گزارش دوازدهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی موسسه فرهنگی اطلاع رسانی تبیان و دانشگاه شهید بهشتی
ثبت نام دوازدهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی از 13 آبان ماه سال 1395 مصادف با روز دانش آموز آغاز شد و تا پایان بهمن ماه ادامه داشت که در این مدت بیش از 8000 دانش آموز ثبت نام کردند پس از داوری مرحله اول براساس تکالیف و گزارش های ارسالی دانش آموزان و برگزاری جشنواره استان اصفهان حدود 6000 دانش آموز، در قالب 1500 گروه، از مدارس و پژوهش سراهای دانش آموزی سراسر کشور انتخاب شده اند و به جشنواره کشوری دعوت شده اند.
مراسم دوازدهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی در تاریخ 14 و 15 اردیبهشت ماه سال 1396 در دانشگاه شهید بهشتی تهران با حضور 6000 دانش آموز به همراه دبیران راهنمایشان در قالب 1500 گروه از 20 استان کشور در سه بخش سمینارهای علمی، غرفه های نمایشگاهی و مسابقات دانش آموزی برگزار شد.
گسترش فرهنگ پژوهشگری در بین دانش آموزان، ایجاد زمینههای ظهور خلاقیت و توانایی های بالقوه دانش آموزان، ارایه و عرضه دستاوردهای پژوهشی و فناوری آینده سازان ایران اسلامی، توسعه همكاریها و مبادلات علمی و فنی مراكز پژوهشی و دستگاههای اجرایی، ایجاد انگیزه برای بالا بردن سطح علمی جهت تولید علم و جنبش نرم افزاری، افزایش حساسیت جامعه نسبت به پژوهش و متجلی كردن نتایج آن و تبیین نقش و اهمیت بالای تفكر و پژوهش، از اهداف برگزاری این جشنواره است.
دانش آموزان در قالب 620 گروه در بخش سمینارهای علمی در گرایش های مختلفی همچون فنی و مهندسی، علوم پایه (فیزیک، شیمی ، ریاضی) ، علوم زیستی و پزشکی، نانو، هنر و معماری، علوم انسانی و اسلامی، نجوم، زیست فناوری و علوم کامپیوتر پروژه های تحقیقاتی خود را ارئه داده اند.
در بخش مسابقات علمی حدود 550 گروه دانش آموزی در مسابقاتی همچون سازه ماکارونی (راندمانی، فشاری، هدفمند) ،سازه بالسایی، هوافضا (راکت آبی، گلایدر، هاورکرافت)، مکاسیستم، ماشین های کمیکار (ماشین هایی با سوخت شیمایی)، ایده های برگرفته از طبیعت، ابرحباب، چالش برنامه نویسی، فوتومیکروگراف، رباتیک (مسیریاب، جنگجو، نمایشی، همکار، آتش نشان)، چالش برنامه نویسی برگزار شد.
در بخش غرفه های نمایشگاهی حدود 330 گروه در گرایش های فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم اجتماعی و انسانی، ریاضی و اقتصادی، علوم زیستی و پزشکی، معارف اسلامی، هنر و معماری، زیست فناوری، نانو و علوم کامپیوتر دستاوردها و تلاش های یک ساله خود را ارائه داده اند.
همچنین امسال پنجمین دوره مسابقات کاپ فیزیک ایران (کفا) با همکاری دانشگاه شریف به دو زبان فارسی و انگلیسی برگزار شد.
مسابقات بازی سازی در دو گرایش، بازی سازی با کامپیوتر شخصی و تلفن همراه با همکاری بنیاد ملی بازی های رایانه ای هم همزمان با این رخداد پژوهشی صورت پذیرفت.
این جشنواره با حمایت و همکاری بسیار مناسب مؤسسات و نهادهای مرتبط برگزار شد که قطعاً همکاری و حمایت آن ها در برگزاری هر چه بهتر این جشنواره نقش به سزایی داشته است.
• اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان
• معاونت فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره برداری مترو تهران
• مادیران (شرکت صنایع ماشین های اداری ایران)
• ستاد توسعه زیست فناوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
• وزارت نیرو (شرکت برق منطقه ای تهران و شرکت آب و فاضلاب تهران)
• بنیاد ملی بازی های رایانه ای
• شرکت برق منطقه ای تهران و شرکت آب و فاضلاب تهران وزارت نیرو
• شرکت فرهنگی انتشاراتی مبتکران
دوازدهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان، از صبح روز پنجشنبه چهاردهم اردیبهشت ماه با حضور علیرضا مهدوی شاهرودی مشاور و مدیر روابط عمومی استانداری تهران، به مدت ۲ روز، آغاز به کار کرد.
گروه های دانش آموزی در بخش غرفه های نمایشگاهی در 5 طبقه در قالب 100 غرفه در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی، غرفه های خود را آماده کردند و شروع به ارائه و معرفی پروژ ه های خود برای هیات داوران و بازدیدکنندگان عموم کردند.
در بخش سمینارهای علمی دانش آموزان در 30 کلاس دانشکده اقتصاد به صورت موازی پروژه های تحقیقاتی خود را برای داوران ارائه کردند و از ارائه دیگر پروژه ها نیز بهره بردند.
مسابقات نیز در گرایش های مختلف از صبح روز پنج شنبه در مکان های مختلف دانشگاه آغاز شد.
مسابقات روباتیک در لیگ های مسیریاب، جنگجو، آتش نشان، همکار و نمایشی در دانشکده هنر و معماری دانشگاه اقتصاد با حضور 15 تیم دانش آموزی برگزار شد.
مسابقات سازه (ماکارونی و بالسایی) در گرایش های راندمانی، فشاری و هدفمند با حضور 130 گروه دانش آموزی در سالن شهید بهشتی دانشکده اقتصاد برگزار شد.
مسابقات هوافضا در فضای باز دانشگاه با شرکت 165 گروه و سایر مسابقات همچون برنامه نویسی، فتومیکروگراف، ابرحباب، ماشین های کمیکار، مکاسیستم و ... در فضا و سالن های جنبی جشنواره در طی این دو روز برگزار شد.
در نهایت پس از دو روز برگزاری باشکوه جشنواره، مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان، ساعت 16 عصر جمعه پانزدهم اردیبهشت ماه و با حضور حجت الاسلام و المسلمین آقامیری؛ مدیر عامل موسسه تبیان، آقای دکتر آقامیری رئیس محترم دانشکده مهندسی هسته ای دانشگاه اقتصاد همراه با جمعی از مسئولین موسسه تبیان و با حضور گسترده و چشمگیر دانش آموزان و اولیا و مربیان در تالار ابوریحان مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد.
در ابتدا حجت الاسلام و المسلمین آقای آقامیری مدیرعامل محترم موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان در خصوص اهداف و رسالت های اصلی موسسه تبیان و همچنین بخش مرکز یادگیری در اجرای این جشنواره مطالبی را مطرح کردند و از همه همکاران و حامیان محترم تشکر کردند. ایشان با دعوت از تمامی دانش آموزان برای تعامل بیشتر با سایت تبیان و شبکه اجتماعی تبیان گفت: هدف موسسه تبیان ایجاد بستر مناسب ایرانی و اسلامی برای خانواده ها در فضای مجازی می باشد.
سپس جناب آقای دکتر آقامیری عضو محترم هیات علمی دانشکده مهندسی هسته ای از ارایه و عرضه مناسب دستاوردهای پژوهشی و فناوری آینده سازان ایران اسلامی در این جشنواره بسیار ابراز خرسندی کردند و همچنین توسعه همكاریها و مبادلات علمی و فنی مراكز علمی پژوهشی و دستگاههای اجرایی را لازم دانستند.
در ادامه الناز فطیر خورانی؛ دبیر دوازدهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان گفت: طرح پروژه های دانش آموزی تبیان در راستای گسترش فرهنگ تحقیق و پژوهش از طریق هدایت و مشاوره اینترنتی سایت تبیان از سال 1381 آغاز شده و هر ساله ثبت نام جشنواره از 13 آبان مصادف با روز دانش آموز آغاز خواهد شد و تا بهمن ماه ادامه خواهد داد.
وی با بیان این كه بین 80 تا 90 درصد هدایت دانش آموزان به صورت مجازی بوده، افزود: در این مدت راهنمایی های حضوری در مدارس نیز داشتیم و پس از داوری مرحله اول كه در اسفند ماه برگزار شد، شش هزار نفر به جشنواره راه یافتند.
مدیر مركز یادگیری موسسه تبیان همچنین گفت: با توجه به حجم زیاد ثبت نام در برخی استان ها، جشنواره استانی پروژه های دانش آموزی را در استان اصفهان برگزار كردیم و نفرات برتر به بخش جشنواره تهران راه یافتند. و در نهایت ایشان از کلیه مسئولین، حامیان و همکاران اجرایی جهت برگزاری این جشنواره تشکر کرد.
در کنار سخنرانی ها آزمایش های علمی مهیج، کلیپ های دانش آموزی و سرودهای مناسبتی برگزار شد.
در اختتامیه جشنواره دوازدهم، پروژه های دانش آموزی با پخش فیلمی کوتاه با موضوع تکریم والدین و همچنین نماآهنگی از جشنواره امسال (جشنواره، خدا هست) ، فضایی هیجان انگیز و هدفمند برای حاضرین ایجاد شد و در پایان این مراسم به 130 گروه برگزیده دانش آموزی کارت هدیه 5 میلیون ریالی همراه با تندیس و لوح تقدیر اهدا شد.
امسال همزمان با برگزاری این جشنواره نخستین جشنواره هنر و خلاقیت با ارائه 1100 اثر هنری با موضوع من، هنر ایران به تفکیک در سه بخش 600 اثر طراحی و نقاشی، 320 اثر حجمی و کاردستی و 180 اثر زیبانویسی در نخستین جشنواره ملی و هنر و خلاقیت نمایش داده شد.
در نهایت پس از رای بازدید کنندگان و داوری نهایی در مراسم اختتامیه اولین جشنواره هنر و خلاقیت که در ساعت 11 روز جمعه 15 اردیبهشت ماه در تالار علامه طباطبایی مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی به 30 اثر برتر به لوح تقدیر و جوایز نفیسی اهدا شد.
گروه های تقدیری، مقام های دوم و سوم نیز از طریق سایت تبیان معرفی شده اند.
گزارش امور تبلیغات و خبری و رسانه ای یازدهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی
در جهت اطلاع رسانی هر چه بهتر و موثرتر و برگزاری مطلوب دوازدهمین دوره جشنواره پروژه های دانش آموزی، با عنایت به فرصت ها و امکانات موجود تلاش شد تا تبلیغات و اطلاع رسانی جامعی صورت پذیرد.
به همین سبب، اقدامات زیر پیش از آغاز، در حین برگزاری و پس از اتمام جشنواره صورت پذیرفته است:
• اکران مجموعاً 30 سازه تبلیغات محیطی
• 22 بیلبورد
• سازه شهری
• سازه داخل دانشگاه شهید بهشتی
برگزاری نشست خبری، ارسال 5 عنوان خبر به خبرگزاری ها و بازخورد برگزاری جشنواره در حدود 50 سایت خبری و ارائه اخبار و بازخورد برگزاری جشنواره در روزنامه ها که مهم ترین آن ها عبارتند از:
• و ...
• ارائه بازتاب در 6 بخش خبری و گزارشی رادیو و تلویزیونی
• اخبار ساعت 18:30 شبکه پنج سیما
• برنامه دوربین هفت شبکه آموزش
• پوشش خبری و گزارشی در رادیو فرهنگ (2نوبت)