عارف: نامزد نهایی شورا روحانی است
جلسه شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان به ریاست محمدرضا عارف و با حضور رسانه های همسو برگزار شد.
بخش سیاست تبیان
محمدرضا عارف رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در این نشست گفت: گفتمان اصلاحات بهعنوان یک گفتمان اصیل که در صحنههای انقلاب و در صحنههای سیاسی مورد اقبال بود، در دهه ۹۰ رویکرد جدیدی را در نظر گرفت که براساس واقعیـتها و توجه بیشتر از گذشته به منافع ملی بود.
وی ادامه داد: ما با رویکرد جدید در انتخابات ۹۲ شرکت کردیم و کاندیدای ما در روزهای آخر به نفع آقای روحانی کنار کشید و نتیجهای ارزشمند در گام اول گرفتیم که از همان روزهای حادثه ۲۴ خرداد استمرار این رویکرد در دستور کار قرار گرفت؛ یعنی راهبرد ما حمایت از آقای روحانی شد و هدفگذاری دوم، اسفند ۹۴ بود که در این مسیر گام دوم را بهتر از گام اول برداشتیم.
عارف با بیان اینکه دستاورد گام دوم، تشکیل شورای عالی سیاستگذاری برای فرماندهی این جریان بود، گفت: نتیجه آن انتخابات سال ۹۴ بود و استمرار این رویکرد در گام سوم انتخابات اردیبهشت ۹۶ است.
وی اظهار داشت: چندین ماه ارزیابی و آسیبشناسی عملکرد شورای عالی سیاستگذاری در دستور کار قرار گرفت و ادامه کار این شورا برای راهبردی جریان اصلاحات به تصویب رسید.
ستاد آقای روحانی ماموریتش انتخابات ریاست جمهوری است و ما ممکن است در استانها ما با آقای روحانی یک ستاد داشته باشیم و یک ستاد مستقل هم برای شورای عالی و اکثراً استانها به این شکل است که در یک ستاد هم دولت و هم حامیان دولت باشند.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان گفت: با تحلیل دولت روحانی به این نتیجه رسیدیم که از ادامه فعالیت دولت یازدهم حمایت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در دو ماهه گذشته، ابتدا در هیاترئیسه شورای عالی با آقای روحانی دیدار و بحثهای خوبی داشتیم و بعد با نماینده یا نمایندگان ایشان دیدار داشتیم و در نهایت کمیته سه نفره از شورا مامور شد با نمایندگان روحانی بحث و در مورد اشتراکات به نقطه اشتراک برسیم.
عارف گفت: امشب جلسه فوقالعاده شورای عالی را داشتیم و در هفته گذشته بحث نامزد جریان اصلاحات مطرح بود اما ابهاماتی وجود داشت تا در این جلسه این مباحث بررسی شود.
وی اظهار داشت: در جلسه امروز همه اعضا حضور داشتند که همه نقطه نظرات خود را مطرح کردند و در نهایت رایگیری بهعمل آمد که آقای روحانی به اتفاق آرا نامزد جریان اصلاحات شد.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان گفت: فراکسیون امید، فردا با آقای روحانی جلسه خواهد داشت و بعدازظهر هم جلسه شورای استانها را خواهیم داشت تا درباره چگونگی فعالیت در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای سال ۹۶ تصمیمگیری کنیم هرچند که تا زمان تبلیغات قانونی کاری نخواهیم کرد اما زمینهها را ایجاد خواهیم کرد.
وی درباره نامزد «پوششی» جریان اصلاحات عنوان داشت: بیشک ما نمیتوانیم هیچ فردی را از نامزد شدن در انتخابات بازداریم، چرا که حتی نزدیکترین دوستان ما هم اگر خود را صالح و توانمند بدانند کاندیدا میشوند.
عارف گفت: عدهای از دوستان نظرشان این است که ما نباید کاندیدا داشته باشیم، اما در مقابل گروهی دیگر میگویند که جریان اصلاحات بزرگ است و ما باید چهره معرفی کنیم.
وی افزود: در جلسه امروز در این باره تصمیمگیری نکردیم و قبل از ثبتنام نامزدها نظر شورای عالی سیاستگذاری را درباره نامزد پوششی به طور رسمی اعلام خواهیم کرد.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تاکید کرد: ما رویکردی را از سال ۹۲ بر مبنای مسئولیتپذیری آغاز کردیم تا بر اساس خرد جمعی عمل کنیم.
وی تصریح کرد: مرجع تصمیمگیریکننده در جریان اصلاحات، شورای عالی است که نظر این شورا حضور در جریان انتخابات با یک نامزد است.
عارف در مورد تدابیر اصلاحطلبان در قبال تخریبها علیه روحانی گفت: البته ما به این تخریبها عادت کردهایم و یاد ندارم که انتخاباتی برگزار شده باشد و ما مورد تخریب قرار نگرفته باشیم، حتی در انتخابات گذشته به «لیست انگلیسی» متهم شدیم، اما ما قصد داریم برنامههای خود را مطرح کنیم و سعی داریم درباره دستاوردهای دولت روحانی در سخنرانیها مردم را آگاه کنیم، هرچند که ما نقدهای جدی به دولت داریم و امیدواریم با طرح نقدها کارایی ما بیشتر شود.
وی درباره ستادهای انتخاباتی روحانی اظهار داشت: ماموریت ستاد آقای روحانی ماموریتش انتخابات ریاست جمهوری است و ما ممکن است در استانها ما با آقای روحانی یک ستاد داشته باشیم و یک ستاد مستقل هم برای شورای عالی و اکثراً استانها به این شکل است که در یک ستاد هم دولت و هم حامیان دولت باشند.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان گفت: سناریوی دیگر این است که دو ستاد جدا اما مشترک با هم همکاری کنند، اما بنظرم باید این مساله را به عهده خود شوراها بگذاریم. در شهر تهران احتمالا یک ستاد بزنیم و ستاد روحانی و اصلاحطلبان در شهر تهران یکی خواهد بود که در این ستاد هم اعضای شورای عالی سیاستگذاری هم نمایندگانی از فراکسیون امید و هم اعضای ستاد روحانی خواهند بود.
عارف در بخش دیگری از سخنانش گفت: توقع ما این است که رسانه ملی واقعاً ملی باقی بماند، از این رو از آنها توقع داریم که عملکرد یک سویه خود را در عرصههای سیاسی قبل حتی انتخابات ۹۲ و یا حتی شبهای ۹۴ بازنگری کنند.
وی اضافه کرد: رسانه ملی باید در جایگاه منافع ملی عمل کند و به سمت یک جریان میل پیدا نکند و اگر هم چنین میلی پیدا کنند مردم در انتخابات پاسخ آنها را خواهند داد.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان درباره نقدهای این شورا به دولت یازدهم گفت: راهبرد ما نقد منصفانه است و هرگز به سمت تخریب نمیرویم، چرا که ما دولت در دست داشتهایم و مشکلات را میدانیم و بنا نداریم «از دور بگوییم لنگش کن» بلکه میخواهیم نقد درون گروهی و موثر باشد.منبع :خبرگزاری فارس