تبیان، دستیار زندگی
کتاب های «تاریخ باستانی ایرانیان و شاهنامه فردوسی» و حماسه و نافرمانی؛ بررسی شاهنامه فردوسی منتشر شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

انتشار دو کتاب درباره «شاهنامه» فردوسی

کتاب‌های «تاریخ و فرهنگ باستانی ایرانیان و شاهنامه فردوسی» و «حماسه و نافرمانی؛ بررسی شاهنامه فردوسی» منتشر شد.

پیشخوان خبر تبیان

شاهنامه فردوسی

به گزارش تبیان به نقل از ایسنا، کتاب «تاریخ و فرهنگ باستانی ایرانیان و شاهنامه فردوسی» نوشته آصف خُلدانی در ۴۷۲ صفحه با شمارگان ۹۹۰ نسخه و  قیمت ۴۲هزار تومان در انتشارات ققنوس راهی بازار شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب عنوان شده است: شاهنامه، پیش از آن‌که زنده‌کننده زبان پارسی باشد، زنده‌کننده «عجم» یعنی هویت ملی و هستی سرزمین مردمانی است که در پیوند با نژاد و قومیتشان اِرانشهر، شهر ایران و ایران‌زمین نامیده می‌شود. درباره شاهنامه اگر چیزی جز این گفته شود، کم‌مهری به کسی خواهد بود که برای بزرگی ایرانیان سی‌ سال رنج و تلاش را بر خود هموار ساخت. انگیزه ما برای پرداختن به «تاریخ و فرهنگ ملی» خود روشن ساختن ویژگی‌های ما مردم ‌بس نشیب و فرازدیده و آشکار کردن هویت ملی‌مان بوده است؛ هویتی که در پاسداری از این آب و خاک همواره بُرنده‌ترین ابزار و خار چشم ستیزه‌گران با این ملت شناخته‌ شده‌ است.

همچنین کتاب «حماسه و نافرمانی: بررسی شاهنامه فردوسی» از دیک دیویس با ترجمه سهراب طاوسی در ۲۵۶ صفحه با شمارگان ۸۸۰ نسخه و قیمت ۱۵هزار تومان در نشر یادشده عرضه شده است.

همچنین کتاب «حماسه و نافرمانی: بررسی شاهنامه فردوسی» از دیک دیویس با ترجمه سهراب طاوسی در ۲۵۶ صفحه با شمارگان ۸۸۰ نسخه و قیمت ۱۵هزار تومان در نشر یادشده عرضه شده است. در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: «حماسه و نافرمانی» کتابی است در نقد متن و فرامتن شاهنامه فردوسی و پاسخی‌ است به کسانی مانند ادوارد براون، وان گرونبام و احمد شاملوی خودمان که شاهنامه را صرفا نظم می‌دانند. کتاب به خواننده می‌گوید که هرجا که منابع دست فردوسی را باز گذاشته‌اند می‌توان نبوغ روایت‌سرایی و شاعرانگی‌ وی را به حد اعجاب‌آوری دید بویژه در قسمت‌های اسطوره‌ای مانند داستان سیاوش و اسفندیار. کتاب با زبانی ساده و صریح که مشخصه مکتب نقدنویسی انگلیسی است به فرم و محتوای شاهنامه نگاه کرده و عناصر زیبایی‌شناختی هنر فردوسی را پیش روی خواننده نهاده است و البته هرجا که به گمانش رسیده عیبی دارد، آن را نیز گفته است.


منبع: ایسنا

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .