اگر عفونت ادراری گرفته اید این ها را نخورید
عفونت در دستگاه ادراری به واسطه وجود باکتری ها ایجاد می شود. از آنجایی که باکتری ها از قندها تغذیه کرده و در محیط اسیدی تکثیر می شوند لازم است که از مصرف مواد غذایی دلخواه آن ها خودداری کنیم. همچنین با مصرف برخی مواد غذایی می توان علائم آن را تسکین داده و به بهبودی رسید.
در این مطلب مواد غذایی ممنوعه برای مبتلایان به این عفونت را عنوان می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
عفونت ادراری در یک نگاه
عفونت ادراری به خصوص در بین خانم ها رواج بیشتری دارد چون در خانم ها دستگاه ادراری کوتاه تر بوده و سیستم ایمنی آن ها بیشتر در معرض باکتری ها قرار دارد. در بین علائم رایج این مشکل می توان به سوزش در حین ادرار و نیاز مکرر به دستشویی اشاره کرد. در موارد جدی تر مشکلات دیگری مانند تب و همچنین وجود خون در ادرار نیز مشاهده می شود. از جمله عواملی که باعث بروز عفونت ادراری می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* مصرف برخی آنتی بیوتیک ها
* رابطه جنسی بدون محافظت و رعایت بهداشت
* باکتری های موجود در روده ها
* نگه داشتن دستشویی به مدت طولانی
* مصرف برخی مواد غذایی خاص
برای کاهش علائم این بیماری و پیشگیری از بروز آن توصیه می کنیم که مصرف مواد غذایی زیر را کاهش دهید:
قند
مواد غذایی قندی مانند شیرینیجات صنعتی به تغذیه باکتری ها کمک می کنند. این مسئله نیز باعث کند شدن روند بهبود و درمان عفونت ادراری می شود. از بین مواد غذایی شیرین و قندی که باید در طول این بیماری از مصرفشان خودداری کنید می توان به نوشابه ها، کیک ها، شیرینیجات، آبنبات و غیره اشاره کرد.
کافئین
کافئین به عنوان یک ماده محرک شناخته شده است که باعث افزایش سرعت جریان خون به سمت مناطق مبتلا به عفونت می شود. علاوه بر پرهیز از مصرف قهوه توصیه می کنیم که از مصرف زیاد چای، نوشابه ها و آب میوه های صنعتی نیز بپرهیزید. چون حاوی ترکیباتی هستند که تأثیری مشابه کافئین دارند. بهتر است مصرف آب و آب میوه های طبیعی و خانگی را افزایش دهید که خاصیت دیورتیک دارند و به دفع عفونت کمک می کنند. توصیه اکید می شود از مصرف الکل بپرهیزید چون باعث تحریک مثانه می شود.
میوه های ترش و اسیدی
مصرف یک لیوان آب پرتقال طبیعی برای دفع ادرار و کاهش باکتری های بدن مفید است اما باید بدانید که مرکبات دیگری مانند گریپ فروت؛ پوملو یا گریپ فروت چینی، لیموترش و آناناس باعث تحریک مجاری ادراری شده و احتمال التهاب مثانه را بالا می برند. در این صورت نیز عوارض ناخوشایند عفونت ادراری بیشتر و سرعت درمان آن کندتر می شود.
غذاهای تند و سوسیس و کالباس
اگر دچار عفونت ادراری شده اید از مصرف سوسیس، کالباس و غذاهای تندی مانند تاکو و هر ادویه دیگری مانند کاری، فلفل و غیره بپرهیزید. این مواد غذایی و ادویه ها نیز مانند مرکبات باعث تحریک مثانه شده و pH اسیدی بدن را افزایش می دهند. در نتیجه محیطی مناسب و ایده آل برای رشد باکتری ها فراهم می شود.
آردهای تصفیه شده
پیتزاها، پاستاها؛ نان ها و هر ماده غذایی دیگری که با آرد سفید تهیه می شود برای سلامتی مفید نیستند. در واقع این مسئله نیز ربطی به بروز عفونت ادراری ندارد و این مواد غذایی به طور کلی ارزش غذایی بالایی ندارند. یادتان باشد که این مواد غذایی در بدن به قند تبدیل می شوند بنابراین در مواقعی که دچار عفونت ادراری هستید مشکل را تشدید می کنند. توصیه می شود در زمان بروز عفونت ادراری از مصرف این مواد غذایی بپرهیزید.
گوشت قرمز
استیک ها، همبرگرها یا گوشت های کباب شده بخشی از غذاهای ممنوعه در زمان بروز عفونت ادراری هستند. این تأثیر ناشی از افزایش اسید بدن است که محیطی مناسب برای تغذیه و تکثیر باکتری ها فراهم می سازد. بهتر است به جای گوشت قرمز از گوشت های سفید یا ماهی استفاده کنید.
رژیمی برای تغییر pH ادرار
احتمالاً این سوال به ذهنتان می رسد که «پس چه بخوریم؟» در این مواقع لازم است که به مدت 5 روز مواد غذایی اسیدی و قلیایی را در برنامه غذایی تان بگنجانید. این تلفیق به حفظ تعادل pH بدن و دفع باکتری های بیماری زا (نه تنها در مثانه بلکه در بخش های دیگر بدن) کمک می کند.
باکتری ها نیاز به رطوبت و گرمای زیادی برای تکثیر و ادامه حیات دارند. اگر شما مواد غذایی یا نوشیدنی های اسیدی مصرف کنید ادرار تبدیل به یک محیط ایده آل برای رشد و تکثیر و پایداری باکتری ها می شود. هدف از رژیم 5 روزه ممانعت از تبدیل شدن ادرار به محیط مورد دلخواه تکثیر باکتری ها است. در دو روز اول باید این مواد غذایی اسیدی و قلیایی را مصرف کنید:
تخم مرغ
ماهی
گوشت بخصوص گوشت سفید
غلات کامل مانند برنج و جوی دوسر
شیرهای گیاهی مانند شیر بادام
روغن زیتون
آب لیموترش
آب
دمنوش های طبیعی
از روز سوم تا پنجم رژیم غذایی تان تغییر می کند و فقط باید مواد غذایی قلیایی مصرف کنید:
حبوبات
سبزیجات به خصوص سیب زمینی، سیر و پیاز
میوه ها به غیر از مرکبات
میوه های خشک
آب میوه های طبیعی مانند آب زغال اخته
محصولات لبنی کم چرب
روغن زیتون
این رژیم غذایی برای درمان عفونت ادراری و یا پیشگیری از ابتلا موثر است.
حواستان باشد
یادتان باشد که داشتن تغذیه ای سالم و متعادل به تنهایی برای تسریع روند درمان عفونت ادراری کافی نیست. گرچه توصیه های بهداشتی که ارائه می دهیم بیشتر برای خانم ها است اما آقایان نیز باید آن ها را رعایت کنند. برای این کار لازم است:
* از استفاده از صابون ها یا پودر تالک معطر برای نواحی تناسلی خودداری کنید
* ناحیه تناسلی را تمیز نگه دارید و در رعایت بهداشت دقت بیشتری داشته باشید
* بعد از دستشویی حتماً نواحی تناسلی و مقعد را شستشو دهید
* از پوشیدن شلوارهای تنگ و چسبان خودداری کنید
* از لباس زیرهای نخی استفاده کنید
* هر روز لباس زیرتان را عوض کنید
* قبل و بعد از رابطه زناشویی نواحی تناسلی را بشویید
* مایعات زیادی بنوشید (حداقل دو لیتر در روز)
* هر روز آب زغال اخته به خصوص به صورت ناشتا میل کنید
* از حمام با آب داغ بپرهیزید