تبیان، دستیار زندگی
به گفته متخصصان هر خوراکی که ماده خوب برای بدن تولید و عموماً بدن را تقویت کند، می تواند تقویت کننده مغز باشد. باید بدانید که اصل ضروری آب و هوا، خواب و بیداری، حرکت و سکون، حالات روحی و روانی، خوردن و آشامیدن و پاکسازی ها د
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چگونه حافظه‌مان را تقویت کنیم؟

به گفته متخصصان هر خوراکی که ماده خوب برای بدن تولید و عموماً بدن را تقویت کند، می تواند تقویت‌کننده مغز باشد. باید بدانید که اصل ضروری آب و هوا، خواب و بیداری، حرکت و سکون، حالات روحی و روانی، خوردن و آشامیدن و پاکسازی‌ها در حفظ حافظه مؤثر است. ما در اینجا به بحث تغذیه که مربوط به بخش ماست، بیشتر توجه می کنیم.

بخش تغذیه تبیان
حافظه، نوشیدن آب سرد ، مواد غذایی ، سیستم عصبی

*  بادام حاوی فسفر، منیزیم، پتاسیم، گوگرد و آهن است و بهترین مغز برای سلول‌های عصبی است. یک فرمول ساده که در کتاب اکسیر اعظم هم آمده برای افرادی که مشکل قند خون نداشته باشند، هفت عدد بادام پوست کنده به همراه همان قدر نبات را افراد بکوبند، شب، پیش از خواب با کمی آب در صورت لزوم میل کنند؛ در مصرف  درازمدت  ثابت شده است که به افزایش قوای ذهنی می تواند کمک کند.

* برای تقویت حافظه و سیستم عصبی مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم، آهن و ویتامینB  توصیه می‌شود این مواد در غلات و شیر وجود دارد، ویتامین B12 برای نگهداری سلول های عصبی مفید است و اسید فولیک نیز برای تقویت حافظه موثر است.

* چند ماده غذایی هم وجود دارد که خیلی مظلوم اند و به حاشیه رانده و فراموش می شوند و برای حافظه مفید هستند. افراد لوبیا زیاد مصرف می کنند ولی ماش سر سفره کم مصرف می شود؛ جو، مصرفش زیاد نیست، حالا شاید بعضی‌ها در سوپ استفاده کنند، ولی عموماً خیلی مظلوم است. "به" فراموش شده است؛ سیب و "به" خیلی کم مصرف می شوند. در بشقاب‌های میوه ما نیستند. زردک یا همان هویج ایرانی واقعاً فراموش شده است، در بعضی از شهرها اصلاً پیدا نمی شود. زردک را به صورت پخته مثل هویج پخته استفاده می کنند یا مربای عسلی زردک که در تقویت مغز، قلب، معده کبد و نیروی عمومی بدن فوق‌العاده است. خیلی ساده است همه افراد می توانند زردک را بخرند و بشویند و رنده کنند و بگذارند بپزد، کمی هم عسل اضافه کنند تا به قوام بیاید به این ترتیب مربای زردک تهیه می شود؛ خیلی هم توصیه شده که می‌تواند مفید باشد.

* مصرف ویتامین E نیز مغز را از آسیب حفظ می کند و علاوه بر رقیق شدن خون از ابتلا به آلزایمر پیشگیری می کند.

* اسید های چرب امگا ٣ که در ماهی بسیار یافت می شود نیز به سلول های مغزی کمک می کند.

* برخی از گیاهان دارویی مانند آویشن نیز توصیه می شود چرا که این گیاه تقویت کننده اعصاب است.

* پرهیز از نوشیدن آب سرد مخصوصاً با معده خالی، زیرا این کار به شدت مزاج اعضای اصلی بدن را سرد می کند.

* مصرف انجیر نیز برای تقویت حافظه توصیه می شود. انجیر حاوی ویتامین‌های C ،B،A  و مواد معدنی مانند آهن و گوگرد است که برای سلول های مغزی مفید است.

* مصرف زعفران، سیر، کندر و عسل نیز برای تقویت حافظه توصیه می شوند.

* چغندر نیز به دلیل داشتن مقادیر بالایی از فسفر تقویت کننده حافظه است.


منبع: ماهنامه کودک

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.