نامه من به یک شهید
سال ۹۲ بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲۲ اسفند را روز «روز بزرگداشت شهدا» نامگذاری کرد تا بهطور ویژه به مقام شهدا توجه شود؛ هرساله نیز تدابیری توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران به همین مناسبت انجام میشود. امسال نیز «جشنواره ملی نامهای به یک شهید» را برگزار میکند.
روز شهید، روز پاسداشت فداکاری مجاهدان و اعلام همبستگی و عهد با شهداست و باید فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه بیشازپیش ترویج شود و هدف از برگزاری این مسابقه تلاش برای شناخت بهتر مردم نسبت بهروز شهید و تعمیق آگاهی جامعه از روز شهید است و نیز ایجاد ارتباط نزدیک و درک عمیقتر نسل جوان و دانشآموزان کشور بافرهنگ ایثار و شهادت خواهد بود.
همچنین بهرهگیری از ابتکار و اندیشههای دانشآموزان در تولید محتوای مرتبط با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و بهرهبرداری و استفاده از محتوای تولیدشده در رسانههای مختلف و در شبکههای مجازی.
جشنواره نامهای به یک شهید
محورهای جشنواره نیز به شرح زیر است:
- اخلاق و سبک زندگی شهدا
- انگیزه شهدا جهت دفاع از اسلام، انقلاب اسلامی و کشور
- انتظار شهدا از دانشآموزان
- وظایف دانشآموزان در قبال خانواده شهدا
- هر موضوع دیگری که تصور میکنید در قالب دل نوشته میتوانید با شهدا در میان بگذارید.
آغاز ثبتنام و دریافت آثار از اول بهمن ۹۵ خواهد بود و آخرینمهلت دریافت آثار و تکمیل فرم ثبتنام ۲۲ بهمن ۹۵ است که انتخاب و داوری نیز از ۲۲ بهمن لغایت ۱۰ اسفند ۹۵ انجام خواهد شد.
به آثار برتر از پایه سوم تحصیلی ۲۲ نفر و درمجموع به ۲۲۰ نفر هدایایی بهرسم یادبود تقدیم میشود و همچنین به ۲۲ نفر برگزیده نهایی هدایای ویژه تعلق میگیرد.
گفتنی است دانشآموزان کلیه مقاطع تحصیلی از پایه سوم ابتدایی تا پایه دوازدهم میتوانند در جشنواره شرکت کنند. آثار باید حداکثر در یک صفحه ۴A نگارش شود.
اولویت اول انشاء نگارش نامه به یک شهید در محیط خانواده و در اولویتهای بعدی شهدای محله و شهر است.
همچنین اگر نامه به شهیدی مینویسید که بستگان آن را میشناسید مشخصات شهید، تاریخ شهادت و محل شهادت ایشان مشخص شود. دقت کنید نام و نام خانوادگی، کد ملی، نام استان، نام شهرستان، آدرس دقیق محل سکونت دانشآموز و تلفن تماس ذکر شود.
ثبتنام و شرکت در جشنواره صرفاً بهصورت اینترنتی از طریق لینک مندرج در سایت www.isaar.ir انجام میشود.
علاقهمندان به شرکت در جشنواره میتوانند سؤالات، نظرات و پیشنهادها خود را از طریق پیامک به ۲۰۰۰۱۲۷۹ ارسال کنند.
تاریخچه روز بزرگداشت شهدا
شهادت فنا شدن انسان برای نیل به سرچشمه نور و نزدیک شدن به هستی مطلق است. شهادت عشق به وصال محبوب و معشوق در زیباترین شکل است.
۲۲ اسفندماه از سال ۱۳۹۲ در تقویم جمهوری اسلامی ایران که همزمان با سالروز تأسیس بنیاد شهید بهفرمان امام (ره) است به نام روز بزرگداشت شهدا نامگذاری شده است.
بنیاد شهید در ۲۲ اسفند سال ۱۳۵۸، بهفرمان امام (ره) تأسیس شد و دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری است و امور آن طبق مقررات و قوانین مربوط به نهادهای عمومی غیردولتی و در چهارچوب اساسنامه مصوبه و آییننامههای مربوط زیر نظر رئیسجمهور و نظارت عالیه مقام معظم رهبری اداره میشود.
احیا، حفظ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادتطلبی، زنده نگهداشتن یاد شهیدان و حفظ آثار آنان، تجلیل و تکریم از خانوادههای معظم شهیدان، جدیت در امور فرهنگی خانوادههای شاهد، خوداتکایی و قانونمند کردن ارائه خدمات به آنان و بسیج امکانات نظام بهمنظور پراکندن عطر ملکوتی شهادت در جامعه، محور فعالیتهای این نهاد مقدس است. البته سابقه اولیه این نهاد به دوران آغاز قیام امام (ره) به سال ۱۳۴۲، بازمیگردد. بعد از قیام خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ گروهی از روحانیون انقلابی و مبارز و افراد نیکوکار به دستور امام (ره) مأموریت یافتند تا به خانوادههای شهدا رسیدگی کنند.
لزوم تشکیل معاونت فرهنگی
متعاقب صدور فرمان مورخ ششم فروردینماه ۱۳۶۵ امام (ره) مبنی بر رسیدگی بیشتر به امور فرهنگی یادگاران شاهد، شورای طرح و برنامه شاهد، متشکل از نماینده ولیفقیه و رئیس بنیاد، وزرای فرهنگ و آموزش عالی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزشوپرورش، نسبت به تدوین اساسنامه اقدام کردند.
ستادهای ویژهای از قبیل شورای طرح و برنامهریزی، ستاد امور تحصیلی فرزندان شاهد در بنیاد شهید و وزارتخانههای ذیربط پیشبینی و سازماندهی شد و برای بهینه ساختن فعالیتهای فرهنگی و تداوم پیگیری جدی آنها، لزوم تشکیلات مستقل در بنیاد شهید موضوعیت یافت و برای این منظور در سال ۱۳۷۲، معاونت فرهنگی تأسیس شد و بهتدریج با تغییر صعودی هرم سنی فرزندان شاهد و شرایط و موقعیت آنها، تحولاتی را در ساختار تشکیلاتی خود ایجاد کرد که هماکنون در قالب چهار اداره کل (آموزش عمومی، آموزش عالی، پرورشی و مددکاری و مشاوره) امور فرهنگی همسران و فرزندان معظم شهدا را برنامهریزی، سازماندهی و اجرا میکند.
منابع:خبرگزاری فارس، روزنامه اطلاعات، وبسایت تفحص