دستگاه قضایی نیار به وکلای خبره دارد
رئیس دادگستری کل گلستان بابیان اینکه دستگاه قضایی به وکلای خبره نیاز دارد، گفت: امروز پروندههای قضایی زیادی در استان در دست دادرسی است که از ظرفیت وکلا می توان برای کاهش زمان رسیدگی آنها استفاده کرد.
بخش حقوق تبیان
هادی هاشمیان در آیین بزرگداشت استقلال کانون وکلای دادگستری و یازدهمین دوره تحلیف کارآموزان وکالت استان گلستان درگرگان اظهار داشت: وکلا میتوانند در کاهش ورودی پروندهها به دادسرا نقش داشته و رسیدگی به پروندههایی که دارای وکیل منصفه است برای قضات راحتتر می باشد.
به گفته وی؛ وکیل با دانش، یاری دهنده قاضی بوده و در امر دادرسی میتواند به اتخاذ تصمیم و حکم عادلانه کمک کند.
وی با اشاره به اینکه وکلا بخشی از خانواده دستکاه قضایی بشمار میروند، گفت،: وکیل و قاضی دارای نقاط مشترکی همچون تقوا، دانش و آگاهی، اصالت در میان مردم و دقت در دادرسی هستند. هاشمیان افزود: در استان گلستان تلاش کرده ایم که میزان پروندههای را در دادسرا کاهش دهیم.
وی همچنین با یادآوری اینکه نسبت به مشکلات دادرسی در استان آسیب شناسی همهجانبه داشته باشیم، افزود: در این راستا باید وکلا نسبت به نقاط مشترک با قضات بیندیشند و با احصاء انحرافات راه مناسبی برای کاهش آن اتخاذ کنند.
وی همچنین با یادآوری اینکه نسبت به مشکلات دادرسی در استان آسیب شناسی همهجانبه داشته باشیم، افزود: در این راستا باید وکلا نسبت به نقاط مشترک با قضات بیندیشند و با احصاء انحرافات راه مناسبی برای کاهش آن اتخاذ کنند.
حمیدرضا مومن، عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گلستان نیز گفت که کانون وکلای استان یک نهاد صنفی نیست و اصل استقلال کانون وکلا جزو نخستین اصول اولیه برای این نهاد بشمار میرود.
وی با بیان اینکه وکیل بیکار خسارت جبران ناپذیری را به جامعه وارد میکند، افزود: داشتن استقلال به معنای زیاده خواهی یا مقابله نبوده و نخواهد بود.
مومن استقلال وکلا را لازمه برقراری عدالت برشمرد و گفت: 584 نفر کارآموز برای وکالت پایه یک در سطح استان وجود دارد. وی یادآور شد: تاکنون در استان 638 پروانه وکالت صادر شده است.
وکیل باید اخلاق حرفه ای را رعایت کند
مومن افزود: ما باید اخلاق حرفه ای را رعایت کنیم وکالت یک کار تجارتی نیست و وظیفه ما احقاق حق است.
وی بر نقش اخلاق در تعهدات مدنی تاکید کرد و گفت: اگر اخلاق را رعایت نکنیم مخالفان استقلال ما را قبول نخواهند کرد و نباید بهانه ای از این نظر به آنان بدهیم.
وی با بیان اینکه وکلا در امنیت قضایی می توانند نقش مهمی ایفا کنند، افزود: امروز وکیل مستقل نداشته باشیم دادرسی عادلانه نخواهیم داشت.
نخستین مجموعه وکلا سال 1309 در کشور شکل گرفت و در سال 1315 وزارت دادگستری دفتری مستقل برای آن در نظر گرفت.
در سال 1331 لایحه قانونی استقلال وکلا تهیه شد که در آن زمان 25 ماده داشت،در دوران مصدق و در سال 1330 این لایحه مصوب شد.
منبع: ایرنا