تبیان، دستیار زندگی
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اختلاس و فساد اقتصادی برای کشور نگرانی ایجاد کرده است، گفت: ریشه فساد در قوه مجریه است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ریشه فساد در قوه مجریه است

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه اختلاس و فساد اقتصادی برای کشور نگرانی ایجاد کرده است، گفت: ریشه فساد در قوه مجریه است.

بخش سیاست تبیان

ریشه فساد در قوه مجریه است

سید مصطفی میرسلیم نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شب گذشته در برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره اینکه چرا پا به عرصه رقابت‌های انتخاباتی گذاشته است، گفت: به‌دلیل روی زمین ماندن حقوق مردم وارد عرصه شدم.

وی با بیان اینکه اقدامات صورت‌گرفته در دولت‌های گذشته نتوانسته حقوق مردم را استیفا کند، ادامه داد: مسئله امروز کشور ما رکود، بیکاری، تعطیلی کارخانجات و معطل ماندن فضای کسب‌وکار است. ما برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی آمدیم.

کاندیدای دوازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: ناهنجاری‌های اقتصادی، اختلاس و فساد اقتصادی موجب نگرانی‌هایی برای کشور شده است.

وی درباره فساد اقتصادی افزود: فساد اقتصادی جامعه را درگیر کرده است، به‌نظر بنده ریشه این مفاسد به قوه مجریه برمی‌گردد. من اگر به قدرت برسم با دوستان در قوه مقننه و قضائیه با آن برخورد می‌کنم. در این دولت شاهد استفاده ابزاری از بیت‌المال هستیم. در این چند روز می‌بینیم یارانه به همه پرداخت شده در حالی که برای عده‌ای قطع شده بود.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه  مفاسد اقتصادی جدی شده  و این برازنده  نظام جمهوری اسلامی  ایران نیست، اضافه کرد:  باید  برای مقابله با آن  به‌سراغ  سرچشمه  مفاسد رفت، ریشه اصلی مفاسد اقتصادی به  قوه مجریه برمی‌گردد و پس از آن  شاهد جریان رشوه از این قوه به قوه قضائیه و زدوبند با قوه مقننه هستیم.

رکود به بالابودن هزینه تولید برمی‌گردد؛ البته مالیات‌هایی که می‌گیریم مشکل دارد. کاهش تورم برمی‌گردد به کاهش قیمت کالاهای وارداتی و کاهش قیمت نفت.

میرسلیم با تأکید بر اینکه "در صورت موفقیت من در انتخابات با قوه قضائیه همکاری خواهم کرد تا این قوه به‌طور جدی با هرگونه پیشنهاد رشوه از طرف قوه مجریه با قاطعیت برخورد کند و با هماهنگی با قوه مقننه تلاش خواهم کرد که جلوی هرگونه زدوبند را بگیرد، اظهار داشت: دولت سه سال است یارانه نقدی را به عده زیادی از مردم پرداخت نمی‌کند حال چطور شده که در این چند روز آخر تصمیم گرفته‌اند به همه  یارانه بدهند؟ این چه بدعتی است؟ این مسئله نشان می‌دهد دولت راه نادرستی را انتخاب کرده و می‌خواهد با دست‌اندازی به بیت المال خود را وجیه جلوه دهد.

وی با اعلام اینکه در چند روز اخیر مبالغی در اختیار دهیاری‌ها قرار داده‌اند و بین روستائیان شایعه کرده‌اند که "اگر به رئیس جمهور فعلی رأی ندهید  یارانه شما به مشکل برمی‌خورد" اینها روش‌های نادرستی است، تصریح کرد: در این دولت  شاهد بودیم وزرا به‌جای اینکه خود را وقف خدمت به مردم کنند درگیر مسائل شخصی خود و اداره  شرکت‌هایشان شده‌اند.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: وقتی رئیس جمهور در فروردین  اعلام می‌کند لایحه تضاد منافع را آماده کرده‌اند نشان می‌دهد که چنان چیزی رخ داده است، نیاز به لایحه نیست، رئیس جمهور اگر می‌خواست می‌توانست با وزرایی که درگیر این مسئله هستند برخورد کند. نمی‌شود  که  هم  کاسب بود و هم وزیر دولت، فکر می‌کنند راهی یافته‌اند تا کیسه‌ای برای خود  بدوزند، دولت جای کسب درآمد نیست  درحالی که متأسفانه این‌گونه شده است.

