معرفت دین و ثبات و تحول در آن

به گزارش خبرنگار تبیان به نقل از رسا، یكمین مقاله این شماره رواق اندیشه علت موضعگیری علمای شیعه در برابر اندیشه غرب نام دارد و به قلم حجت الاسلام احمد رهدار است. تاریخ نگاری معاصر ما از آسیبهای بسیار جدی رنج میبرد. یكی از مهمترین این آسیبها، به فراموش سپرده شدن موضوعات مهم و كلیدی در متن آن میباشد. از جمله این موضوعات میتوان، رویكرد جریان دینی كه همواره علمای شیعه نماد و طلایهدار آن بودهاند در قبال جریانها و اندیشههای غربی اشاره نمود كه یا به آن پرداخته نشده یا به صورت بسیار جزئی و در حاشیه و در اكثر موارد به شكل تحریف شده و غیرواقعی به آن پرداخته شده است. برخی دلایل دینی، سیاسی و اجتماعی ویژه نیز باعث شده است علما بیش از سایر مردم در معرض و موضع رویارویی سیاسی و فكری با غرب قرار بگیرند. این نوشتار درصدد است تا به اجمال، به دلایل این موضعگیری بپردازد.
معرفت دین و ثبات تحول در آن عنوان دیگر مقاله این شماره رواق اندیشه و به قلم عباس نیكزاد میباشد. این مقاله به بررسی چیستی معرفت دینی و تفاوت آن با معرفت شناسی دین و نیز ثبات و تحول در معرفت دینی میپردازد. ضمن این كه در آغاز به عنوان مقدمه، مطالبی به اختصار درباره خود دین، بیان مینماید و پس از ارایه تعریفی از دین، معرفت دینی را مورد تحلیل قرار داده و براساس نظریات مطرح در این زمینه به بحث ثبات و تحول در معرفت دین میپردازد.
دیگر مقالات چهل و هشتمین رواق اندیشه عبارتند از: ویژگیهای سیاسی اخلاقی جامعه اسلامی، خداباوری در عصر علممداری و حقوق بشر و تحولات آن در جهان معاصر.