ثبت نقش تاریخی زنان در دفاع
نشست خبرنگاران با مدیران سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس صبح امروز چهارشنبه 5 آبان در محل سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس برگزار شد.
در ابتدای این برنامه مریم ارشدی مدیر روابط عمومی این سازمان گفت: رهبر انقلاب درباره فرهنگ دفاع مقدس دو تأکیددارند؛ یکی اینکه تحریف نشود و دیگر اینکه فراموش نشود. مادران و زنان مشارکت کننده در دوران دفاع مقدس کم کم دارند فراموش می شوند و ما در سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس، فهرستی از این بانوان تهیه کرده ایم.
وی افزود: 36 سال از دوران دفاع مقدس می گذرد و کمتر به نقش زنان در این زمینه پرداخته شده است. خواهش ما از رسانه ها این است که حتی درجاهایی که نقش مردان در زمان جنگ مطرح است، به نقش زنان هم در این زمینه بپردازند، چون حتی بانوان مشارکت کننده در جنگ هم عادت کرده اند که بگویند شهید ما یا جانباز ما این گونه بوده است و این بانوان هیچ وقت درباره خودشان صحبتی نمی کنند.
در ادامه این نشست مریم مجتهدزاده لاریجانی رئیس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس گفت: هشت سال دفاع مقدس گنجی بود که باید استخراج شود و در اختیار جوانانمان قرار بگیرد. این گنج به جوانان ما هویت می دهد. انسان تا نداند که چه گذشته باافتخاری داشته، نمی تواند آینده پرافتخاری برای خود رقم بزند. همه پیشرفت های نظامی، سیاسی و اقتصادی ما مرهون هشت سال دفاع مقدس است. وی افزود: نقش زنان در دوران جنگ باید در تاریخ ثبت و ضبط شود، چون این نقش شاخص برجسته بوده و واقعاً می توان گفت زنان ما در این مقطع تاریخی پیشرو بوده اند؛ هم در پیدایش انقلاب و هم در استمرار آن نقش بی بدیلی داشته اند. بر ماست که این نقش را در تاریخ ثبت کنیم. نشر فرهنگ دفاع مقدس برای همه ما یک وظیفه است. یکسری وظایف را ما در سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس به عهده داشتیم و یکسری وظایف هم به عهده رسانه هاست. رئیس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس ادامه داد: زنان ما در هشت سال دفاع مقدس احساس و عواطف شخصی شان را به پای منافع ملی قربانی کرده اند؛ هم خانواده را نگه داشتند و هم با اقتصاد مقاومتی شان، حضور خود را در جامعه بازیافتند.
بر ماست که این مدل جدید را به دنیا عرضه کنیم. در حال حاضر این تناقض در جوامع بشری وجود دارد که چطور می شود بین نقش های اجتماعی و نقش های خانوادگی زنان تعادل برقرار کرد. اشاعه فرهنگ صحیح این تعادل با شما رسانه هاست. دشمنان هم متوجه کارآیی این فرهنگ شده اند و مرتب سیاه نمایی می کنند.
مجتهدزاده لاریجانی گفت: هشت سال دفاع مقدس زمان جنگ سخت بود. از ویژگی های جنگ سخت، وحدت بخشی به مردم یک جامعه است اما وقتی جنگ نرم جریان پیدا می کند، دشمن به خانه ما می آید بدون اینکه او را ببینیم. باور کنید که دشمن توهم نیست و با هویت اسلامی ما و همچنین «زن الگوی سوم» که نه شرقی است و نه غربی، مشکل دارد.
متناسب با دشمنی آن ها، ما هم باید برنامه ریزی داشته باشیم. وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره فعالیت های سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس طی سه سال گذشته گفت: ارتقای جایگاه ایثارگران در سطح جامعه، برگزاری جشنواره اسوه های صبر و مقاومت و پروژه تبیین نقش زنان در دفاع مقدس برای ثبت در موزه دفاع مقدس ازجمله کارهای ما در این سه سال بوده است که مورد آخر مربوط به سال 42 تا سال های جنگ می شود و 70 درصد کارهایش انجام شده و برای خردادماه سال آینده صد درصد آن انجام خواهد شد.
به علاوه در این سه سال هشت کتاب در حوزه سبک زندگی اسلامیایرانی با توجه به زندگی شهدا و زنان دفاع مقدس تدوین شده که یک کار فراتحلیلی بوده و مصاحبه ها و وصیت نامه ها را دربر می گیرد. رئیس سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس ادامه داد: نقش زنان در ایلام، دزفول و کرمانشاه به صورت کتاب های مستند تدوین شده است.
به علاوه در کارهای تحقیقی و پژوهشی مان درباره زنان ویژه یعنی مادرانی که فرزند و همسر خود را از دست داده اند و همچنین نوعروسانی که همسرانشان را راهی جبهه کرده اند، کار کرده ایم. یک بانک اطلاعاتی هم متشکل از پایان نامه ها، مقالات، کتاب ها و آثاری که در این باره منتشر شده است، تشکیل داده ایم؛ هم در وزارتخانه ها، شورای هماهنگی زنان دفاع مقدس و هم در استان ها، نمایندگی تأسیس کرده ایم و در دانشگاه ها هم شورای ایثار را تشکیل داده ایم. به علاوه دوره هایی هم برای تربیت مربیان مربوط به دفاع مقدس در دانشگاه ها برگزار شده است.
منبع: مهر