه وارد کند.

رئیس انجمن یورونورولوژی ایران افزود: نباید بیش از 2 ساعت ادرار در مثانه باقی بماند، زیرا مداومت در این مساله به ویژه برای مشاغلی همچون رانندگی و یا پشت میزنشینی ها و جلسات کاری خیلی طولانی میتواند به راحتی اولین جرقه های ابتلا به تنبلی مثانه را در افراد بویژه مردان شاغل روشن کند.

بنابراین افرادی که سابقه نگهداری طولانی مدت ادرار را در مثانه دارند باید همانند سایر گروه های مستعد اختلالات یورو نورولوژی ،توسط متخصصین اورولوژی و کلیه و مجاری  تحت چکاپ مرتب و حتی غربالگری قرار گیرند.

مهراد با اشاره به اینکه بی اختیاری ادرار در مردان درمان قطعی دارد ، اظهار داشت : اگر این عارضه بصورت تنبلی مثانه در مراحل کاملا اولیه قرار دارد میتوان با کاهش درست و حساب شده فواصل منظم دفع ادرار و به بنوعی تغییر عادت مثانه برای دفع به موقع آن را کنترل و درمان کرد.

همچنین در صورت اقدام به موقع می توان عارضه تنبلی مثانه و بی اختیاریث ادرار را با دارو درمان کرده و درصورت پیشرفت عارضه در نهایت مشکل فرد مبتلا با جراحی برطرف می شود.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.