انتظار تغییر موضع واشنگتن سخت است
نماینده حماس در ایران تاکید کرد که ترامپ بخشی از روند تصمیم سازی است لذا انتظار تغییر به دلیل آمدن یک شخص جدید سخت است.
بخش سیاست تبیان
«خالد القدومی» نماینده جنبش حماس فلسطین در ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تاثیرات ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» بر بحران های منطقه غرب آسیا گفت: ما همچنان و پس از پایان جنگ سرد در همان نظام بین المللی تحت سلطه آمریکا زندگی می کنیم؛ بر همین اساس انتظار تغییر به دلیل آمدن یک شخص جدید سخت است و کارشناسان حوزه آمریکا به خوبی می دانند که رئیس جمهور این کشور بخشی از روند تصمیم سازی است نه همه آن. به همین دلیل نیز نباید انتظار تغییرات چندانی داشت.
نماینده حماس در تهران افزود: از سوی دیگر مردم فلسطین نیز زیاد بر روی جامعه جهانی حساب نمی کنند؛ زیرا از ابتدای تاسیس سازمان ملل ده ها قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی تصویب شده اما به مرحله اجرا نرسیده است. دلیل عدم اجرای این قطعنامه ها نیز جانبداری سازمان ملل و رئیس آن یعنی آمریکا از رژیم صهیونیستی است. آمریکا با حق وتو نیز از رژیم صهیونیستی حمایت می کند و قطعنامه و سلاح های آمریکایی ها دائما مردم و کودکان فلسطینی را در غزه به شهادت می رساند. آنها صدای این کودکان را یا نمی شنوند و یا نمی خواهند گوش دهند.
وی در همین راستا تصریح کرد: همچنین انگلیس که وعده ایجاد رژیم صهیونیستی را داد که اخیرا نیز سالروز پیمان بالفور بود نسبت به این کودکان بی توجه است. ما مردمی اهل تعامل هستیم و نمی خواهیم بدبینانه نگاه کنیم. ما اقدامات را محکوم می کنیم و نمی خواهیم از موانع بین خودمان با دیگر کشورها حمایت کنیم. همچنین در صدد هستیم تا صدای خودمان را به صورت معقول و ایمن به جهانیان برسانیم.
قدومی ادامه داد: برخی از قوانین در عرصه بین المللی وجود دارد که مورد تصویب خود آنها است و ما اجرای این قوانین را خواستاریم. ما قصد داریم اقدامات رئیس جمهور جدید را محکوم کنیم نه سخنان وی را. به علاوه مفاهیم مطرح شده توسط ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی وی با دوران پیروزی اش متضاد است. بنابراین ما اقدامات رئیس جمهور جدید را مورد توجه قرار می دهیم نه سخنان وی را. در صورتی که تصمیمات منطقه ای و بین المللی بر اساس انصاف در حق مردم منطقه اتخاذ شود نه بر اساس منافع کشورهای امپریالیستی، امکان وقوع تغییر و اقدامات مثبت وجود دارد.
خالد القدومی در رابطه با طرح ده ماده ای جنبش جهاد اسلامی برای سامان دهی به اوضاع داخلی فلسطین نیز اظهار داشت: این طرح بسیار خوب است و در زمان مناسبی نیز مطرح شد؛ حماس از این طرح استقبال کرد. این طرح از ساده ترین حقوق فلسطینی ها، مذاکرات میان گروه های سیاسی و اصلاحات داخلی در فلسطین سخن می گوید. همچنین علاوه بر جلب توجه و هوشیار کردن جهان نسبت به رعایت انصاف در حق فلسطینیان از همگان اعم از افراد داخلی فلسطین، اعراب، مسلمانان و تمامی جهانیان درخواست می کند به مسأله فلسطین توجه کنند.
وی در همین زمینه بیان داشت: ما از این طرح حمایت می کنیم و آرزو داریم موفق گردد. ما با برگزاری جلساتی در داخل و خارج فلسطین در صدد بحث و تبادل نظر در قبال این طرح هستیم. برادران ما در جنبش جهاد اسلامی در خصوص این طرح جدی و از جمله افرادی هستند که نسبت به وجدان و درون مردم فلسطین آگاهی دارند. حماس و جهاد اسلامی بر مقاومت، بیرون راندن اشغالگران، آزادسازی فلسطین و عدم به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی تاکید دارند که در راستای این طرح ده ماده ای است. از سوی دیگر متاسفانه رژیم صهیونیستی به طرح های ارائه شده توجهی نمی کند. آنچه که حائز اهمیت است، کشورهای جهان عرب باید دویدن و هروله برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را متوقف کنند. گروه های داخلی فلسطین از جمله فتح، حماس و جهاد اسلامی باید متوجه باشند که گروه هایی برای تقویت مسأله فلسطین و مردم هستند و وحدت ما اساس و محور کار است.
نماینده حماس در پایان درباره اختلاف افکنی نظام سلطه میان ایران و گروه های مقاومت در فلسطین و لبنان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد: آن ها از ابتدا در صدد اختلاف افکنی در میان گروه ها، سنی با سنی، شیعیان با یکدیگر و همگان بوده اند و ما باید نسبت به این موضوع هوشیار باشیم و با یکدیگر توافق کنیم. باید درک کنیم که ایران و جهان عرب بخش اساسی در منطقه هستند و بدون این 2 بال، این پرنده عظیم قادر به پرواز نخواهد بود. استعمارگران برای تفرقه اندازی کما فی السابق تلاش می کنند اما ما باید جنگ ها را متوقف کنیم.
منبع : خبرگزاری مهر