تبیان، دستیار زندگی

نشانه‌های پنهان افسردگی

به عقیده دانشمندان همانطور که افسردگی شیوع فراوانی دارد ، تشخیص علائم این بیماری نیز می‌تواند بسیار سخت باشد، حتی اگر شخص مورد نظر از دوستان و یا بستگان بسیار نزدیک باشد. 
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 افسردگی

نویسنده: صادق مظفری 
افراد معمولا انتظار دارند که نشانه‌های افسردگی بسیار واضح و روشن بروز پیدا کنند ، به عنوان مثال فکر می‌کنند که اگر دوست شان مانند هر روز  به سر کار می‌آید و دائما در حال گریه کردن نیست، پس دلیلی برای نگرانی وجود ندارد و حال او کاملا خوب است. اما همیشه اینطور نیست، زیرا به بسیاری از علائم افسردگی نمی‌توان به راحتی پی برد.

اگر شک کرده‌اید که فردی دچار افسردگی شده است یا نه، نکته‌ی مهم این است که با وی یک ارتباط موثر و دلسوزانه برقرار کنید . با او درباره‌ی تجربیات خود صحبت کنید و به وی بگویید که می‌دانید که در حال گذراندن چه دوره‌ی سختی است ، همچنین بپرسید که چه کاری از دست شما برای کمک به او بر می‌آید.

اغلب افراد، خلاف این توصیه را انجام می‌دهند و به فرد افسرده می‌گویند که چرا مثل همیشه نیست و این امر خود سبب تحمیل استرس و تنش بیشتر به او می‌شود. در عوض باید به او بگویید که چگونه متوجه مشکلش شده‌اید، اصلا سعی نکنید تا تجربیاتش را به سمت خاصی هدایت کنید. حتی اگر این مشکلات بیشتر از یک هفته هم به طول بیانجامد، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد، زیرا علائمی با ماندگاری دو هفته و حتی گاهی بیشتر نشان دهنده‌ی این است که حالا فرد مورد نظر نیازمند کمک است.

در زیر با علائم و نشانه‌های غیر آشکار و نهفته ی  افسردگی آشنا می‌شویم.

افرادی که دچار افسردگی می‌شوند به سختی انگیزه ای برای انجام کاری پیدا می‌کنند و معمولا در آخرین فرصت، شروع به انجام آن می‌نمایند

 

انزوا

محققان اعتقاد دارند که تمایل فرد افسرده به گوشه‌نشینی و انزوا به این دلیل است که وی هر تلاشی را در زندگی بیهوده می‌داند و این امر ممکن است سبب ایجاد حس شرمساری و دستپاچگی در وی شود. اگر فرد مورد نظر، قبلا شخصی اجتماعی و اهل مشارکت در کارهای گروهی بوده و حالا ناگهان می‌‎بینید که تبدیل به یک انسان انزواطلب و جمع گریز شده است، این می‌تواند یکی از نشانه‌های بروز افسردگی باشد.

تمایل به خواب بیشتر و اختصاص زمان بیشتر به تماشای تلویزیون می‌تواند از دیگر علائم بروز افسردگی باشد. ببینید دیگر چه نشانه‌هایی از گریز از جمع در او نمایان شده که قبلا این علایم را در شخصیتش نمی‌دیدید.

خستگی 

افسردگی انرژی بسیار زیادی را از شخص می‌گیرد، "همانند کشیدن یک تخته سنگ بزرگ به سمت بالای کوه". این خستگی می‌تواند به دلیل برهم خوردن الگوی خواب شخص هم باشد که با افسردگی رابطه دارد. در واقع تحقیقات نشان می‌دهد که افراد دارای اختلالات خواب، ده برابر بیشتر از افرادی که دارای خواب نرمال هستند، مستعد ابتلا به افسردگی هستند.

بی انگیزگی 

آیا دوست و یا یکی از اعضای خانواده تان که فرد بسیار وقت شناس و دقیقی بود، دچار تأخیر در کارها و قرارهایش شده است؟ به عقیده‌ی دانشمندان، افرادی که دچار افسردگی می‌شوند به سختی انگیزه‌ای برای انجام کاری پیدا می‌کنند و معمولا در آخرین فرصت، شروع به انجام آن می‌نمایند. افراد افسرده صبح‌ها به سختی از خواب بیدار می‌شوند و بیشتر ترجیح می‌دهند در رختخوابشان با احساس خستگی و اندوه بمانند.

تغییرات رفتاری

می‌شود اینطور بیان کرد که فرد دچار واکنش های تند کوتاه مدت و موقتی می‌شود. دلیل این امر این است که افسردگی و ضعف سبب تغییرات سریع و ناگهانی عاطفی می‌گردد. همچنین افسردگی سبب برانگیختگی عواطف می‌شود که همین امر می‌تواند دلیل بروز سریع آن شود. از سوی دیگر پاسخ او با توجه به این واقعیت که احساس می‌کند هر چیزی در زندگی انرژی بسیار زیادی را طلب می‌کند، می‌تواند به نحو غیر منتظره‌ای ساده و یکنواخت باشد.

متخصصان معتقدند تغییر وزن افراد افسرده به نحو قابل ملاحظه ای رایج است و این پدیده نتیجه‌ی کم خوری و یا پر خوری عاطفی در این افراد است

 

تغییر در ظاهر

آیا فرد مورد نظر شما دچار کاهش و یا افزایش غیرمنتظره‌ای در وزنش شده و یا اینکه در کارهای روتین روزانه‌اش انرژی کمتری مصرف می‌کند؟ متخصصان معتقدند تغییر وزن افراد افسرده به نحو قابل ملاحظه‌ای رایج است و  این پدیده نتیجه‌ی کم خوری و یا پر خوری عصبی در این افراد است. گاهی اوقات عدم رسیدگی شخص به ظاهر خود (نظیر اصلاح نکردن صورت و نیاراستن ظاهر ) می‌تواند از نشانه‌های افسردگی باشد.

 

اختلالات عملکرد زناشویی

بی میلی جنسی، همیشه از نشانه‌های طبیعی افزایش سن و نوع ارتباط افراد نیست. به عقیده‌ی محققان عدم علاقه به رابطه‌ی جنسی می‌تواند از علائم انزواطلبی و گوشه‌گیری باشد. چنین نشانه‌هایی از افسردگی می‌تواند کار تشخیص را بسیار سخت کند، زیرا بسیاری از عوامل دیگری هم می‌توانند سبب این مشکل شوند، عواملی نظیر مشغله‌ی فراوان کاری و اختلالات هورمونی. اما چه چیزی باعث می‌شود تا وضعیت روانی ، مهم‌ترین دلیل بی میلی جنسی باشد؟ 

مغز مرکز اصلی در برقراری روابط جنسی است ، به این صورت که تمایل به رابطه از مغز شروع می‌شود و از طریق انتقال دهنده‌های عصبی، سبب تحریک و در نتیجه خون رسانی به اندام های جنسی و برقراری ارتباط جنسی می‌شود. در افرادی که دچار افسردگی هستند، انتقال دهنده‌های عصبی قادر به برقراری ارتباط موثر نیستند. 

مهم‌‍تر از همه اینکه افسردگی می‌تواند سبب قطع ارتباط عاطفی بین زن و شوهر و سردی عاطفی طرفین نسبت به هم شود که این مشکل چالش‌های فراوانی را در زندگی آنان رقم خواهد زد.


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.