والدین کلاس اولی ها
یادمان باشد کلاس اول درس عشق به آموختن است و نه گریز از آموزش
پیشتر در مورد مشکلات والدین با شروع سال تحصیلی جدید و کمک والدین به کلاس اولی ها توصیه هایی داشته ایم .
حال برای شروع سال تحصیلی جدید توصیه هایی دیگر برای والدینی که اولین بار رفتن فرزندشان را به مدرسه تجربه می کنند داریم.
درست است که بعضی از کودکان قبل از بازگشایی مدارس و حضور در کلاس اول به مراکز آموزشی چون مهد کودک و پیش دبستانی پا می گذارند و مفهوم معلم، آموزش، درس، نظم و انضباط را می آموزند اما هیچ چیزی تجربه اول نمی شود.
روزهای اول همیشه برای برخی نوآموزان که تمام وقت خود را در خانه کنار والدین به بازی و استراحت می گذراندند خسته کننده است، به همین دلیل چند هفته ای طول می کشد تا چنین دانش آموزانی به وضعیت جدید خویش عادت کنند. شاید به همین علت است که بعضی بچه ها وقتی به خانه می آیند بسیار خسته هستند و کارهایی دور از انتظار انجام می دهند! باید بدانید که بردباری و برخورد آرام و مهربانانه والدین کمک فراوانی در سازش دادن دانش آموزان با وضعیت جدید می کند.
گاهی اوقات دلیل ترس از درس و مدرسه، شنیدن خاطرات بد و نا مطلوب از مدرسه، تنبیه شدن و ترس از معلم و دوری از مادر می باشد که باعث این گونه ناراحتی ها می شود البته خجالتی بودن بعضی از دانش آموزان، اختلالات روانی، نداشتن اعتماد به نفس نیز می تواند مشکل ساز باشد که در این شرایط باید دانش آموز را کاملاً درک کرده و به زور و اجبار او را راهی مدرسه نکنید.
شیوه رفتار اولیای مدرسه در بدو ورود دانش آموزان کلاس اولی بسیار مهم است، شادابی محیط مدرسه و کلاس اول از اهمیت ویژه ای برخوردار است، تا دانش آموز بیشتر با این محیط آشنا گردد.
برای بازدهی بهتر در یادگیری دانش آموزان، ابتدا لازم است که یک برنامه غذایی درست و بموقع داشته باشد، مسئله بعدی که باید به آن توجه شود استراحت کردن است که از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.
به او اطمینان دهید آموزگارش مهربان است و او را حمایت خواهد کرد. دانش آموز باید دریابد که در محیط مدرسه، سرپرست و حامی دومی دارد و او معلم اوست.
به او بیاموزید تلاش کند تمامی مدتی را که در مدرسه به سر می برد از نصایح و توصیه های اولیای مدرسه پیروی کند تا بیشتر با محیط آشنا شود و قوانین لازمی را که باید به آن عمل کند بشناسد تا دچار تعارض میان خانه و مدرسه نشود زیرا این تعارضات اثرات سویی بر شخصیت دانش آموز ان می گذارد و نقش مهمی که اولیای خانه و مدرسه به عهده دارند، کاستن هر چه بیشتر این تعارضات می باشد.
روزهای اول بهتر است برای رفتن و برگشتن از مدرسه دانش آموز را همراهی کنید. شاید مجبور باشید برای این کار ساعت کاریتان را طوری تنظیم کنید که خودتان یا همسرتان او را تا مدرسه همراهی کنید و اگر قرار است هنگام بازگشت به دنبالش بروید به او بگویید و حواستان باشد که سر ساعت آنجا باشید.
صبح ها برای رساندن دانش آموز به مدرسه بموقع حاضر شوید، فراموش نکنید زود رسیدن و انتظار کشیدن زیاد هم، ممکن است ایجاد خستگی و استرس را در دانش آموز باعث شود.
همان طور که صبح هنگام شروع مدرسه دانش آموز را همراهی می کنید، هنگام تعطیل شدن دانش آموز نیز به موقع دنبال او بیایید و در راه برگشت به صحبت های او درباره مسائلی که آن روز پشت سر گذاشته است با علاقه گوش دهید.
در اوایل سال دانش آموزان را در آماده سازی کیفشان برای وسایل مورد نیازی که باید به مدرسه ببرند (مطمئن شوید لیوان، دستمال و وسایل شخصی خود را به همراه داشته باشد و یادآور شوید که این وسایل فقط مخصوص استفاده خود اوست) کمک کنید تا تکالیفشان و وسایلی را جا نگذارند و به مرور انجام این وظیفه را به عهده خودشان بگذارید تا احساس مسئولیت کنند.
اگر کفش بندی برای رفتن به مدرسه برای کودک خود خریده اید به او بستن بند کفش را آموزش دهید تا در مدرسه به مشکل بر نخورد .
اگر دانش آموز بتواند نیازهای اساسی را بدون تکیه به بزرگان انجام دهد راحت تر به مدرسه می رود و از دوری والدین خود احساس ترس و نگرانی نخواهد داشت. (یکی از نیازها برای دانش آموز این است که چگونه می تواند در مدرسه به تنهایی به دستشویی برود.)
منبع: http://www.raheroshdsch.ir
مرکز یادگیری سایت تبیان - مرجان سلیمانیان