میرسلیم با بیان اینکه برخی از وزرا به خانه سفرای کشورهای خارجی رفته‌اند نه برای کار دولت، بلکه  برای راه انداختن کاسبی  خودشان و این‌گونه است که مفاسد شکل می‌گیرد، گفت: کشور رئیس جمهوری می‌خواهد که با اقتدار  با این مسائل برخورد  کند و جلوی اینها را بگیرد  و قبل از به‌کارگیری  وزرا با آنها شرط و قرار بگذارد.

وی اضافه کرد: باید به‌طور ریشه‌ای و بدون رودربایستی با مفاسد اقتصادی برخورد کرد وگرنه باز هم  شاهد این‌گونه مفاسد خواهیم بود، در حالی که هنوز اطلاعات به‌طور شفاف در اختیار مردم قرار نمی‌گیرد نزدیکان وزرا و رئیس جمهور از اطلاعاتی که در اختیارشان بوده سوء استفاده کرده‌اند.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دولت قانون شفافیت اطلاعات را اجرا نمی‌کند چون دارند به‌نفع خودشان از این اطلاعات استفاده می‌کنند در حالی که باید  تمام اطلاعات  برای مردم  شفاف شود، هنوز هم برخی الحاقیه‌های برجام  در اختیار مردم قرار نگرفته است، این‌گونه مسائل است که ما را به مشکل و انحطاط رسانده است و این کارها درست نیست، قول و قرارهایشان هم فایده ندارد  وقتی در 4 سال کاری نکردند در آینده هم کاری نخواهند کرد.

میرسلیم شفاف‌سازی را ابتدا از خود دولت دانست و گفت: در دولت یازدهم ویژه‌خواری‌هایی صورت گرفته که باید به آن رسیدگی شود. دولتمردان باید اموال و دارایی‌های خود را صادقانه به مردم بگویند، هنوز مشخص نیست 16 میلیون دلار پول فروش نفت کجاست! دولت باید این مطالب را با شفافیت به مردم بگوید.

وی سهم اعظم قاچاق کالا را از مبادی اصلی کشور دانست و تصریح کرد: برخی از وزرا و خویشاوندان آنها دستشان در قاچاق کالاست و چون به این امر رسیدگی نشده به‌صورت شبکه‌ای در آمده است. قاچاق کالا اشتغال را از بین می‌برد. این شکل از دولت‌داری دیگر به درد نمی‌خورد پس باید افراد پاک روی کار بیایند.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: عدم اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه‌ها موجب قاچاق سوخت از کشور شده، اگر قیمت سوخت بالا برود دیگر قاچاق سوخت صورت نمی‌گیرد.

میرسلیم بزرگ‌ترین مشکل نظام بانکی را وجود ربا در این نظام دانست و گفت: برخی با کلاه شرعی دست به رباخواری می‌زنند که این جنگ با خداست. اینها اقتصاد کشور را فلج می‌کند، بانک مرکزی باید برخورد کند اما خودش درگیر موضوع است و ذی‌نفع هستند.

وی درباره  نقدینگی در کشور اضافه کرد: نقدینگی باید صرف تولید شود اما با این وضع اگر از رکود خارج شویم اقتصاد کشور با یک تورم مخرب روبه‌رو می‌شود. نقدینگی باید برای تولید به کار برود. جامعه گرفتار دلال‌بازی و واسطه‌گرایی‌هایی شده که مانند زالو به جان ملت افتاده است.

میرسلیم  رکود تورمی را یک بیماری اقتصادی دانست و اظهار داشت: رکود به بالابودن هزینه تولید برمی‌گردد؛ البته مالیات‌هایی که می‌گیریم مشکل دارد. کاهش تورم برمی‌گردد به کاهش قیمت کالاهای وارداتی و کاهش قیمت نفت.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مسکن ارزان را برای کم‌درآمد‌ها از مهم‌ترین برنامه‌های دولت آینده دانست و خاطرنشان کرد: مسکن ارزان به‌معنای مسکن بی‌کیفیت نیست بلکه دولت باید زمین ارزان را برای ساخت مسکن درست در اختیار مردم بگذارد.
منبع : خبرگزاری تسنیم

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .