قبل از کاشت مو بخوانید
با اینکه کاشت موی موفقیت آمیز می تواند زندگی شما را به طور کامل تغییر دهد، اما نکات زیادی وجود دارد که باید آن ها را مدنظر داشته باشید. تمامی این موارد می تواند بر روی تصمیم گیری شما در مورد نوع درمانی که انتخاب می کنید تاثیر بگذارد. قبل از اینکه بخواهید گزینه درمانی خود را انتخاب کنید، بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت نمایید و در مورد بهترین گزینه های موجود برای مقابله با ریزش مو صحبت کنید.
بخش سلامت تبیان
شاید بتوان گفت رایج ترین دلیل ریزش مو مواردی همچون پیری، ژنتیک و تغییر در هورمون های بدن است. فرآیندهای زیبایی، بیماری ها و داروها نیز می توانند به نازک شدن مو بیانجامند.
با اینکه برخی از انواع نازک شدن مو همچون مواردی که به خاطر فرآیندهای زیبایی خاصی ایجاد می شود موقتی است، اما برخی دیگر نیز دائمی و غیر قابل بازگشت هستند. به همین خاطر باید نشانه های ریزش مو را بشناسید تا بدانید این ریزش از چه نوعی است و چه کاری می توان برای بهبود شرایط انجام داد.
ریزش موی الگوی مردانه که به عنوان طاسی از آن یاد می شود به عنوان ریزش مو یا عقب رفتن خط مو در بالا و جلوی سر تعریف شده است. این شرایط معمولا ارثی است.
بیشتر اوقات، افرادی که ریزش مو را تجربه می کنند سالم هستند و به ندرت به خاطر بیماری است. این نوع ریزش معمولا در ابتدا به صورت نازک شدن مو ظاهر می شود و همین امر باعث ایجاد ناراحتی و پریشانی می گردد. این شرایط ممکن است به از دست رفتن اعتماد به نفس یا ایجاد افسردگی نیز منجر گردد.
با کمک محصولاتی همچون ماینوکسیدیل، داروهای گیاهی، داروهای خوراکی یا تکنیک های جراحی می توان به طور قابل ملاحظه ای فرآیند ریزش مو را کم کرد و یا حتی آن را متوقف ساخت.
عمل کاشت مو چیست؟
جراحی کاشت مو HairTransplant، فرآیندی است که در آن از موهای موجود در سر به عنوان ناحیه دهنده استفاده می شود. در چنین شرایطی موها را به ناحیه ای که ریزش در آن اتفاق افتاده است منتقل می کنند. این موضوع بدین معنی است که برای داشتن یک جراحی موفقیت آمیز افراد باید موهایی را در پشت و اطراف سر خود داشته باشند تا به عنوان دهنده مو از آن استفاده شود. برای بیشتر مردان، ناحیه دهنده مو همچنان رشد خواهد کرد و تحت تاثیر این فرآیند قرار نمی گیرد.
از آنجایی که کاشت مو طاسی را درمان نمی کند، نمی تواند از ریزش های بعدی مو جلوگیری نماید
این عمل جراحی معمولا یک روش سرپایی یک روزه است که از بی حسی موضعی استفاده می شود.
در طول این فرآیند، مو و فولیکول های آن با کمک چاقوی کوچک جراحی منتقل می شود. پس از پیوند، بیمار برش های متعددی با موهای کوتاه خواهد داشت.
این فرآیند چگونه کار می کند؟
اگرچه بافت از منطقه دهنده به منطقه گیرنده انتقال داده می شود، اما همانند سایر بافت های خارجی پس زده نخواهد شد. با این حال در بیشتر موارد بیمار به چند جراحی نیاز دارد تا بتواند فرآیند گرفتن را به خوبی انجام دهد.
از آنجایی که کاشت مو طاسی را درمان نمی کند، نمی تواند از ریزش های بعدی مو جلوگیری نماید. الگوی طاسی مردانه اغلب شرایط مستمری است و برای اینکه بتوان از سرعت پیشرفت آن کم کرد، باید کاشت مو به همراه سایر درمان ها انجام شود.
اینکه کاشت مو موثر واقع گردد یا نه، به انتظارات فردی و شرایط موجود بستگی دارد. برای اینکه بعد از انجام این فرآیند، موها شروع به رشد کنند و ناحیه مورد نظر را بپوشانند ، به بیش از 9 ماه زمان نیاز خواهید داشت. ناحیه دهنده باید در برگیرنده موهای ضخیم و حجیمی باشد. حتی بعد از کاشت موی موفقیت آمیز، ناحیه گیرنده همانند قبل پر نمی شود.
عوارض جانبی کاشت مو چیست؟
جراحی کاشت مو یک فرایند سخت و دشوار نیست. با این حال همانند سایر جراحی ها، عوارض جانبی دارد. اگرچه این عوارض اندک و کوتاه مدت است، اما باز هم بهتر است قبل از جراحی با آنها آشنا شوید. در ادامه لیستی از عوارض جانبی این عمل آمده است:
سردرد: این شرایط کوتاه مدت و معمولا بی خطر است. سردرد اغلب نتیجه فرآیند کاشت است که در طول جراحی اتفاق می افتد. به ندرت استفاده از مسکن نیاز خواهد بود، اما در برخی از موارد باید چند روز مصرف گردد.
نازک شدن مو: شوک از دست دادن مو در بیشتر جراحی های کاشت مو رخ می دهد و معمولا موقتی است. همچنین ممکن است نواحی و نقاطی از سر دچار طاسی شود. ضخامت موها بعد از چند ماه دوباره باز می گردد. با این حال باید در نظر داشته باشید که ناحیه دهنده همانند روزهای قبل حجیم و پرپشت نخواهد بود.
بیشتر جراحی ها موفقیت آمیز هستند و اکثریت قریب به اتفاق افراد در مدت 6 تا 9 ماه بعد از جراحی شاهد رشد 60 درصدی موهای خود خواهند بود
تورم: تورم ممکن است در اطراف پیشانی و چشم فرد ایجاد شود، اما بعد از چند روز بهبود خواهد یافت. پزشک ممکن است داروهایی را برای کاهش تورم تجویز کند.
ایجاد زخم: این موضوع اغلب زمانی رخ می دهد که استعداد ژنتیکی برای ایجاد زخم در بدن داشته باشید. اگر زخم ایجاد شده حاد بود، کاشت موی بعدی ممکن است برای پنهان کردن آن نیاز باشد.
خارش: خارش یکی دیگر از عوارضی است که بعد از کاشت مو دیده می شود. این مورد بیشتر از چند روز نباید طول بکشد. شستن موها به صورت مکرر می تواند مشکل را حل کند.
عفونت: از آنجایی که بیمار برای جلوگیری از عفونت آنتی بیوتیک دریافت می کند، این موضوع به ندرت رخ خواهد داد. با این حال اگر عفونتی داشتید، بهتر است با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.
کیست: کیست معمولا به ندرت ایجاد می شود و ممکن است در ناحیه گیرنده برای چند روز ظاهر گردد.
بعد از جراحی چه انتظاراتی باید داشته باشیم؟
قبل از اینکه موی بیمار شروع به رشد کند، ممکن است 3 تا 4 ماه زمان نیاز باشد. در برخی از موارد این مدت طولانی تر می شود. ممکن است موها به طور ناگهانی بریزند که این موضوع موقتی است.
بیشتر جراحی ها موفقیت آمیز هستند و اکثریت قریب به اتفاق افراد در مدت 6 تا 9 ماه بعد از جراحی شاهد رشد 60 درصدی موهای خود خواهند بود. حتی اگر زخم به صورت دائمی در پوست سر دیده شود ممکن است از بین برود و بعد از رویش مجدد مو دیده نخواهد شد.
جراح ممکن است در مورد انتظاراتی که شما دارید، با شما صحبت کند. شما نباید منتظر نتایج غیرواقعی باشید. در مورد مزایا، عوارض جانبی و نتایج جراحی با پزشک صحبت کنید
بسته به نیازها و انتظارات فردی، ممکن است به چند فرآیند جراحی نیاز داشته باشید.
با اینکه داروهای ضدالتهابی برای بیمار تجویز می شود، اما ممکن است درد و ورم در بیمار دیده شود.
چگونه یک جراح خوب انتخاب کنیم؟
نتیجه کاشت مو تنها به مشخصه های فردی بیمار بستگی ندارد. موفقیت چنین جراحی به مهارت پزشک جراح نیز بستگی دارد. در ادامه نکاتی را برای انتخاب درست جراح بیان می کنیم:
- فردی را انتخاب کنید که شناخته شده است و سایر بیماران او را توصیه کرده اند. بهتر است جراحان متعددی را مورد بررسی قرار دهید و با بیماران آن ها صحبت کنید.
- جراح ممکن است در مورد انتظاراتی که شما دارید، با شما صحبت کند. شما نباید منتظر نتایج غیرواقعی باشید. در مورد مزایا، عوارض جانبی و نتایج جراحی با پزشک صحبت کنید.
- اطمینان حاصل کنید که جراح واجد شرایط است. جراحی به مهارت های متعددی نیاز دارد. پس اطمینان حاصل کنید که پزشک موردنظر تجربه و صلاحیت کافی برای انجام کاشت مو را دارد.
- محدوده قیمت جراحی را پیدا کنید و ببینید چه قیمتی برای شما مناسب تر است.
- کلینیکی را انتخاب کنید که بیماران از آن راضی هستند. اطمینان حاصل کنید که جراح توجه خوبی به بیماران خود دارد.
منبع: مجله سلامت