چگونه با طلاق در دوران عقد کنار بیاییم؟
در این سال ها با افزایش شوک آور آمار طلاق روبهرو شدیم. درغالب اوقات، طلاق های دوران عقد، به این دلیل روی می دهند که انتخاب افراد اشتباه بوده است؛ آنقدر اشتباه که لازم شده همسران در مدت کوتاهی از هم جدا شوند. مشکلاتی مانند مسکن، شاغل نشدن مرد، توانایی نداشتن خانواده در تهیه جهیزیه و بسیاری مسائل دیگر، از اصلی ترین دلایل طلاق در این دوران است. اما چگونه می شود از این مساله پیش گیری کرد و اگر پیش آمد چگونه با طلاق در دوران عقد کنار بیاییم و چه کار کنیم که کمتر ضربه بخوریم؟!
«اگه دقیقا از حال این روزام بخوام بگم، بیشتر بین حس تنفر و عشق درگیرم. یه روز مهدی رو میبخشم، چون حس دوست داشتن و دل تنگی میاد سراغم. یه روزم که یاد خاطرات تلخ می افتم ازش متنفر میشم و بدم میاد .ولی چیزی که بیشتر از همه داره تو این روزا اذیتم میکنه، کمبود اعتماد به نفسه. اون روزا که مهدی سر هر چیزی ازم ایراد گرفت و تحقیرم کرد، باعث شده الان تصمیمگیری برام خیلی سخت بشه.
به روی خودم نمی یارم ولی خودم و تو هر چیزی از یک آدم معمولی هم کمتر می بینم. وقتی میخوام یه چیز بخرم به خودم می گم اگه الان مهدی اینجا بود به خاطر این خریدم مسخره ام میکرد. یا وقتی میخوام جایی حرف بزنم، حس می کنم خیلی چرت و پرت حرف میزنم فقط بقیه از روی ناچاری دارن حرفم رو گوش میدن. حس میکنم کلا برخوردم، حرفام، قیافم یه مشکلی داره که تا حالا کسی روش نشده چیزی بهم بگه. تازه بعضی روزا دچار عذاب وجدان شدید میشم، از اینکه چرا یه سری رازهای زندگی شخصی خودم رو برا دیگران گفتم. همش این حس رو دارم که من توی زندگیم، همیشه دچار شکست
ازدواج نکردن یکی از شایع¬ترین اتفاق¬های بعد از طلاق است. دلیلش این است که فرد می¬ترسد دوباره با فردی که خصوصیات منفی دارد، مواجه شود و شکست بخورد
خواهم شد .با خودم روزا فکر میکنم که من چقد خلقیاتم بد بوده که یه پسر بیشتر از یک ماه نتونسته منو تحمل کنه. یعنی من واقعا چه قدر همه جوره بد و غیر قابل تحمل هستم که اون حتی نتونسته من رو دوستم داشته باشه.» این یک روایت واقعی از ذهن دختری است که در دوران عقد جدا شده است. طلاق در دوران عقد آن قدر پیچیده است که می تواند این آسیب های ذهنی را برای هر کسی به وجود بیاورد.
البته طلاق در دوران عقد، به دلیل نداشتن فرزند و مدت زمان کوتاه تر زندگی دو طرف آسیب¬های کمتری به دنبال دارد، اما تفاوت طلاق در دوران عقد، بیشتر در نوع فرآیند روانی است که این افراد طی می-کنند. نحوه¬ مواجه شدن نزدیکان با این مسئله و اختلاف¬های مالی هم پیچیده تر از طلاق بعد از عروسی است.
چرا طلاق ها در دوران عقد زیاد شدهاند؟
چند برابرشدن هزینه های تشکیل زندگی
وقتی خانوادهها میبینند حتی برای تدارک مراسم ازدواج با مشکلات مالی فراوانی روبهرو هستند، ترجیح میدهند که از همان آغاز عطای زندگی مشترک را به لقایش ببخشند و خود را درگیر مسائل مالی بیشتر نکنند.
واقعیتها متفاوت با تصورات
گاهی افراد همسری انتخاب میکنند که بعد از عقد متوجه میشوند مثل آرزوهایشان نیست. آن ها به تفاوت رفتارهای همسرشان بعد از عقد و عیب هایی که چه بسا از قبل نمی دانستند، پی میبرند .
عقدهای طولانی
عقدهای طولانی هم از جمله دلایل دیگری هست که معمولا به دلیل بالا رفتن هزینههای خرید جهیزیه و تدارک مراسم ازدواج، اتفاق میافتد. گاهی عقدهای طولانی به ازدواج ختم نمیشود.
ازدواجهای عجلهای
والدین نباید به دلیل ایجاد نشدن روابط قبل از ازدواج، بدون شناخت کافی و در کمترین مدت زمان آشنایی، به جوانان اجازه دهند، تن به ازدواج دهند و حتی فرصت گفتوگو و شناخت را در جلسات پیش از ازدواج را از فرزندان خود بگیرند. ازدواجهای عجلهای بیشتر به طلاق ختم میشوند.
آیا طلاق بگیرم؟
قبل از طلاق در دوران عقد باید به چه چیزهایی فکر کنیم و چهکار کنیم؟
فکرهایتان را بنویسید
تمام فکرهای خودتان را روی کاغذ بیاورید. تمام نارضایتیها، خواستهها، ناراحتیها و حرف هایی را که نتوانستهاید بزنید، بنویسید. نوشتن نوعی خارج شدن از محدوده¬ شخصی است و فکر کردن به راه حل های مختلف.
هزینه تصمیم مهمی را که گرفتهاید، بسنجید
آیا طلاق آخرین راه حل است؟ این که میشود از دیدگاه فرد سوم شخصی، مثلا یک مشاور به قضیه نگاه کرد تا بتواند راهحل های گوناگون را ببیند و به تردیدهای شما پاسخ دهد.
با خودتان رو راست باشید
لازم است قبل از هر چیز به این سوالات در تصمیم به این مهمی، صادقانه جواب دهید.
-چرا دراین موقعیت قرار گرفتهاید؟
-چه کارهایی وخامت اوضاع را بیشتر کرد؟
-سهم هر کدام از شما دراختلافات چهقدر است؟
-دخالت اطرافیان چهقدر نقش داشت؟
ورود به وادی توضیح دادن برای قوم و خویش، درباره¬ تصمیم خود باعث احساس سرخوردگی، ناامیدی و شکست می¬شود. این نگرش را در خود به وجود بیاورید که مسئول اصلاح و تصور برداشت¬های دیگران نیستید
-راهنمایی بگیرید
خیلیها هستند که در این دوران نیز مشکلاتی مشابه به شما داشتهاند و به مرور زمان مشکلاتشان حل شده است. از آن¬ها بپرسید. تصمیم گیرنده نهایی شما هستید. لجبازی کاری از پیش نمی برد. گاهی لازم است به تصمیم اشتباهی که گرفتهایم، اعتراف کنیم.
سرانجام تصمیم خود را ببینید
اگر تصمیمتان طلاق بود، یادتان باشد تا مدت¬ها حرف جدایی شما بین دیگران زده میشود. به این مسائل فکر نکنید و به ساختن آیندهتان فکر کنید و وقت و انرژی خود را با این حرف¬ها هدر ندهید. در مقابل سوال ها و جواب های دیگران خیلی سربسته و محترمانه بگویید که این ازدواج سرانجامی نداشته است و تصمیم گرفتهاید به دلایلی که برای خودتان روشن است، جلوی ضرر را از همین جا بگیرید.
بعد از طلاق چه طور با آن کنار بیاییم؟
چه اتفاق هایی بعد از طلاق در دوران عقد میافتد؟ مهم تر این که چگونه با این مسئله برخورد کنیم:
ترس بعد از جدایی
ازدواج نکردن یکی از شایع ترین اتفاق های بعد از طلاق است. دلیلش این است که فرد می ترسد دوباره با فردی که خصوصیات منفی دارد، مواجه شود و شکست بخورد.
افسردگی بعد از ناکامی در عشق
طبیعی است وقتی بعد از هزار امید و آرزو با کسی ازدواج کنید و در کوتاهترین زمان ممکن ناکام شوید، این احساس بسیار طبیعی است و باعث میشود که فرد به رابطه جدیدی فکر نکند. در این مورد رفتن پیش مشاور خوب برای ترمیم احساسات ناخوشایند و شروع دوباره توصیه میشود.
دچار شدن به وسواسهای احتمالی
معمولا یکی از طرفین احساس میکند به دلیل بیکفایتی و یا نقصی که خود از وجود آن خبر ندارد، همسرش او را طلاق داده است. در این مورد بهتر است تنها سهم خود را در مسئله نبینید و به همه ابعادی که منجر شده است تن به این تصمیم بدهید، فکر کنید.
احساس گناه شدید از بابت انتخاب اشتباه
گاهی افراد به خاطر احساس گناه تصمیم میگیرند که برای تسکین خود این موضوع را تا مدتی نامعلوم از دیگران پنهان کنند. یکی از روش های اشتباه دور شدن از دیگران برای نشنیدن این حرف هاست. دور شدن از همه میتواند شما را از فوایدی که در زمان داشتن رابطه با بقیه میتوانید کسب کنید، محروم کند.
سرزنش دیگران
سرزنش و قضاوت دیگران از اشتباه های شایع در این دوران است و بیشتر به این دلیل است که دیگران فکر میکنند این اتفاق بسیار زود افتاده است و دو طرف نخواسته اند تلاش کافی برای حفظ زندگی-شان بکنند. ورود به وادی توضیح دادن برای قوم و خویش، درباره¬ تصمیم خود باعث احساس سرخوردگی، ناامیدی و شکست میشود. این نگرش را در خود به وجود بیاورید که مسئول اصلاح و تصور برداشت های دیگران نیستید.
در دسترس نبودن
دور شدن از اطرافیان برای نشنیدن حرف ها روش درستی نیست و باعث احساس تنهایی میشود. در مقابل وسوسه قطع ارتباط با دیگران مقاومت کنید و سعی کنید با افرادی که کمتر اهل سرکوفت زدن هستند، رابطه برقرار کنید.
بدبینی
انتخاب یک فرد اشتباه و پی بردن به این مسئله تا آن¬جا که فرد را راضی به تصمیم مهمی چون طلاق میکند، هزینه خیلی سنگین روانی را به هر کسی وارد می کند. اما این داستان پایان همه چیز زندگی شما نیست و شروع دوباره بعد از دورهای ناراحتی و فعالیت در زمینههایی از زندگی که قبلا برای شما خوشایند بوده، دریچه تازهای را به روی شما باز میکند. شانس ازدواج مجدد زیاد است و سعی کنید به جنبههای دیگر زندگی خود نیز فکر کنید و همه چیز را سیاه و وحشتناک نبینید.منبع : مجله سپیده دانایی