تبیان، دستیار زندگی
بادام جزو آجیل و مغز دانه ها محسوب می شود و سرشار از فیبر، منیزیم، مس و مواد مغذی گیاهی و چربی های اشباع نشده است. خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، کلسترول بالا و فشارخون را کاهش می دهد و یک میان وعده غنی از پروتئین که مصرف آن احساس سیری به فرد می دهد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چرا متخصصان تغذیه بادام را در برنامه رژیم کاهش وزن قرار می‌دهند؟

بادام جزو آجیل و مغز دانه‌ها محسوب می‌شود و سرشار از فیبر، منیزیم، مس و مواد مغذی گیاهی و چربی‌های اشباع‌نشده است. خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، کلسترول بالا و فشارخون را کاهش می‌دهد و یک میان‌وعده غنی از پروتئین که مصرف آن احساس سیری به فرد می‌دهد.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

بادام

آجیل‌ها جزو گروه چربی‌ها محسوب می‌شوند و در قسمت نوک هرم غذایی قرار می‌گیرند. بادام جزو آجیل و مغز دانه‌ها محسوب می‌شود و سرشار از فیبر، منیزیم، مس و مواد مغذی گیاهی و چربی‌های اشباع‌نشده است. خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، کلسترول بالا و فشارخون را کاهش می‌دهد و یک میان‌وعده غنی از پروتئین که مصرف آن احساس سیری به فرد می‌دهد. به همین دلیل، اضافه کردن بادام به برنامه غذایی رژیم کاهش وزن، می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها باشد.

در این خصوص نظر دکتر پیام فرح‌بخش، پزشک و متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه را پرسیده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

خوردن بادام چه فایده‌ای دارد؟

مطالعات نشان می‌دهد بادام حس گرسنگی را کاهش می‌دهد و افرادی که آجیل می‌خورند، خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، کلسترول بالا و فشارخون در آن‌ها کاهش می‌یابد. صد گرم بادام، معادل 576 کالری انرژی، 39 گرم چربی، 7/3 گرم چربی اشباع، 12 گرم چربی غیراشباع با چند پیوند دوگانه و 1/3 گرم چربی غیراشباع با یک پیوند دوگانه دارد. و به این ترتیب می‌تواند در ردیف روغن‌های غیراشباع مثل روغن زیتون محسوب شود. با توجه به اینکه میزان چربی غیراشباع این مغز دانه زیاد است، جزو چربی‌های مفید حساب می‌شود و مصرف آن منجر به آسیب قلب و عروق نخواهد شد.

منیزیم موجود در آن، به کنترل قند خون کمک می‌کند و دامنه نوسانات قند خون را کاهش می‌دهد. از این رو می‌توان بادام را به سالاد، دسر یا کیک خانگی افزود یا اینکه به عنوان یک میان وعده به‌تنهایی آن را مصرف کرد

علاوه بر این، منبع خوب پتاسیم است. صد گرم بادام، 75 میلی‌گرم پتاسیم دارد. پتاسیم یک ماده معدنی است که می‌تواند به کاهش فشارخون و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی کمک کند. از این رو مصرف آن به کسانی که دچار فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی -عروقی هستند و دریافت کافی پتاسیم برایشان حیاتی است، توصیه می‌شود. در ضمن، با آنالیز تغذیه‌ای 100 گرم بادام، 22 گرم کربوهیدرات دارد که 12 گرم آن را فیبر تشکیل می‌دهد. مقدار بالای فیبر غذایی به پیشگیری از چاقی کمک می‌کند و به علت فیبری که دارد، اضافه کردن آن به برنامه غذایی مبتلایان به دیابت یکی از بهترین انتخاب‌هاست.

این مغزدانه، از منابع خوب پروتئین گیاهی است و در آنالیز تغذیه‌ای 100 گرم آن، 21 گرم پروتئین وجود دارد. از املاح موجود در بادام می‌توان به کلسیم، آهن و منیزیم اشاره کرد. با مصرف 100 گرم بادام، 20 درصد نیاز بدن به آهن، 67 درصد به منیزیم و 26 درصد به کلسیم، برآورده می‌شود. به عبارتی 100 گرم بادام معادل یک لیوان شیر کلسیم دارد. منبع خوب آنتی‌اکسیدان و ویتامین E به شمار می‌رود که برای سلامت غشای سلولی و سلامتی پوست مفید است.

منیزیم موجود در آن، به کنترل قند خون کمک می‌کند و دامنه نوسانات قند خون را کاهش می‌دهد. از این رو می‌توان بادام را به سالاد، دسر یا کیک خانگی افزود یا اینکه به عنوان یک میان وعده به‌تنهایی آن را مصرف کرد. شیربادام نیز ارزش تغذیه‌ای بالایی دارد و می‌توان از آن به عنوان میان‌وعده استفاده کرد.


منبع: سلامانه

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.