تبیان، دستیار زندگی
فرزند مکرمه قنبری - نقاش خودآموخته - با اشاره به شرایط خانه - موزه مادرش و نقاشی های او پس از طوفان شمال کشور در شهریورماه 1395 گفت: اگر سازمان میراث فرهنگی مازندران نتواند کمک کند، شاید مجبور شویم موزه را موقتا تعطیل کنیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

موزه «ننه مکرمه» تعطیل می شود؟

فرزند مکرمه قنبری - نقاش خودآموخته - با اشاره به شرایط خانه - موزه مادرش و نقاشی های او پس از طوفان شمال کشور در شهریورماه 1395 گفت: اگر سازمان میراث فرهنگی مازندران نتواند کمک کند، شاید مجبور شویم موزه را موقتا تعطیل کنیم.

بخش هنری تبیان

مکرمه قنبری

درباره وضعیت موزه مادرش بعد از آسیب هایی که براثر طوفان شهریورماه امسال دید، اظهار کرد: سقف موزه براثر طوفان به طور کامل از بین رفته و دچار تخریب شدیدی شده است. سازمان میراث فرهنگی یک مرحله به وضعیت مرمت سقف خانه رسیدگی کرده و فعلا یک سقف برای آن ساخته شده است، اما با توجه به شیروانی بودن سقف قبلی، هنوز خطر سقوط آن وجود دارد. با توجه به این که موزه این روزها بازدیدکننده دارد باید فکری به حال این وضعیت کنیم.

او ادامه داد: علاوه بر آسیب هایی که به خانه وارد شده، برخی نقاشی های مادرم نیز صدمه دیده که باید یک کارشناس برای مرمت آن ها بفرستند، اما گویا میراث فرهنگی بودجه کم آورده و فعلا شرایط مرمت نقاشی ها فراهم نیست. این نقاشی ها دچار رطوبت زدگی شده اند که باید این رطوبت از آن ها گرفته شود.

بلبلی همچنین گفت: هنوز به یک تصمیم قطعی درباره وضعیت موزه مادرم نرسیده ایم، اما اگر سازمان میراث فرهنگی نتواند کمک کند شاید مجبور شویم موزه را موقتا تعطیل کنیم. در مجموع، خانه - موزه ننه مکرمه شرایط خوبی ندارد.

مکرمه قنبری

مکرمه قنبری معروف به «ننه مکرمه» در سال 1307 در شهرستان بابل متولد شد. ازدواج ناخواسته در 14 سالگی و گذراندن زندگی سخت، تاثیر عمیقی بر روحیه ی او گذاشت. این درد و رنج بعدها در نقاشی های او نمود پیدا کرد. علاقه  به هنر از همان دوره ی کودکی در مکرمه وجود داشت، اما سرانجام این علاقه در 70 سالگی این زن به صورت تابلوهایی از نقاشی نمود پیدا کرد.

نقاشی های این زن هنرمند دارای عناصری از زندگی واقعی و همچنین خیالات او هستند. او علاوه  بر نشان دادن بخش هایی از زندگی واقعی روستایی، تابلوهایی را خلق کرده که در آن ها، انسان ها از دنیای رئال و واقعی فاصله گرفته اند، اما حالات آن ها برگرفته از همان رویدادهای زندگی مکرمه هستند. دیوارهای خانه ی مکرمه که مملو از نقاشی های او هستند، علاوه  بر نشان دادن دغدغه ها و رنج های این زن، به نوعی بیانگر تاریخ شفاهی منطقه ی زندگی او هستند.

مکرمه قنبری در دوم آبان ماه سال 1384 براثر عوارض ناشی از سکته ی مغزی در بیمارستان یحیی نژاد بابل درگذشت. خانه ی مکرمه قنبری در روستای دری کنده شهرستان بابل اکنون به موزه و جایی برای بازدید علاقه مندان از هنر این هنرمند نقاش تبدیل شده است.


منبع: ایسنا