تبیان، دستیار زندگی
برای اینکه بتوانید شادتر زندگی کنید نگذارید هیچوقت کودک درون تان بزرگ شود و همیشه آن را فعال نگه دارید .
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کودک درون تان را فعال کنید

برای اینکه بتوانید شادتر زندگی کنید نگذارید هیچوقت کودک درون تان بزرگ شود و همیشه آن را فعال نگه دارید .

بخش خانواده ایرانی تبیان
کودک درون، شادی، بازی کردن، خیالپردازی، مهارت های زندگی

نگذارید کودک درون تان بزرگ شود

کودک درون، بخش شاد درون ماست، بخشی که اکثر ما گمش کرده ایم، بخشی که به ما انرژی و انگیزه و نیروی حیات می بخشد و زندگی ما را سرشار از طراوت و حس ناب زیستن می کند!

زمانی که بچه هستید نمی توانید صبر کنید تا بزرگ شوید! روزهایی را تصور می کنید که آزادی کامل دارید و هیچ کس به شما نمی گوید چه بکنید، بدون درس و تکلیف و زمان محدود برای تماشای تلویزیون!

آشتی با کودک درون

اما وقتی به بزرگسالی می رسید، نگرش تان تغییر می کند. به یاد می آورید که وقتی بچه بودید زندگی چقدر ساده و قشنگ بود. حتی شاید در مورد برگشتن به دوران شیرین کودکی تان، خیالپردازی هایی نیز بکنید. اگر از شما بپرسند بهترین دوران زندگی تان چه زمانی بوده، شاید جواب دهید، دورانی بین کودکی و بزرگسالی، اما بزرگسالان هم می توانند با یادآوری دوران کودکی، چیزهایی از خاطرات شان یاد بگیرند که هم اکنون حال شان را خوب کند.

اگر ذهن تان فقط درگیر کاری باشد که هم اکنون آن را در دست دارید، کیفیت عملکردتان بالا خواهد رفت. با تمرکز داشتن و پراکنده نبودن ذهن، انرژی ذهنی تان هم ذخیره شده و سرحال ترید

ممکن است شما نتوانید تمام الزامات و تعهدات بزرگسالی تان را رها کنید، اما کشف دوباره ی ویژگی های کودکی تان می تواند زندگی فعلی تان را بسیار مفرح تر کند

1- باور کنید که هر چیزی امکان دارد

از یک کودک بپرسید دوست دارد وقتی بزرگ شد چه کاره شود، حتما یک جواب فوری خواهید گرفت. او نه تنها قادر است جزئیات جوابش را هم بگوید، بلکه در ابراز توانایی اش اعتماد بنفس زیادی هم دارد که باعث می‌شود شما آرزوی او را جلوی چشمان خود ببینید:آتش نشانی که به طور پاره وقت، دامپزشک هم هست! ارتوپدی که تابستان ها را در سیرک کار می‌کند! چرا که نه؟! بچه ها از زمانی که حرف زدن را یاد می گیرند و ارتباط برقرار می کنند همیشه می شنوند که، تو می توانی هر چیزی که انتخاب می کنی بشوی و توانایی اش را داری، و آنها نیز باور می کنند.

اما در مسیر زندگی، به جاهایی می رسیم که یادآوری این موضوع به خودمان را فراموش می کنیم و از یاد می‌بریم که پُر از پتانسیل های نامحدود هستیم. ما به عنوان بزرگسال، در تلاش هایی که برای رسیدن به هدف های مان داریم، زود کنار می کشیم و شرایط را ناعادلانه برآورد و قضاوت می کنیم، اما بچه ها ایده های خودشان را قضاوت نمی کنند، رویکرد آنها نسبت به هر چیزی اینگونه است:خیلی احمقانه به نظر می رسد اما شاید درست از آب دربیاید! و در نتیجه همینطور هم می شود.

سعی کنید در تمام جوانب زندگی تان، این نگرش مثبت و فعال را حفظ کنید، از جلسات بزرگ و گردهمایی‌های کاری تان گرفته تا پیدا کردن راه حل های مبتکرانه برای چالش های همیشگی زندگی. اگر هم کسی به خودش اجازه داد به شما توصیه کند که اشتباه می کنید و اینقدرها هم نباید خوشبین باشید، مثل بچه ها پافشاری کنید و دلیلش را بپرسید.

2-قدرت بازی کردن را درک کنید

بچه ها بازی را به هر چیز دیگری ترجیح می دهند. هر چند  نوع تفریح به مرور زمان و طبق سن و سال، تغییر می کند اما بهتر است تغییر نکند! اگر از توجه و اهمیت تان به بازی کردن کم کنید درست مثل این است که به جای فراهم کردن شرایط رشد و شکوفا شدن برای یک انسان، مانع رشدش شوید. بزرگسالی، یک کسب و کار جدی است، اما موفق ترین افراد بزرگسال زندگی شان را با بازی و تفریح پُر می کنند.

