تبیان، دستیار زندگی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: انسداد موسیقی ایرانی در انواع مختلف تنها به زیر زمینی شدن آن می انجامد و بر این اساس موضوع برگزاری کنسرتها نباید به مناقشه ای در سطح ملی تبدیل شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

موضوع برگزاری کنسرت نباید به مناقشه در سطح ملی تبدیل شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: انسداد موسیقی ایرانی در انواع مختلف تنها به زیر زمینی شدن آن می انجامد و بر این اساس موضوع برگزاری کنسرتها نباید به مناقشه ای در سطح ملی تبدیل شود.

بخش هنری تبیان

سیدرضا صالحی امیری

رضا صالحی امیری در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به برگزاری کنگره آیت الله مظاهری در اصفهان اظهار داشت: امروز در اصفهان واقعه مهمی شکل گرفت و شخصیتهای فرهنگی از سرتاسر استان و کشور و نمایندگان حوزه های علم، شخصیت های سیاسی، فرهنگی در کنگره بزرگداشت آیت الله مظاهری حضور یافتند تا فقاهت را پاس بدارند.

وی افزود: پیام این کنگره انتقال ضرورت احیای اخلاق در روز اخلاق و مهرورزی به نسل جوان و الگوگیری از اسوه های اخلاقی جامعه همچون آیت الله مظاهری است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری کنسرت ها در کشور، اظهار داشت: موضوع موسیقی یک تبار و تاریخ طولانی در فرهنگ این سرزمین دارد و قدمت آن بیش از چند هزار سال است.

بخشی از مصرف فرهنگی  جامعه را شکل می دهد

وی ادامه داد: در همه ادوار تاریخی موسیقی جایگاه والایی داشته است و امروز نیز نیاز جامعه ایرانی و بخشی از مصرف فرهنگی  جامعه را شکل می دهد.

صالحی امیری با بیان اینکه موسیقی باعث کاهش عصبیت ها، افزایش نشاط اجتماعی و کاهش آسیبهای اجتماعی است، ابراز داشت: موسیقی در اقسام و اشکال مختلف آئینی، سنتی، قومی در ایران تنوع  بی نظیری دارد و بر این اساس معتقدیم انسداد موسیقی ایرانی در انواع مختلف تنها به زیر زمینی شدن آن می انجامد.

وی اضافه کرد: مبنای ما در بحث موسیقی شرع و قانون است و بر این اساس موضوع برگزاری کنسرت ها  نباید به مناقشه ای در سطح ملی تبدیل شود.

صالحی امیری با اشاره به اینکه آمارها نشان می دهد که 53 درصد از تولید، ترویج و مصرف موسیقی در ایران متعلق به صدا و سیماست، بیان داشت: همچنین 25 درصد مصرف موسیقی متعلق به موسسات مجاز تولید آلبوم، 24 درصد از طریق دانلود شبکه های مختلف اینترنتی و کمتر از یک درصد مربوط به اجرای زنده موسیقی است.

تبدیل موضوع کنسرت به یک مناقشه موجب ورود سیاسیون به عرصه فرهنگ می شود

وی ادامه داد: تبدیل موضوع کنسرت به یک مناقشه موجب ورود سیاسیون به عرصه فرهنگ می شود و تلاش ما ایجاد فضای فرصت محور و عبور از فضای مناقشه آمیز است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه میزان منابع موجود در حوزه فرهنگ با نیازها فاصله زیادی دارد، گفت:  از سویی به دلیل محدودیت منابع امکان تخصیص بیشتری را نداریم و بر این اساس مهم ترین استراتژی وزارت ارشاد در مدیریت جدید، ایجاد ساز و کارهایی برای واگذاری تصدی گری فرهنگی به جامعه و تلاش برای دعوت از صاحبان فکر و اندیشه و سرمایه به حوزه سرمایه گذاری فرهنگی است.

اقتصاد فرهنگی در ایران نیازمند دمیدن روح جدید است

وی ادامه داد: اقتصاد فرهنگی در ایران ضعیف شده است و نیازمند دمیدن روح جدید است.

صالحی امیری با بیان اینکه بر اینکه اصفهان قطب فرهنگی و تمدنی جامعه ایران است، گفت: اصفهان در حوزه فرهنگ ایرانی به مانند نگین درخشانی می درخشد و ما برای رسیدن به قله های توسعه فرهنگی باید از مسیر پایتخت فرهنگی جهان اسلام عبور کنیم.

وی اضافه کرد: ظرفیت نیروی انسانی عظیم، تمدن غنی، میراث فرهنگی، مساجد، سینما و هنر، موسیقی و نقاشی و خط و سایر منابع  فرهنگی در استان یک پیام دارد و آن اینکه اصفهان از اولویت های توسعه فرهنگی وزارت ارشاد است.

مبنای سیاست های ما در حوزه تئاتر توسعه و تعمیق این هنر در سطح ملی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی در ارتباط با ساخت تئاتر شهر اصفهان تصریح کرد: روز گذشته در جلسه ای با بزرگان عرصه تئاتر مشکلات این هنر این بخش مورد بررسی قرار گرفت و بر این اساس مبنای سیاست های ما در حوزه تئاتر توسعه و تعمیق این هنر در سطح ملی است.

وی با بیان اینکه بیش از 400 پروژه نیمه تمام عمرانی حوزه فرهنگی در کشور داریم، اضافه کرد: برای گسترش و تقویت تئاتر نیازمند تقویت بودجه در سطح ملی هستیم و تئاتر شهر اصفهان نیز در دستور کار ما قرار دارد.

صالحی امیری تاکید کرد: ما آماده مشارکت با بخش خصوصی، نهادهای عمومی مانند شهرداری و سایر نهادهای فرهنگی برای ساخت، تکمیل و راه اندازی مراکز فرهنگی از جمله تئاتر را داریم و تئاتر شهر اصفهان را نیز در دستور کار قرار خواهیم داد.

وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با بیمه خبرنگاران نیز گفت: هم اکنون 47 هزار نفر عضو صندوق هنر هستند و از این تعداد 19 هزار نفر از امکانات بیمه تامین اجتماعی استفاده می کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: همچنین 12 هزار و 700 نفر از این تعداد بیمه تکمیلی هستند و لیست دیگری از هنرمندان که خبرنگاران را نیز شامل می شود در نوبت قرار دارند.

وی با بیان اینکه نشاط نیاز نسل جوان امروز و پادزهر آسیب های اجتماعی است، ابراز داشت: فضل جشنواره ها آغاز شده است و در بهمن ماه چندین جشنواره پی در پی تئاتر، شعر و موسیقی داریم.

صالحی گفت: در فیلم های دفاع  مقدس و انقلاب از جایگاه ویژه ای در جشنواره فجر برخوردار است و امسال تقویت فرهنگ انقلابی و جهادی در جشنواره فجر امسال مدنظر داریم.


منبع: مهر