تبیان، دستیار زندگی
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران : جلسه هدایت تحصیلی روز سه شنبه96/04/20 در كانون ابوذر منطقه 17 برگزار گردید...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تاكید بر شناسایی استعداد ها، انتخاب آزادانه و عالمانه و رشد و توسعه متوازن در هدایت تحصیلی

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران : جلسه هدایت تحصیلی روز سه شنبه96/04/20 در كانون ابوذر منطقه 17 برگزار گردید.

تاكید بر شناسایی استعداد ها در هدایت تحصیلی

در این جلسه كریمی معاون پرورشی و فرهنگی اداره كل شهر تهران، رحمانی رئیس اداره مشاوره  آموزش و پرورش شهر تهران ، حاجی سلطانی مدیر منطقه 17 ، اعضای شورای معاونین منطقه و مدیران مدارس متوسطه اول و مشاوران مدارس حضور داشتند .

در ابتدا حاجی سلطانی مدیر منطقه 17 ضمن خیر مقدم  به حاضرین در ارتباط با تغییر نگرش بین اولیاء و دانش آموزان با تاكید بر امر هدایت تحصیلی مطالبی را ارائه كردو گفت: هدایت تحصیلی یك مسئله فراگیر و ملی بوده و می بایست در امر هدایت تحصیلی توازن بین عوامل تاثیر گذار از جمله نیاز اجتماع و نیز بستر های لازم در این امر در نظر گرفته شود .

كریمی معاون پرورشی  ضمن اشاره به بحث شناسایی استعداد ها و علایق به مصداق آیه قران كریم كه ما انسان در گونه های متفاوت  آفریدیم اشاره بر اهمیت بر تفاوت های فرد را داشته و زمینه فرایند هدایت تحصیلی را  را باهتمام ویزه و مواردی  چون ؛ شناسایی  استعداد ها ، انتخاب آزادانه و عالمانه، رشد و توسعه متوازن را تاكید نمود .

رحمانی رئیس اداره مشاوره  آموزش و پرورش شهر تهران در رابطه با هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانش آموزان پایه نهم اظهار كرد: ‌تا 15 تیر ماه سوابق تحصیلی یعنی نتایج امتحانات دانش‌آموزان به سامانه همگام که قرار است فرم‌های هدایت تحصیلی را صادر کند، منتقل شد .

وی افزود: تمام مدارس سوابق تحصیلی دانش آموزان پایه نهم را به سامانه همگام وارد می‌کنند و پس از آن فرم‌های انتخاب رشته دانش ‌آموزان به صورت منطقه‌ای و هماهنگ از طریق سامانه همگام صادر می‌شود، هر منطقه ‌ای که اعلام کند سوابق تحصیلی دانش ‌آموزان را به سامانه منتقل و ثبت کرده است می‌تواند سوابق تحصیلی و بررسی ‌های مشاوره ‌ای را با یکدیگر تلفیق کند و پس از تجزیه و تحلیل که عمدتاً سه روز زمان نیاز دارد فرم‌ های هدایت تحصیلی دانش ‌آموزان را صادر کند .

رحمانی بیان داشت: نتایج آزمون‌ های توانایی و رغبت، نظرات دانش ‌آموز، خانواده، دبیران، مشاور و سوابق تحصیلی در فرم شماره 6 لحاظ شده که آن را به یک فرم جامع تبدیل کرده است و مشاور براساس آن‌ ها به دانش ‌آموز توصیه می ‌کند، کدام رشته را انتخاب کند .

وی هم چنین با توجه به جو حاکم در جامعه و موجی که ایجاد شده، رغبت دانش آموزان به سمت رشته‌ های خاص است، عنوان کرد: ظرفیت‌ رشته ‌ها نیز محدود است و مناطق باید در ارتباط با ثبت ‌نام رشته ‌ها و زمینه ‌های تحصیلی برنامه‌ ریزی داشته باشند بنابراین تمام مناطق باید ظرفیت‌ های خود را در هر رشته اعلام کنند به عنوان مثال در رشته ریاضی حداکثر ظرفیت باید اعلام و در سامانه همگام بارگذاری شود

رئیس اداره مشاوره آموزش ‌و پرورش شهرتهران گفت: فرم شماره 7 صرفاً عملکرد تحصیلی دانش ‌آموز در پایه‌های هفتم، هشتم و نهم را بررسی می‌کند که ضرایب نمرات در پایه‌های هفتم و هشتم، یک و در پایه نهم، سه است. در فرم شماره 7 به دانش‌آموز در هر رشته‌ امتیازی داده شده است و تفاوت آن با فرم شماره 6 این است که صرفاً عملکرد تحصیلی را بررسی می‌کند و براساس ظرفیت مناطق بالاترین امتیازها در هر رشته‌ برای ثبت ‌نام در اولویت هستند .

رحمانی با اشاره به اینکه دانش ‌آموزان براساس امتیازات کسب شده در اولویت قرار دارند، گفت: دانش ‌آموزان در 4 اولویت «الف»، «ب»، «ج» و «د» قرار می‌ گیرند. در اولویت «الف» افرادی هستند که براساس ظرفیت اعلام شده در اولویت قرار دارند و باید حتماً در آن رشته ثبت ‌نام شوند و اولویت « ب» در رتبه دوم قرار دارد پس از آن نیز سایر اواولویت‌ ها قرار دارند؛ دانش ‌آموزان باید بر اساس زمان‌ بندی تعیین شده برای ثبت ‌نام به مدارس مراجعه کنند .

وی ادامه داد:‌ تعدادی از دانش ‌آموزان نیز اولویتی را کسب نمی ‌کنند چون حد نصاب نمره را نیاورده ‌اند، طبق آئین نامه، اگر دانش ‌آموزی می ‌خواهد در رشته تجربی تحصیل کند باید نمره علوم تجربی 14 و ریاضی 13 و در رشته ریاضی نیز نمره ریاضی 14 و علوم 13 را کسب کرده باشد، اگر دانش‌آموز اصرار دارد که به رشته‌ ای خاص برود باید در امتحان تعیین رشته که در شهریور ماه برگزار می‌شود شرکت کند اما باید توجه داشته باشد در صورت حدنصاب نمره دیگر نمی ‌تواند مدرسه را خودش تعیین کند و باید به مدرسه ‌ای که ما اعلام می‌کنیم، برای ثبت‌نام مراجعه کند .

رحمانی گفت :‌ امسال هدایت تحصیلی با سال گذشته تفاوت‌هایی را دارند به گونه ‌ای که این روند به صورت آنلاین در سامانه همگام انجام می‌شود البته چون سال اول بود و هم زمان تمام دانش ‌آموزان پایه نهم کشور وارد این سامانه شده و آزمون دادند، مشاوران مدارس با مشکلاتی مواجه شدند که در سال آینده این مشکلات کمتر خواهد شد.

منبع: پایگاه جامع اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش

مرکز یادگیری سایت تبیان، تنظیم: زینب شاه مرادی