آلبرت انیشتین گفته است:«بازی کردن، بزرگ ترین شکل تحقیقات است.» پس تحقیقات را شروع کنید!

برنامه ریزی کنید که بعد از تایم کاری تان یک ورزش تیمی انجام دهید. وقت ندارید؟ دست به کار شوید و خودتان شکل دلخواه بازی و تفریح تان را پیدا کنید، یک دست شطرنج یا هر بازی چند نفره ی دیگری که امکانش هست و یا حتی تماشای فیلم های خنده دار با دوستان، همه ی اینها اگر جمعی و گروهی باشند، معرکه اند

با این تفریح های کوچک اما تاثیرگذار، ارتباط های اجتماعی تان تقویت می شود، استرس تان کم می شود، خلاقیت تان شکوفا شده و اعتماد بنفس بیشتری پیدا می کنید.

3- هیچ کس را غریبه فرض نکنید

از نگاه بچه ها، غریبه ها فقط کسانی هستند که تا به حال ملاقات شان نکرده اند. تصور کنید:وقتی کودکی وارد زمین بازی می شود، صورت های ناآشنای زیادی می بیند اما خودش را معرفی می کند و به راحتی وارد گروهی از بچه ها می شود تا بازی کند و لذت ببرد .

اما بزرگسالان برای شان عجیب است:«نمی توانم باور کنم اینطور خودش را وارد ِ بازی ِ بچه ها کرده است! او خیلی شهامت دارد.» بچه ها دقیقا به همین دلیل که پیش داوری نمی کنند و دید بدی نسبت به هیچ کس ندارند، آسیب پذیر و حساس اند. ما به عنوان بزرگسال، از تجربیاتی که احتمال آسیب دارند دوری می کنیم و اینطور بیشتر احساس راحتی و امنیت داریم.

اما می توانیم با انتخاب های هوشمندانه، به این خصیصه ی دوران کودکی مان برگردیم و به راحتی وارد جمع شویم. موقعیت هایی را پیدا کنید که احتمال پیدا کردن دوستان جدید وجود داشته باشد، مثلا عضو کلوپ های اجتماعی شوید. به خودتان یادآوری کنید که به عنوان یک انسان، نیاز دارید دوستان و روابط جدیدی هم پیدا کنید که به شما هیجان بدهند و مهارت های زندگی تان را تقویت کنند.

4-در لحظه غرق شوید، نه در گذشته یا آینده

بچه ها همزمان چند فعالیت را انجام نمی دهند، بلکه فقط یکی را در لحظه انتخاب می کنند، در آن غرق می‌شوند و تا زمانی که تمامش نکرده اند سراغ چیز دیگری نمی روند. این خصلت آنها که با تمام وجود و توجه خود، غرق یک چیز در آن لحظه می شوند باعث شادی عمیق شان می شود. اما بیشتر بزرگسالان ترجیح می‌دهند همزمان چند کار را انجام دهند و برای همین هم تمرکز چندانی ندارند.

ممکن است شما نتوانید تمام الزامات و تعهدات بزرگسالی تان را رها کنید، اما کشف دوباره ی ویژگی های کودکی تان می تواند زندگی فعلی تان را بسیار مفرح تر کند

اگر به این بهانه که سرتان خیلی شلوغ است و فرصت خیلی کمی دارید، خودتان را درگیر چندچالش همزمان کنید، یعنی قبول کرده اید که در لحظه نباشید. ضمنا بهتر است در مورد حوادث دیروز اینقدر فکر نکنید و ببینید در این لحظه در اطراف تان چه روی می دهد. دست از تفکر وسواس گونه به ضرب العجل های کاری و زندگی در آینده بردارید و همین الان برای همین لحظه کاری انجام دهید. نگران لیست های بی پایان بایدها نباشید و یکی را انتخاب کنید و تا زمانی که تمامش نکرده اید سراغ بعدی نروید.

اگر ذهن تان فقط درگیر کاری باشد که هم اکنون آن را در دست دارید، کیفیت عملکردتان بالا خواهد رفت. با تمرکز داشتن و پراکنده نبودن ذهن، انرژی ذهنی تان هم ذخیره شده و سرحال ترید. لطفا کودک درون تان را که دوست دارد تفریح و لذت را هم چاشنی هر کاری بکند فراموش نکنید!

5- کمی خجالت را کنار بگذارید

وقتی پای راحت بودن به میان می آید باید از بچه ها الگو گرفت. از دویدن در اطراف خانه با لباس راحتی گرفته تا رقصیدن و بالا و پایین پریدن جلوی چشم همه. مانند بچه ها راحت بودن به این معنی نیست که جلوی چشم دیگران، بی محابا و نامناسب رفتار کنید یا هنجارها را زیر پا بگذارید. بلکه باید بتوانید جواب کودک درون تان را به شیوه ای درست بدهید و خود ِ اصیل تان را هم حفظ کنید.


منبع: برترینها

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.